هدف ما از رعایت قانون چیست؟

هدف ما از رعایت قانون چیست؟

مهمترین هدف قوانین بشری ایجاد فضای امنیت و آرامش برای شهروندان است. انسان امروزی به خوبی می داند مهمترین موهبتی که در پرتو رعایت قانون نصیب انسان می شود امنیت، رفاه و آسایش ، احقاق حقوق و عدالت و جلوگیری از ظلم است. امروزه در جوامع موضوع امنیت را نوعی نعمت اجتماعی می پندارند. به گونه ای که امنیت نعمتی است که تمام حکومتها برای تحقق آن تلاش می کنند.

شنبه, ۲۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۳
سالروز تولد حضرت امام خمینی

سالروز تولد حضرت امام خمینی

امروز مصادف با میلاد حضرت امام خمینی در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی است.

چهارشنبه, ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰
برکات دفاع مقدس در کلام امام خمینی (س)

برگرفته از صحیفه امام

برکات دفاع مقدس در کلام امام خمینی (س)

در دویست سال اخیر، برای اولین بار ایران، در جنگی نابرابر حتی یک وجب از خاک خود را از دست نداد؛ از مستشاران خارجی کمک نگرفت؛ روی پای خود مردانه ایستاد؛ در صنایع دفاعی به خودکفایی رسید؛ حتی در اوج جنگ از رفتن به پای صندوقهای رأی برای تعیین سرنوشت، غفلت نکرد و خود را به عنوان قدرتی که می تواند پشتوانه مستضعفان جهان باشد تثبیت کرد.

شنبه, ۰۷ مهر ۱۳۹۷ - ۷:۰
نامه محبت آمیز یک دانش آموز به امام

برگی از صحیفه امام

نامه محبت آمیز یک دانش آموز به امام

من با اینکه کودکی ده ساله بیشتر نیستم، دوست دارم تا به رحمت خدا نرفته‏ ام شما را ببینم و در آغوشت بنشینم.

چهارشنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰
حجاب و عفاف

مصونیت حجاب

حجاب و عفاف

باید توجه داشته باشید که حجابی که اسلام قرار داده است، برای حفظ آن ارزش های شماست. هر چه را که خدا دستور فرموده است که، آن ارزشهای واقعی که اینها دارند و ممکن است به واسطه وسوسه های شیطانی با دست های فاسد استعمار و عمال استعمار پایمال می شدند. اینها، این ارزشها زنده بشود.

شنبه, ۱۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰
کرامت انسان در سخن و سیرۀ امام علی (ع)

حجت الاسلام و المسلمین محمدکاظم طباطبائی

کرامت انسان در سخن و سیرۀ امام علی (ع)

کرامت ذاتی انسان، هدیه الهی بر جامعه بشری است. این کرامت آغازین فراتر از شاخصه های بزرگی و بزرگ­زادگی متداول است که در مقابل دیدگان مردم قرار می گیرد. این والایی مربوط به جنسیت، دین، مذهب، قوم، ملیت، نژاد و فرهنگ خاصی نیست. نمودهای ارج نهادن این کرامت در سخن و سیرۀ امام علی (ع) فراوان به چشم می آید.

دوشنبه, ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰
روش های مبارزاتی امام خمینی (س)

برگرفته از نشریه حضور

روش های مبارزاتی امام خمینی (س)

مبارزه امری کلی و عام است، و به معنای قیام، مقاومت، ایستادگی، ستیز و تلاش برای دستیابی به یک هدف ـ شامل امور مادی یا معنوی ـ می شود و این انسان است که با جهت گیری به آن معنا می بخشد. اهداف اکثر انقلابات تاریخ معاصر را غلبه جهت کسب قدرت، تغییر و تحول در جهت نیاز مادی و یا حاکمیت ایدئولوژی های مادی تشکیل می دهد و انقلابی پیروز است که به اهداف از پیش تعیین شده خود برسد ولی در انقلاب اسلامی چنین مسیری طی نمی شود. نه کسب قدرت و نه تحول و حاکمیت ایدئولوژی مادی، بلکه مهمترین هدف رهبری آن، ادای تکلیف و وظیفه ای که خداوند تعیین کرده است، می باشد.

پنجشنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰
اهمیت سواد و سوادآموزی

اهمیت سواد و سوادآموزی

اهمیت مبارزه با بی سوادی بر کسی پوشیده نیست و کم و بیش تمام کشورهای جهان، و به خصوص جوامع در حال توسعه، از دیرباز به اهمیّت این امر پی برده اند. جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به اهمیتی که برای امور آموزشی و فرهنگی قائل است، برنامه های گسترده ای برای مبارزه با بی سوادی به انجام رسانده است. تشکیل نهضت سوادآموزی و فعالیت ها و موفقیت های آن در صحنه های بین المللی، شاهد گویایی بر این ادعاست. تلاش گسترده و همگانی مردم و مسئوولان دلسوز، به ویژه دست اندرکاران این نهاد بزرگ، پدید آمدن ایرانِ باسواد و با فرهنگ را فراهم می سازد.

سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۸:۰
علم غیب و علم لدنّی پیامبر (ص)  از منظر امام خمینی

حصین صالحی مالستانی

علم غیب و علم لدنّی پیامبر (ص) از منظر امام خمینی

امام خمینی، با توجه به بینش عرفانی خود، علم غیب و علم لدنی پیامبر را از زاویه مظهریت پیامبر اکرم (ص)، از اسم اعظم حق بررسی کرده است، وی ضمن اعتقاد به داشتن چنین علمی برای پیامبران الهی به طور عام، علم لدنی و علم غیب پیامبران را دارای مراتب متفاوت می¬داند که پیامبر خاتم (ص) در اوج قله وصل به مبدء غیب قرار دارد.

شنبه, ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱:۰
جایگاه و عظمت مناجات شعبانیه از دیدگاه امام

فرازهایی از صحیفه امام

جایگاه و عظمت مناجات شعبانیه از دیدگاه امام

این دعای شعبان، مناجات شعبان، مناجات همه ائمه است و در این، مسائل بسیار هست، معارف بسیار هست و ادب اینکه انسان چه جور باید با خدای تبارک و تعالی مناجات کند.

پنجشنبه, ۰۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
نخستین واکنش امام خمینی (س) به آغاز جنگ تحمیلی

نخستین واکنش امام خمینی (س) به آغاز جنگ تحمیلی

من یک صحبت دارم برای ملت ایران و برای ملت عراق و ارتش عراق هم یک صحبت. برای ملت ایران این صحبت را دارم که گمان نکند ملت ایران که ارتش ایران نمی تواند جلوی اینها را بگیرد. خیر، ارتش ایران و قوای مسلّح ما، پاسدارهای عزیز ما قادر بر این معنا هستند، لکن تا مسأله جدّی نشود، آنها جدّاً عمل نمی کنند. آن روزی که مسأله جدّی شد، تمام اینها به طور جِدّ، امر می کنم که عمل بکنند و عراق را سر جای خودشان بنشانند.

یکشنبه, ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵:۹
بسیج در اندیشه امام خمینی (س)

‎‏دفتر بیست و نهم از آثار موضوعی تبیان

بسیج در اندیشه امام خمینی (س)

بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است که شکوفه‏ های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می ‏دهد. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته ‏های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده ‏اند. بسیج میقات پابرهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت‏ یافتگان آن، نام و نشان در گمنامی و بی ‏نشانی گرفته‏ اند. بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا نموده ‏اند. من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می‏ خورم و از خدا می‏ خواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند، چرا که در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجی ‏ام.

پنجشنبه, ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۹
مروری بر قیام پانزده خرداد 1342 به عنوان زمینه ساز انقلاب اسلامی

دکتر عباس خلجی

مروری بر قیام پانزده خرداد 1342 به عنوان زمینه ساز انقلاب اسلامی

امام خمینی(س) با دمیدن روح خودباوری و نفی از خودبیگانگی، زمینه های بازگشت به خویشتن را در میان قشر جوان و روشنفکر دانشگاهی فراهم ساخت و باعث رویکرد نیروهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور به سوی مذهب شد. بنابراین، نهضت فکری ـ فرهنگی پانزده خرداد به رهبری امام خمینی تأثیرات عمیق و شگرفی بر ساختار سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران گذاشت و نتایج و پیامدهای سازنده و مطلوبی به بار آورد.

دوشنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۹:۴۸
‏‏بکُشید ما را؛ ملت ما بیدارتر می شود‏

‏‏بکُشید ما را؛ ملت ما بیدارتر می شود‏

در پی شهادت شهید مطهری حضرت امام خمینی(س) در قسمتی از سخنرانی خود به تاریخ ۱۴ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ این سخنان را ایراد فرمودند:

پنجشنبه, ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۳
پسرم انکار مقامات اهل معرفت نکن؛ از جوانی به اندازه ای که باقی است استفاده کن

نامه عرفانی حضرت امام به سید احمد خمینی:

پسرم انکار مقامات اهل معرفت نکن؛ از جوانی به اندازه ای که باقی است استفاده کن

حضرت امام خمینی (س) طی نامه ای وصیت گونه با مضمون اخلاقی- عرفانی و تأکید اهمیت نماز در ترقیات روحانی، با عنوان فرزند برومند خویش حاج سید احمد خمینی (س) موضوعاتی ارزنده، ماندگار و تأثیرگذار را مطرح کردند و کتاب شریف سرالصلوة (معراج السالکین و صلاة العارفین) را به ایشان اهدا کردند.

یکشنبه, ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
هفت توصیه امام به دانش آموزان در یک فراز

نقش دانش آموزان در کلام امام خمینی(س):

هفت توصیه امام به دانش آموزان در یک فراز

با نشاط و خرمی درسهایتان را خوب بخوانید و در همان حال، به وظایف اسلامی که انسانها را می‏سازد، عمل کنید و اخلاق خود را نیکو کنید و اطاعت و خدمت پدران و مادرانتان را غنیمت شمارید و آنها را از خود راضی کنید و به معلم هایتان احترام زیاد بگذارید...

چهارشنبه, ۰۷ آبان ۱۳۹۹ - ۹:۲۱
مقام معلم و جایگاه تعلیم و تربیت در کلام امام (س)

برگرفته از صحیفه امام

مقام معلم و جایگاه تعلیم و تربیت در کلام امام (س)

باید معلمین توجه داشته باشند اولاً، به شغل شریف خودشان که شغل انبیاست، و ثانیاً به مسئولیت خودشان که همان مسئولیت انبیاست. انبیا مسئولند؛ لکن درست آنها عمل می کنند؛ از مسئولیت درست بیرون می آیند، از امتحان درست بیرون می آیند. آنها مأمور به تربیت هستند، و تربیت می کنند. و آنقدری که از عهده شان برآمد عمل کردند. شما هم همان مسئولیت را دارید، و همان شرافت را.

چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۱
ویژگیهای شب قدر

حجت الاسلام و المسلمین هوشیاری

ویژگیهای شب قدر

الهی من قرب تو را می ‏خواهم. فرمود: «قرب من از برای کسی است که بیدار باشد در شب‏ قدر.» الهی رحمت تو را می‏ خواهم. فرمود: «رحمت من برای کسی است که رحم کند فقرا را در شب قدر.» خدایا من گذشتن از صراط را می ‏خواهم. فرمود: «این برای کسی است که تصدّق کند به صدقه ‏ای در شب قدر.» خدایا نجات می‏ خواهم.» فرمود...«این برای کسی است که استغفار کند در شب قدر.

چهارشنبه, ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۴
آفت های تهدید کننده انقلاب اسلامی

گزیده ای از صحیفه امام

آفت های تهدید کننده انقلاب اسلامی

بهوش باشید که موریانه های موذی،این ایادی استکبار جهانی درصدد رخنه کردن در صفوف شما هستند. دستهای وحدت را به هم دهید و بازو به بازوی هم یکدل و یک جهت این هدیۀ الهی را، که پس از قرون متمادی به شما عطا فرموده قدردانی و حفظ کنید.

یکشنبه, ۰۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۲
دیدگاههای امام خمینی (س) در مورد جایگاه زنان

سِلینا پِروین

دیدگاههای امام خمینی (س) در مورد جایگاه زنان

تأثیر دیدگاههای امام خمینی (س) در مورد مسائل زنان بر جامعه ایران آشکار است. ایرانیان به یک انقلاب موفقیت آمیز و استقرار یک نظام اسلامی اصیل دست یافتند که در آن زنان نقش مهمی ایفا کردند.

شنبه, ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۸:۵۷
تمایز انقلاب اسلامی با سایر انقلابات

آیت الله محمدرضا توسلی

تمایز انقلاب اسلامی با سایر انقلابات

در بین وصایای مختلفی که حضرت امام راجع به کارهای شخصی و زندگی خصوصی خودشان دارند ونوشته شده است، این وصیت نامه جایگاه خاصی دارد و یک وصیت نامه برای فرزندشان نیست، برای بستگانش نیست، این یک وصیت نامه سیاسی و الهی برای جامعه اسلامی بلکه برای غیر جامعه اسلامی است.

دوشنبه, ۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۹:۳۳
توصیه امام به مسئولین: عبور از شعار و ورود به جرگه عمل

توصیه امام به مسئولین: عبور از شعار و ورود به جرگه عمل

مردم، مردم خوبی هستند. ما از مردم تشکر باید بکنیم، ما همه مرهون آنها هستیم. عمده این است که ما هم بتوانیم خدمت متقابل بکنیم و باید ما از مرحله لفظ و شعار بیرون برویم و به مرحله عمل برسیم

پنجشنبه, ۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۷:۰
مبدأ انقلاب اسلامی در کلام امام خمینی

منصور حاجی

مبدأ انقلاب اسلامی در کلام امام خمینی

امام خمینی از ابتدا پیروزی انقلاب اسلامی در صدد بودند با ارائه تعاریف ناب از ماهیت انقلاب اسلامی اذهان مردم را به این واقعبت متوجه سازند که انقلاب اسلامی علی رغم مشابهت ظاهری با دیگر انقلاب ها از خصائص دیگری برخوردار است. لذا می فرمایند : تردید نیست که این انقلاب اسلامی یک تحفه الهی و هدیه غیبی بود که از جانب خداوند منان بر این ملت غارت زده عنایت شده است

سه شنبه, ۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۸:۴۷
قیام عاشورا از منظر امام خمینی

قیام عاشورا از منظر امام خمینی

قیام عاشورا از منظر امام خمینی

در طول تاریخ نهضتها و انقلابهای بسیاری به دست انسانها صورت گرفته است که بر اساس سنت تنها آثار بعضی از آنها بر جای مانده است که از میان آن نهضت عاشورای حسینی نمود ویژه ای دارد.

شنبه, ۰۸ مهر ۱۳۹۶ - ۷:۰
مخالفت با لایحه کاپیتولاسیون

علل تبعید امام خمینی (س)

مخالفت با لایحه کاپیتولاسیون

با تصویب لایحه مصونیت قضایی نظامیان آمریکایی (کاپیتولاسیون) در نیمه دوم سال 43، رویارویی امام خمینی با رژیم پهلوی وارد مرحله جدیدی گردید. کاپیتولاسیون که نخستین بار پس از شکست در جنگ های ایران با روسیه به ایران تحمیل شده بود و پس از انقلاب اکتبر 1917 ملغی شده بود، مجددا در روز سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۴۳ با وجود مخالفت گروه کثیری از وکلای مردم، در جلسه ای پرتنش از تصویب اکثریت نمایندگان مجلس شورای ملی گذشت. امام خمینی که پس از آزادی در منزلش تحت نظر بود در اجتماع بزرگی از مردم نطقی در مخالفت با کاپیتولاسیون ایراد کرد. در این سخنرانی ایشان شاه را مورد حمله قرار داد و دولت و مجلسین را فاسد دانست و آمریکا و اسراییل را دشمن اسلام و ایران خواند.

یکشنبه, ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵
آقا! من به شما نصیحت می کنم؛ ای آقای شاه! ای جناب شاه!

بازخوانی سخنرانی تاریخی امام در آستانه ۱۵ خرداد ۱۳۴۲

آقا! من به شما نصیحت می کنم؛ ای آقای شاه! ای جناب شاه!

سخنان امام خمینی همچون پتکی بر روح شاه فرود آمد. شاه فرمان خاموش کردن صدای قیام را صادر کرد. نخست جمع زیادی از یاران امام خمینی در شامگاه ۱۴ خرداد دستگیر و سحرگاه پانزده خرداد ۴۲ صدها کماندوی اعزامی از مرکز، منزل حضرت امام را محاصره کردند و ایشان را در حالی که مشغول نماز شب بود دستگیر و سراسیمه به تهران برده و زندانی کردند.

چهارشنبه, ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۰
چرا وحدت ملی برای امام اهمیت داشت؟

برگرفته از نشریه حضور

چرا وحدت ملی برای امام اهمیت داشت؟

وحدت و انسجام از مسائل مهم و مورد تأکید دین اسلام است که در آیات قرآن و احادیث ائمه به آن سفارش شده و در مقابل تفرقه و اختلاف نهی شده است . بر همین اساس امام خمینی به این مسأله اساسی توجه داشته اند و به وحدت ملّی در داخل کشور و بین عموم مردم و به انسجام اسلامی بین ملّتهای مسلمان سفارش نموده اند

دوشنبه, ۱۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۳
سالروز صدور پیام منشور روحانیت

برگزیده ای از صحیفه امام

سالروز صدور پیام منشور روحانیت

بنیانگذار جمهوری اسلامی در روز سوم اسفندماه سال 1367 با صدور پیامی خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات‏ که منشور روحانیت نام گرفت استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران و رسالت حوزه‏های علمیه را تعیین کردند.

پنجشنبه, ۰۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۹:۲
وصیت نامه امام منشور حکومتی جمهوری اسلامی است

مصطفی کواکبیان

وصیت نامه امام منشور حکومتی جمهوری اسلامی است

این وصیتنامه چراغ بسیار روشنی است برای هدایت مسیر همه مسئولین به سمت اهداف اصلی نظام و مبنای اساسی حکومت دینی و مردمسالاری دینی.

جمعه, ۱۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۰
ترورهای اوایل پیروزی انقلاب اسلامی

قدرت الله عفتی

ترورهای اوایل پیروزی انقلاب اسلامی

یک جریانی از اول نهضت و از اول انقلاب در مقابل انقلاب در کار بود، مسأله اتفاقی نبود که افراد مؤثر را، افرادی که برای این ملت سرمایه بودند، یکی بعد از دیگری یا شهید کردند یا خواستند شهید کنند و خداوند حفظ کرد... مسأله ای بود که از اول که این انقلاب یک شکلی به خودش گرفت، از آن وقت شروع شد به این مسائل... این یک مسأله ای بود و یک جریانی. این جریان هست همراه با این انقلاب همزاد با این انقلاب،... الآن هم هست و بعدها هم خواهد بود.

شنبه, ۱۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۱