خدمت به مردم از منظر امام خمینی

خوش قدم زندی اسدآبادی

خدمت به مردم از منظر امام خمینی

«خدمت» مفهوم گسترده ای دارد و همه امور اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را دربر می گیرد این واژه بر گذشت، فداکاری، ایثار، تحمل رنج و سختی و... صدق می کند. بنابراین، خدمت، عملی است که عامل در آن با اندیشه و انگیزه گره گشایی به امور مردم می پردازد.

سه شنبه, ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۷:۲۴
امام خمینی (ره) و استعمار، دیدگاهها و راهکارهای مبارزه با آن

شیخ حسین کورانی

امام خمینی (ره) و استعمار، دیدگاهها و راهکارهای مبارزه با آن

به نظر امام، سخن گفتن پیرامون خیزش امت، زمانی مفهوم دارد که این خیزش وبیداری، بر اساس خودکفایی ملت وتکیه بر امکانات خود به وجود آمده باشد، اما زمانی که برمبنای امکانات وتواناییهای بیگانگان بنا شده، یک اندیشۀ التقاطی خواهد بود. به طوری که پایه اصلی آنرا دیگران، یعنی بیگانگان تشکیل می دهند.

دوشنبه, ۱۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳
ولایت فقیه از دیدگاه امام خمینی
دوشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶
تساوی زن و مرد از نگاه قرآن
جمعه, ۲۸ تیر ۱۳۹۸ - ۷:۰
تفسیر سورۀ حمد از منظر امام و عرفا

دکتر سیدحسین سیدموسوی

تفسیر سورۀ حمد از منظر امام و عرفا

سورۀ حمد که به عنوان فاتحة الکتاب است، دارای اسامی ام الکتاب، ام القرآن، سبع المثانی، و ... می باشد. این سوره به لحاظ اهمیتی که دارد و در نمازهای یومیه تمامی مسلمانان واجب است قرائت شود، مورد توجه ویژه مفسّران قرار گرفته و از این جهت به تفسیر تک سوره ای آن پرداخته اند.

جمعه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۷
تهاجم فرهنگی؛ راههای نفوذ و شیوه های مقابله با آن
یکشنبه, ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۳
تفسیر ولایت مطلقه فقیه از دیدگاه امام خمینی«ره»
دوشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۱
جایگاه زنان در منظر امام خمینی
شنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴
نگاهی به شعر انقلاب اسلامی

مجتبی جوادی نیا

نگاهی به شعر انقلاب اسلامی

شعر انقلاب اسلامی در میان همۀ مقاطع تاریخ طولانی ایران، این ویژگی را دارد که تقریباً یکدست و کامل در جهت آرمانها و هدفهای والا و سخنگوی احساسات و افکار و جهت گیریهای ملتی است ک شاعر از متن آن برخاسته و بدان وابسته است. شعر دوران انقلاب شعر زر و زور نیست، شعر احساسات سطحی و متوجه به آرزوها و امیال حقیر بشری نیست. زبان یک ملت و شرح حال یک امت است؛ انعکاسی از روح بزرگ جامعه ای است که یکپارچه در جهت هدفها و آرمانهای الهی و انسانی گام برداشته و فداکاری کرده است.

جمعه, ۱۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۹
نظریه ولایت فقیه در اندیشه امام خمینی

نبی الله ابراهیم زاده آملی

نظریه ولایت فقیه در اندیشه امام خمینی

دوشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۹:۲۱
استقلال سیاسی از نگاه حضرت امام(س)

دکتر زهرا مصطفوی

استقلال سیاسی از نگاه حضرت امام(س)

مسأله استقلال سیاسی یک کشور در مقابل بیگانگان، تنها یک مسأله اسلامی صرف نیست تا از احکام اسلامی به حساب آید و لازم باشد آن را روی ادله دینی به اثبات برسانیم بلکه یک حق اساسی و اولیه بشر است که دیگران بر سرنوشت او حاکم نباشند و هر ملتی بتواند بدون دخالت بیگانگان، بر مقدرات کشور خود حکومت کند.

شنبه, ۳۰ تیر ۱۳۹۷ - ۸:۲۳
روش های مبارزاتی امام خمینی (س)

برگرفته از نشریه حضور

روش های مبارزاتی امام خمینی (س)

مبارزه امری کلی و عام است، و به معنای قیام، مقاومت، ایستادگی، ستیز و تلاش برای دستیابی به یک هدف ـ شامل امور مادی یا معنوی ـ می شود و این انسان است که با جهت گیری به آن معنا می بخشد. اهداف اکثر انقلابات تاریخ معاصر را غلبه جهت کسب قدرت، تغییر و تحول در جهت نیاز مادی و یا حاکمیت ایدئولوژی های مادی تشکیل می دهد و انقلابی پیروز است که به اهداف از پیش تعیین شده خود برسد ولی در انقلاب اسلامی چنین مسیری طی نمی شود. نه کسب قدرت و نه تحول و حاکمیت ایدئولوژی مادی، بلکه مهمترین هدف رهبری آن، ادای تکلیف و وظیفه ای که خداوند تعیین کرده است، می باشد.

پنجشنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰
کمال انسان و انسان کامل

کمال انسان و انسان کامل

یکی از ویژگی های اساسی انسان غایت گرایی و حرکت به سمت هدف مطلوب است. این هدف به عنوان کمال و قدم نهادن در فضایی بهتر و بهتر از قبل، دائماً در برابر انسان قرار دارد. توجه به بحث کمال و ویژگی های آن، شیوه دستیابی به کمال و نیز ویژگی های انسان کامل از جمله مواردی است که هر کس بخواهد از انسان بحث کرده و به تبیین چیستی و حقیقت او بپردازد، به ناچار باید از این امور بهره جوید.

شنبه, ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۹
سیاست در اندیشه های امام خمینی
چهارشنبه, ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۷
مبارزه تاریخی امام و پیروزی انقلاب اسلامی
یکشنبه, ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۲
ابن عربی از منظر امام خمینی
سه شنبه, ۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۷
جمــعــه سـیــاه (مروری بر قیام 17 شهریور 1357)
جمعه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۹:۱۱
بررسی نقش مردم در حکومت اسلامی و مبانی نظری آن از دیدگاه امام خمینی
چهارشنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰
حدود آزادی در نظام اسلامی از دیدگاه امام خمینی
سه شنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲
مهمترین چالشهای پیش روی انقلاب اسلامی ایران در دهۀ سوم
دوشنبه, ۲۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۹
بررسی شخصیت اجتماعی زن در قرآن کریم
شنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶
رسانه و سبک زندگی فردی - اجتماعی خانواده از توصیف و تبیین تا اصلاح و تغییر

زهرا سمواتی

رسانه و سبک زندگی فردی - اجتماعی خانواده از توصیف و تبیین تا اصلاح و تغییر

رسانه ها به عنوان یکی از نهاد های اجتماعی، عهده دار انتقال میراث فرهنگی و اجتماعی و ارزشهای جوامع هستند. در عصر کنونی با توجه به نقش بارز آنها در جامعه و اطلاع رسانی پیرامون موضوعات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی عملاً الگوهای نوینی را به جوامع وارد کرده تا جایگزین فرهنگ ها و ارزشها و الگوهای سنتی شود، لذا به عنوان عاملان تغییر و تحول سبک زندگی جوامع و ارزشهای حاکم بر آن مطرح هستند، به گونه ای که سنت ها را به مبارزه می طلبند و به صورت یک عامل مؤثر در دگرگونی نگرش ها و رفتارهای نسل جدید عمل می نمایند.

چهارشنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸
شرح دنیا طلبی در کلمات امام خمینی

برگرفته از نشریه حضور

شرح دنیا طلبی در کلمات امام خمینی

دنیاطلبی یکی از مهم ترین گرفتاری های بشر کنونی است. چنانکه در حدیث شریف آمده است که دوستی دنیا منشأ هر گناهی است. وقتی به رفتار خود و دیگران نگاه می کنیم، صحت حدیث مذکور را مشاهده می کنیم. برای به دست آوردن مال بیشتر دست به هر معصیتی می زنیم. دزدی، رشوه، احتکار، ربا، طمع، ذلت پیش بنده و صدها گناه دیگر از مفاسدی است که با دنیاطلبی انسان همراه است.

چهارشنبه, ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۹:۳۲
هدیه بهتر از کیمیا

آیت الله ری شهری

هدیه بهتر از کیمیا

سه شنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۹:۵۴
حجاب های نورانی و ظلمانی

حجة الاسلام والمسلمین دکتر احمد عابدی

حجاب های نورانی و ظلمانی

سه شنبه, ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۹:۴۸
عدالت اجتماعی، شاخص ها و لوازم تحقق آن از دیدگاه امام خمینی

مهسا میرحسینی

عدالت اجتماعی، شاخص ها و لوازم تحقق آن از دیدگاه امام خمینی

در مکتب سیاسی حضرت امام، عدالت اجتماعی جایگاه و اهمیتی بس والا دارد. در این مکتب، تحقق عدالت اجتماعی، هدف بعثت انبیا و انقلاب اسلامی و مبارزه با رژیم طاغوت و نیز راز دشمنی استکبار بوده است و بی توجهی به آن عواقب شومی را برای حکومت و ثروت اندوزان به دنبال می آورد. براساس این مکتب، در حکومت و جامعه باید تمامی اقشار جامعه از حقوق برابر برخوردار و همه در برابر عدالت مساوی باشند همچنین امام به شایستگی های افراد هم توجه دارند. در حکومت باید، قانون و موازین قانونی بر آن حاکم بوده، مسئولان در صدد جلب امتیازات ویژه برای خود نباشند و همواره با خدمتگزار مردم دانستن خود، به دنبال پر کردن شکاف های طبقاتی به نفع محرومان باشند.

جمعه, ۰۹ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱
امام خمینی و راهبرد اصالت تکلیف

محمد حسن سعیدی

امام خمینی و راهبرد اصالت تکلیف

امام امت ـ رضوان الله تعالی علیه ـ به خاطر نگرش جامع، عمیق و نظام واره ای که نسبت به مکتب حیاتبخش اسلام داشتند به خوبی توانستند با به کارگیری تعالیم، احکام و ارزش های اصیل دینی در عرصۀ مدیریت اجتماعی و استفاده ای به جا و به موقع از آن ها نمونۀ موفقی از توان مندی دین در ادارۀ ابعاد گوناگون حیات بشر را به نمایش بگذارند. استخراج و تعیین گزاره هایی که پشتوانه و معیار و ملاک سیاست گذاری ها و موضع گیری های ایشان بوده است و هم چنین تشریح مستندات شرعی آن می تواند تحلیلی از زیر پایه های یک نظام جامع اسلامی را از نگاه یک فقیه توانا و با تجربه و یک اسلام شناس سیاست مدار و نکته سنج به دست دهد. از جمله فرازهایی که به ویژه در اواخر عمر شریف امام به عنوان یک اصل در همه زندگی و در رفتار سیاسی ایشان مورد اشاره قرار گرفته، تاکید بر محوریت و اصالت تکلیف با قطع نظر از حصول یا عدم حصول نتیجه است، بدین معنا که انسان باید در هر حال بر مدار تکلیف شرعی زندگی کند و وقتی که به انجام یا ترک فعلی موظف شد بنابر تکلیف عمل نماید، خواه به نتیجه نایل شود یا نشود.

پنجشنبه, ۳۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۸
پیوند دین و سیاست از منظر امام خمینی

محمدتقی سبحانی نیا

پیوند دین و سیاست از منظر امام خمینی

امام به عنوان منادی ارتباط وثیق دین و سیاست و احیاگر بزرگ تفکر دینی با تبیین نظریۀ ولایت فقیه، حکومت دینی و تأسیس نظام جمهوری اسلامی به عنوان تجسم عینی پیوند دین و سیاست از نقشه شوم استعمارگران پرده برداشت و با معرفی اسلام ناب محمدی(ص)، طرح جامعیت و جاودانگی اسلام، ابعاد سیاسی اسلام و پاسخ گویی آن به نیازهای اساسی جامعه را با بیانی روشن و گویا و قلمی صریح و شیوا مورد تایید قرار دادند.

یکشنبه, ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۷
جدایی دین از سیاست از دیدگاه امام خمینی(س)

ایرج تبریزی

جدایی دین از سیاست از دیدگاه امام خمینی(س)

آن بزگوار نه تنها در عرصه اندیشه و عملکرد سیاسی بلکه در تمام زمینه ها، اعم از فرعی و اصلی، به چیزی جز خدا و اسلام نمی اندیشید و در هر امری از امور آنچه پیکر انگیزه و هدف او را تشکیل می داد جز خدا و اسلام چیز دیگری نبود

دوشنبه, ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۶