روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به ...

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

چهارشنبه, ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۷:۰
سلمان بیت امام
دوشنبه, ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۷
اصولِ مبانی فکری امام خمینی در سیاست خارجی چیست؟ جایگاه ارزش های اخلاقی و عقلی کجاست؟

اصولِ مبانی فکری امام خمینی در سیاست خارجی چیست؟ جایگاه ارزش های اخلاقی و عقلی کجاست؟

اصول سیاست خارجی را که امام خمینی (س) طراحی نموده است، می توان به منزله یکی از منابع رسمی تصمیم گیری در سیاست جمهوری اسلامی ایران به شمار آورد.

چهارشنبه, ۰۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳
سرباز گمنام
سه شنبه, ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۶
ارتش در کنار مردم

همگام با انقلاب اسلامی

ارتش در کنار مردم

درود بر شما سربازان امام عصر- سلام اللَّه علیه. همان طور که فریاد زدید تا کنون در خدمت طاغوت بودید. طاغوتی که تمام هستی ما را ساقط کرد، طاغوتی که خزاین ما را تهی کرد، طاغوتی که ما را برده خارجیها کرد. و از امروز در خدمت امام عصر- سلام اللَّه علیه- و در خدمت قرآن کریم هستید. «قرآن کریم» ی که سعادت همه بشر را بیمه کرده است. «قرآن کریم» ی که هر کس در زیر بیرق او واقع بشود در دنیا و آخرت سعید است. «قرآن کریم» ی که آزادی و استقلال را توصیه کرده است. ما همه تابع قرآن کریم و تابع موازین اسلام و قواعد اسلام هستیم. ما همه از شماها، روحانیت از شماها تشکر می‏کند.صحیفه امام، ج ۶، ص ۱۰۱

سه شنبه, ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۷:۹
پاسخ امام به سوالِ "وقتی شیعه به قدرت برسد چگونه عمل خواهد کرد" چه بود؟

پاسخ امام به سوالِ "وقتی شیعه به قدرت برسد چگونه عمل خواهد کرد" چه بود؟

در این دیدار که دکتر ابراهیم یزدی نقش مترجم را عهده دار بود، حضرت امام خمینی به سه سؤال فالک در مورد سیاست خارجی حکومت شیعی، روش برخورد با گروه های چپ در جمهوری اسلامی و روش ترمیم خرابی های حاصل از تأثیر امپریالیسم فرهنگی بر روابط اجتماعی و فرهنگی مردم پاسخ دادند.

پنجشنبه, ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۸:۰
حضرت امام چه انتظار و برداشتی از دانشگاه داشتند؟ و آیا تا زمان حیاتشان از دانشگاه ها رضایت داشتند؟

حضرت امام چه انتظار و برداشتی از دانشگاه داشتند؟ و آیا تا زمان حیاتشان از دانشگاه ها رضایت داشتند؟

در پاسخ به سئوال کننده عزیز باید گفت در حقیقت سه سئوال در یک سئوال مطرح شده که عبارتند از: - حضرت امام(ره) چه انتظاری از دانشگاه داشتند؟ - چه برداشتی از دانشگاه داشتند؟ (البته ممکن است منظور...

سه شنبه, ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۷:۵
جایگاه جمهوریّت و اسلامیّت از نظر امام خمینی (س)

جایگاه جمهوریّت و اسلامیّت از نظر امام خمینی (س)

اوج گرفتن نهضت اسلامی ملت ایران به رهبری حضرت امام خمینی(س) و عزم امام و امت بر تغییر نظام مشروطه سلطنتی، سیاستمداران غربی را ـ که نگران منافع خود در این منطقه حساس بودند ـ به تأمل و تکاپو افکند که در ایران چه رژیمی برقرار خواهد شد؟ البته آنچه از نظر غربیها دارای اهمیت بود شکل حکومت نبود، چرا که آنان با هر رژیمی که منافعشان را تأمین کند، مشکلی ندارند، هر چند رژیمی استبدادی و دیکتاتوری همچون رژیم پهلوی باشد، آنان نگران محتوای حکومتی بودند که در آیندۀ ایران قدرت را به دست خواهد گرفت. دغدغۀ آنان از این جهت بود که حکومت آینده بر اساس چه معیارها و ضوابطی عمل خواهد کرد و سرنوشت منافع غرب چه خواهد شد؟ این موضوع از مهمترین محورهایی بود که کانون توجهات جهانی شد و در قالب سؤالات صدها خبرنگار غربی و شرقی خود را نشان داد که در فرانسه از رهبر فقید انقلاب اسلامی پرسیده می شد. هر چند اکثر این شبهات پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی است که اینک بار دیگر با استفاده از فضای باز جامعه مطرح می شود. توهم تعارض «جمهوریّت» و «اسلامیّت» یکی از اشکالاتی که در سالهای اخیر با تبلیغات وسیعی مطرح می شود، تنافی «جمهوریت» و «اسلامیت» است که برای رهایی از این تضاد و دوگانگی، چاره ای جز کناره گیری یکی از این دو محور اساسی به نفع دیگری نیست. بدیهی است آنچه روشنفکران غربگرا از طرح این تناقض نما و پیشنهاد

دوشنبه, ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۸:۳۲
اربعین، بلوغ حرکت حسینی؛ فرازی از کلام احیاگر فرهنگ عاشورا در عصر حاضر

اربعین، بلوغ حرکت حسینی؛ فرازی از کلام احیاگر فرهنگ عاشورا در عصر حاضر

فرهنگ عاشورا اقتباسی است از زیارت شریف اربعین، که درطی آن امام صادق (ع)، آنرا آموزش می دهد. سیدالشهدا (ع) با بنیانگذاری فرهنگ عاشورا، این هدف را مد نظر دارد، که آدمی از نادانی وحیرت گمراهی نجات یابد. ایشان برای نجات مردم، هرگونه سازشکاری را که ازطرف مصلحت اندیشان ارایه می شد، به شدت رد می کرد. ‏‏‏پیام عاشورا، ایستادن در برابر جاهلیت همۀ اعصار و قرون می باشد، جاهلیتی که پلیدی گستر است و جانها را افسرده می کند و جسمها را به ذلت می کشاند. ‏

دوشنبه, ۰۵ مهر ۱۴۰۰ - ۸:۰
توصیه امام به بانوان در اقتدا نمودن به حضرت زهرا (س)

به مناسبت شهادت بانوی دو عالم؛

توصیه امام به بانوان در اقتدا نمودن به حضرت زهرا (س)

کوشش کنید در تهذیب اخلاق و در وادار کردن دوستانتان به تهذیب اخلاق. کوشش کنید ... در حفظ همه حیثیاتی که حیثیت بزرگ زن است، آن طوری که زن فرید، حضرت زهرا سلام اللَّه علیها- بود. همه باید به او اقتدا کنید و کنیم و همه باید دستورمان را از اسلام به وسیله او و فرزندان او بگیریم، و همان طوری که او بوده است، باشید

شنبه, ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۵
معنای بلندقدر تفسیری عرفانی از  امام در شأن حضرت فاطمه (س)

به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا -سلام الله علیها- ؛

معنای بلندقدر تفسیری عرفانی از امام در شأن حضرت فاطمه (س)

«فاطمه زهرا ـ سلام اللّه علیها ـ در منظر عارفان باللّه، انسان کامل و کون جامع است.» حضرت امام(س) به جهت این اتحاد در تجلی الهی در حضرت غیب ـ قرآن و عترت ـ فاطمه زهرا را مظهر عترت کبرا و فیض مقدس و انسان کامل و عدیل قرآن را آیت مکتوب الهی می دانند و قائل به این هستند که شناخت مراحل قرآن کریم، با شناخت مراحل مقام انسانیت میسر است؛ و مقام انسانیت به شناخت مراحل کتاب عظمای حق ـ قرآن ـ است.

دوشنبه, ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
پاسخ های امام به سوالات خبرنگاران درباره زندگی شخصی ایشان

پاسخ های امام به سوالات خبرنگاران درباره زندگی شخصی ایشان

زندگی خصوصی من مثل زندگی خصوصی همه مردم عادی است. من طلبه ای هستم مثل سایر طلبه ها... مدتی در ترکیه تبعید بودم- حدود یک سال- و بعد به نجف تبعید شدم و چهارده سال در عراق بودم و فعلًا هم آمده ام اینجا. در این مدت علاوه بر تدریس مسائل مذهبی، هر چند گاهی مردم را از جنایات شاه به وسیله پیام و با سخنرانی آگاه می کردم. من در این مدت یک لحظه ساکت نبوده ام.

یکشنبه, ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰
چشمه جاری

به مناسبت ۴ آبان روز وقف

چشمه جاری

یکشنبه, ۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۷:۰
چرا فرانسه مقصد هجرت امام خمینی (س) شد؟

چرا فرانسه مقصد هجرت امام خمینی (س) شد؟

امام خمینی(س) یک روز پس از ورود به پاریس جزییات برخورد خود با مقامات عراقی و کویتی و سپس سفر به پاریس را تشریح کرده ضمن آن فرمودند که: مقامات عراق به من هشدار دادند که به دلیل روابطی که با رژیم ایران دارند، نمی توانند فعالیتهای مرا تحمل کنند. من به آنها پاسخ دادم که اگر شما مسئولیتهایی نسبت به حکومت ایران داشته باشید، من هم در برابر اسلام و ملت ایران مسئولم و باید به وظیفۀ الهی و معنوی خود عمل کنم.

شنبه, ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
سالروز تنفیذ حکم ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای

سالروز تنفیذ حکم ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای

در روز ۱۷ مهر ماه سال ۱۳۶۰ مطابق با عید سعید قربان با حضور امام خمینی و جمع زیادی از مسئولین عالی رتبه، علما و شخصیت های سیاسی و فرهنگی و نظامی و مردم و خانواده‏ های شهدا، مراسم تنفیذ حکم سومین رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزار گردید.

پنجشنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۵
چشمه عاشورا
شنبه, ۰۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
استقلال نظامی زمینه ساز استقلال سیاسی و اقتصادی است

استقلال نظامی زمینه ساز استقلال سیاسی و اقتصادی است

حضرت امام خمینی (س) برای استقلال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی کشور ارزش فراوانی قائل بودند. شما باید در راه تحقق استقلال نظامی کشور تلاش کنید به سطوح عالی دانش و تکنولوژی برسید و هرگز از روح تدین و فرهنگ قرآنی غافل نشوید

یکشنبه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۶
من صلاح همه را در آن می‏ بینم که به «جمهوری اسلامی» رأی دهند

امام خمینی(س):

من صلاح همه را در آن می‏ بینم که به «جمهوری اسلامی» رأی دهند

در روز نهم فرودین ماه ۱۳۵۸ و در آستانه برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی، رهبر کبیر انقلاب اسلامی در پیامی به ملت ایران توطئه‏ های منحرفین در آستانه برگزاری رفراندم را هشدار دادند.

شنبه, ۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۰
همسری همراه
پنجشنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰
نگاهی به نقش تربیتی حضرت زهرا (س)

به مناسبت ایام فاطمیه؛

نگاهی به نقش تربیتی حضرت زهرا (س)

آنچه از آثار امام خمینی (س) درباره حضرت زهرا (س) به دست می آید گویای این حقیقت است که علاوه بر شخصیت عظیم الهی و موقعیت ممتاز معنوی، آن بزرگوار چه در جایگاه بندگی به درگاه ربوبی، چه در جایگاه فرزند رسول گرامی اسلام، چه در جایگاه یک شهروند با احساس مسئولیت در قبال جامعه و همنوعان و چه در جایگاه همسر علی بزرگ و چه در موقعیت یک مادر و تربیت فرزندان از اعلاترین نمونه های موفقیت و شایسته ترین اسوه حسنه است.

سه شنبه, ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۰
وحدت از نگاه امام خمینی(س)

به مناسبت هفته وحدت

وحدت از نگاه امام خمینی(س)

پیام گرانسنگ هفته وحدت این است که باید میراث نبوت را پاس داریم تا به قهقرای جهل و ظلمت سقوط نکنیم.

یکشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۷:۰
قیام عاشورا و انقلاب اسلامی
یکشنبه, ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۷:۶
اندیشه های عرفانی امام خمینی (س)
چهارشنبه, ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۱۸
نهج البلاغه؛ شگفتی ‏هایِ سخن ‏وری و زبان ‏آوری

نهج البلاغه؛ شگفتی ‏هایِ سخن ‏وری و زبان ‏آوری

نهج البلاغه، چون خورشیدی تابان، پیوسته در سینه روزگار خواهد درخشید و راه هدایت را به جویندگان راستین حق خواهد نمود، و جان و دل تشنگان حقیقت را سیراب خواهد کرد. و هرگز غبار مه و تیرگی ابر، هر چه انبوه و دامن گسترده تر گردد، خورشید تابنده را از چشم های جوینده پنهان نتواند ساخت.

چهارشنبه, ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۴
پیامی که نقشه دشمنان را نقش بر آب کرد

پیامی که نقشه دشمنان را نقش بر آب کرد

در روز26 / 1 / 58 امام خمینی در پیامی خطاب به ملت شریف و مبارز ایران روز 29 فروردین را «روز ارتش» اعلام کردند تا ارتش محترم در این روز در شهرستان های بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتیبانی خود را از جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران و حضور خود را برای فداکاری در راه استقلال و مرزهای کشور اعلام نمایند.

پنجشنبه, ۲۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۰
امام علی (ع) و الگوی حکومتی حضرت امام خمینی (س)

امام علی (ع) و الگوی حکومتی حضرت امام خمینی (س)

در عهد حضرت امیرالمؤمنین (ع) طرز حکومت اصلاح شده و رویه و اسلوب حکومت صالح بود. آن حضرت با اینکه بر کشور پهناوری حکومت می ‏کرد، که ایران و مصر و حجاز و یمن از استان های آن بود، طوری زندگی می‏ کرد که یک طلبه فقیر هم نمی ‏تواند زندگی کند.

چهارشنبه, ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۷:۰
والفجر و لیال عشر
چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۷:۵۸
انقلاب اسلامی ایران، منادی گفتمان جدید

مصاحبه با دکتر امیر عظیمی دولت آبادی

انقلاب اسلامی ایران، منادی گفتمان جدید

انقلاب اسلامی ایران منادی گفتمان جدید و متفاوتی بود که می توان تاثیرات آن را حتی پس از گذشت چهار دهه از زمان پیروزی آن، در سطوح داخلی، منطقه ای و حتی جهانی به خوبی مشاهده نمود. حجم انبوه آثار و منابعی که در مورد انقلاب اسلامی توسط محققان خارجی و داخلی پدید آمده است نشان از اهمیت، عظمت و تاثیرات این انقلاب بزرگ دارد. انقلاب اسلامی حتی در بعد تبیین و تحلیل انقلابها نیز تاثیرات مهمی داشته است. برخی از صاحب نظران معتقدند که این انقلاب، نسل جدیدی از نظریه پردازی انقلابها را بوجود آورده است که نسبت به نسل های پیشین نظریه ها، کامل تر و دقیق تر می باشد.

سه شنبه, ۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۷:۴۲
اسرار الهی در صحیفۀ فاطمیه

نامۀ عرفانی امام خمینی (س) به خانم فاطمه طباطبایی

اسرار الهی در صحیفۀ فاطمیه

چگونه می ‏‏‏توان از مقام آن بزرگوار پرده برداشت که پیامبر اسلام در زمان حیاتش با او معامله یک کامل مطلق می ‏‏‏کرد و پس از رحلت شریفش بحسب روایات معصومین چون روایت کافی از حضرت ابی ‏‏‏عبدالله صادق علیه صلوات‏‏‏ الله که فرمود فاطمه (ع) بعد از رسول خدا صلی‏‏‏ الله علیه و آله و سلم هفتاد و پنج روز زنده بود و سخت در فراق پدر محزون بود و پیاپی جبرئیل نزد آن حضرت می ‏‏‏آمد و در عزای پدر بزرگوار او تسلیت نیکو می ‏‏‏داد.

یکشنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۸:۱
صفحه 1 از 8 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8