مرورِ جلوه های رفتاری امام با کودکان

پدر مهربان؛

مرورِ جلوه های رفتاری امام با کودکان

امام هنگامی که در نجف بودند، گاهی بیرون می رفتند و برمی گشتند و با یک ذوق و شوقی می گفتند: یک بچه ای را دیدم که این جوری بود با او خندیدم، دست روی سر و صورتش کشیدم. یک بچه ای که وضع ظاهرش نظافتی نداشت، با اینکه امام خودشان خیلی نظیف و تمیز بودند. ولی امام آن طور از او تعریف می کردند و با یک ذوقی می گفتند که مثلاً دستی به سر او کشیده بودند. به نظرم می آمد که مثلاً چه چیزی از آن کودک می تواند برای امام جالب باشد.

سه شنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۷:۰
کرامت انسانی در اسناد حقوقی اسلام

کرامت انسانی در اسناد حقوقی اسلام

کرامت ذاتی، حقی است طبیعی و خدادادی که آفریدگار هستی در نهاد و وجود تمامی انسان ها به ودیعت نهاده و همگان را از آن بهره مند ساخته است. این حق آمیخته با حکم بوده و قابل سلب و اسقاط و نقل و انتقال نبوده و احدی را یارای تعدی و تجاوز به آن نیست، مگر آنکه آدمی با ارتکاب جرائم و معاصی آن را از خویشتن خویش زدوده و سالبه به انتفای موضوع گردد.

دوشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۰
صدور اجازه اقامه اولین نماز جمعه تهران به امامت آیت الله طالقانی

۵ مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه در تهران؛

صدور اجازه اقامه اولین نماز جمعه تهران به امامت آیت الله طالقانی

واگذاری این تکلیف عظیم و سنگین در آن برهه حساس بر عهده آیت الله طالقانی که زبان گویایی برای بازگو نمودن حقایق داشت، امری خطیر به حساب می آمد. انبوه جمعیتی که در آن روز تکبیر گویان به نماز جمعه هجوم آوردند، در واقع سنگ بنای یکی از مهمترین عوامل حفظ و تداوم انقلاب بود و از آن پس نماز جمعه در کوران حوادث و بویژه در رابطه با پشتیبانی همه جانبه جنگ تحمیلی، نقشی بسیار ارزنده و انسانی ایفا کرد.

یکشنبه, ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۷:۰
مقایسه کرامت انسان در اسلام و اعلامیه حقوق بشر

مقایسه کرامت انسان در اسلام و اعلامیه حقوق بشر

بر اساس جهان­ بینی اسلامی انسان آفریده و برگزیده خدا است و بر فطرت توحید سرشته شده است. به طور کلی اسلام کرامت را از حقوق خدادادی می­ داند. از سوی دیگر از دیدگاه اسلام از لوازم کرامت انسان تقوای فردی و اجتماعی است.

دوشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۹
جایگاه مسجد از منظر امام خمینی(س)

به مناسبت سی ام مرداد ماه روز جهانی مسجد؛

جایگاه مسجد از منظر امام خمینی(س)

با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(س)، مساجد نیز همانند دوران صدر اسلام جایگاه واقعی خود را بازشناختند، به طوری که نیروهای فعال در مساجد به طور مستقیم در متن انقلاب شرکت جستند، به گونه ای که از آن پس مساجد نقش پایگاه ارتباطی مردم را به عهده داشتند؛ و در شرایط حساسی که نهضت اسلامی فاقد هرگونه تشکیلات منطبق با معیارهای اسلامی بود مساجد توانستند این نارسایی مهم را جبران کرده و به انسجام نیروهای مردمی بپردازند.

چهارشنبه, ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
حق طلاق برای زن از دیدگاه حضرت امام خمینی(س)

حق طلاق برای زن از دیدگاه حضرت امام خمینی(س)

زنهایی که می خواهند ازدواج کنند، از همان اول می توانند اختیاراتی برای خودشان قرار بدهند که نه مخالف شرع باشد و نـه مخالف حیثیت خودشان. می توانند از اول شرط کنند کـه اگر چنانچه مرد فساد اخلاق داشت، اگر بد زندگی کرد با زن، اگر بدخلقی کرد با زن، وکیل باشند در طلاق، اسلام برای آن ها حق قرار داده است.

چهارشنبه, ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۹:۲۵
امام می گفتند زنان انسان ساز هستند، همان طور که قرآن انسان ساز است

امام می گفتند زنان انسان ساز هستند، همان طور که قرآن انسان ساز است

دکتر فاطمه طباطبایی گفت: امام می فرمایند اگر زن انسان ساز از ملت گرفته شود، ملت به شکست و انحطاط دچار می شود. اگر زن نفهمد جایگاه و رسالتش چیست، آن جامعه منحط می شود. وطیفه حاکمان این است که شرایط را برای زنان فراهم کنند تا بتوانند رشد کنند و فرزندان خوبی تربیت کنند و نسل آینده را بسازند. امام در جایی دیگر می گویند باید نقش زنان در تربیت را جدی گرفت. چون فرزندان در دامن مادرانشان بزرگ می شوند.

شنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵
اعلام برنامه های سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر

اعلام برنامه های سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر

رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به زمان آغاز برنامه های دهه مبارک فجر، گفت: در ساعت 9:33 دقیقه 12 بهمن با حضور گسترده مردم در حرم مطهر امام خمینی(س) آیین های ویژه بزرگداشت سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آغاز و همزمان در بیش از 700 مکان در کشور برنامه های گرامی داشت لحظه تاریخی ورود حضرت امام خمینی(س) به کشور برگزار می شود.

یکشنبه, ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۳
بررسی نقش قانون و قانون گرائی در جامعه در کلام امام(س)

بررسی نقش قانون و قانون گرائی در جامعه در کلام امام(س)

حضرت امام خمینی(س) به تبعیت از مشی و روش امام المتقین حضرت علی(علیه السلام) برای عمل دقیق به قوانین اسلام اهمیت خاص قائل می شد و خود اولین کسی بود که عامل به قانون بود.

شنبه, ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۷
نامه صمیمانه دانش آموزان دبستانی به حضرت امام

نامه صمیمانه دانش آموزان دبستانی به حضرت امام

امیدواریم که سلام گرم ما را بپذیرید و وجودتان از هر گونه بیماری و ناراحتی دور باشد. ما می‏ خواستیم همان طور که در کتاب تعلیمات دینی و اخلاق کلاس پنجم بود، نامه ‏ای به شما بنویسیم و مانند امام محمد تقی(ع) که فرماندار سیستان را نصیحت کرده بود، شما را نصیحت کنیم. اما متوجه شدیم که این کار، اشتباه بزرگی است و گناه دارد؛ چون شما خود شخصی بزرگ و با تقوا و پرهیزکارید.

دوشنبه, ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۹
نخستین علائم بیماری امام خمینی (س)

به قلم دکتر حسن عارفی استاد قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران؛

نخستین علائم بیماری امام خمینی (س)

از حضرت امام تقاضا کردم اجازه فرمایند فوری آزمایشهایی جهت علت خونریزی انجام دهم و ایشان پذیرفتند و نیز اجازه خواستم صبح روز بعد قبل از رفتن به حمام نیز رادیوگرافی از دستگاه گوارش انجام شود. چون خونریزی گوارشی بخصوص در سنین بالا همیشه برای ما معنی دار بوده و باید به صورت یک امر اورژانس با آن برخورد شود، از برادران دفتری و مسئول ملاقات های حضرت امام تقاضا کردم، ملاقاتهای خصوصی و عمومی را قطع کنند.

دوشنبه, ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۲
مفاهیم و معانی عدالت در نگاه امام خمینی(س)

مفاهیم و معانی عدالت در نگاه امام خمینی(س)

در نگاه امام خمینی حکومت و تشکیل حکومت یک وسیله و ابزاری برای تحقق عدالت در جامعه و جلوگیری از انحراف و پرورش نفوس آدمیان و تهذیب آنها می باشد و عدالت در این معنا به اخلاق و معنویت پیوند تام و تمام دارد و اصولاً عدالت بدون انگیزه و قصد الهی معنا نخواهد داشت.

یکشنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۲
کاش شما عزیزان مرا نصیحت می کردید که محتاج آنم

پاسخ متواضعانه حضرت امام به نامه دانش آموزان:

کاش شما عزیزان مرا نصیحت می کردید که محتاج آنم

فرزندان عزیزم! نامه محبت آمیز شما را قرائت کردم. کاش شما عزیزان مرا نصیحت می کردید که محتاج آنم. امید است با نشاط و خرمی درسهایتان را خوب بخوانید و در همان حال، به وظایف اسلامی که انسانها را می سازد، عمل کنید و اخلاق خود را نیکو کنید و اطاعت و خدمت پدران و مادرانتان را غنیمت شمارید و آنها را از خود راضی کنید و به معلمهایتان احترام زیاد بگذارید.

دوشنبه, ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳
مدینه فاضله از دیدگاه امام خمینی(س)

دکتر ناصر نیکوبخت

مدینه فاضله از دیدگاه امام خمینی(س)

امام خمینی، با درک و شناخت کامل از آدم و عالم، با جامعیت در علوم نظری وعملی، با زهد و وارستگی و شجاعت و قدرت در تصمیم گیری، چهارچوب حکومت اسلامی را مشخص کرد و جامعۀ آرمانی خود را بارها و بارها در طی مصاحبه ها، سخنرانی ها، تقریرات، ترسیم کرد. او با زندگی ساده و بی تکلّف، با این که در قلب ها جای داشت، آن همه عظمت و بزرگی را به رنگ ریا نیالود و جان قدسی خویش را اسیر آفت حقیقت سوز مقدس مآبی نکرد.

یکشنبه, ۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶
مقام حضرت علی (ع) در نگاه امام خمینی (س)

به مناسبت سیزدهم رجب سالروز تولد حضرت علی علیه السلام؛

مقام حضرت علی (ع) در نگاه امام خمینی (س)

ابعاد متفاوت و گوناگون شخصیت امیر المؤمنین (ع) در جنبه های مختلف انسانی، عرفانی و حکمی، حکومت مداری و اجتماعی، پارسائی، فروتنی و تواضع، حشر و نشر با توده مردم و به ویژه محرومین، معرفت ناب و اخلاص در عمل و بسیاری خوبیهای دیگر در منظر امام خمینی (س) از چنان جایگاه و موقعیتی برخوردار است که در حد «اعجوبه معجزه ‏آسا» بروز می کند و به ویژه در بعد عدالت و دادگری، چنان است که «اعجوبه عالم» قلمداد می شود.

یکشنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷
کتابخانه موبایلی امام خمینی(س) عرضه شد

همزمان با دهه مبارک فجر؛

کتابخانه موبایلی امام خمینی(س) عرضه شد

نسخه موبایلی کتابخانه امام خمینی(س) همزمان با دهه مبارک فجر آماده بهره برداری شد.

سه شنبه, ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷
 شریعتی در انقلاب و نهضت امام نیروی مثبتی بود

شریعتی در انقلاب و نهضت امام نیروی مثبتی بود

مرحوم دکتر شریعتی یک جریان فکری راه انداخته بود که هویت مذهبی هم داشت و در بین جوان ها، دانشجویان، دانش آموزان نفوذ کرده بود. دانش آموزان کتابهای دکتر شریعتی را می خواندند. کتاب «حسین وارث آدم» و سخنرانی «علی تنهاست» خیلی اثر می کرد. «آری، اینچنین بود برادر» خیلی کارساز و کار راه انداز بود.

چهارشنبه, ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰
گوشه ای از خاطرات آزادگان از دوران اسارت

به مناسبت 26 مرداد سالروز بازگشت اولین گروه از آزادگان سرافراز به میهن اسلامی؛

گوشه ای از خاطرات آزادگان از دوران اسارت

در یک کلام می توان گفت رمز موفقیت ما در اسارت، عشق به حضرت امام بود که بسیار وحدت آفرین بود؛ یعنی همان طور که در جبهه های جنگ، عشق به امام باعث تقویت روحیه رزمندگان می شد، این عشق از اول تا آخر اسارت هم موجب انسجام بچه ها، روحیه گرفتن آنها و استقامتشان می شد که به نوعی انقلاب ما را هم به دنیا معرفی می کرد.

دوشنبه, ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰
رعایت آداب معاشرت در رفتار و گفتار حضرت امام(س)

رعایت آداب معاشرت در رفتار و گفتار حضرت امام(س)

رعایت مردم در معاشرت جمعی، حاکی از اعتقاد و پایبندی به حقوق آنان است که همواره مدّ نظر و مورد عمل امام خمینی بوده است. سکوت و بی تفاوتی در هنگام مشاهده اقدام های ناپسند نسبت به مردم، نقش به سزایی در کاهش اعتبار اخلاقی و اجتماعی رهبران و نیز تضعیف روابط عاطفی شان دارد. از این رو حضرت امیر(ع) از مالک اشتر می خواست که محل حکمرانی خود را بی حاجب و نگهبان نگهدارد تا مردم به آسانی با او دیدار و گفت وگو کنند.

یکشنبه, ۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۸
نگاه متفاوت امام خمینی به کار و کارگری

اصغر میرشکار

نگاه متفاوت امام خمینی به کار و کارگری

باور امام بر تأثیر اجتماعی قشر «کارگر» تا بدان حد است که تقریباً بلا استثناء در تمامی سخنرانیها و پیام های دوران مبارزه یکی از اصلی ترین مخاطبان ایشان می باشند و به ویژه در روزهای اوج گیری مبارزه این امر بیشتر خود را نشان می دهد.

چهارشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۷:۷
روزنگار/ انجام عمل جراحی امام خمینی (س) در بیمارستان قلب بقیة  الله الاعظم

روزنگار/ انجام عمل جراحی امام خمینی (س) در بیمارستان قلب بقیة الله الاعظم

امروز ـ دوم خرداد ـ قرار است ایشان را برای انجام عمل جراحی معده به اتاق عمل ببرند. روز سرنوشت ‏سازی است. ساعت هشت صبح به ایشان اطلاع داده می ‏شود که برای رفتن به اتاق عمل آماده شوند. ایشان بدون کوچک ترین نشانه ‏ای از اضطراب یا طرح سؤالی در این مورد، تسلیم نظر پزشکان هستند. محوطه کوچک بیمارستان کم‏کم شاهد حضور خانواده و نزدیکان امام و مقامات درجه اول کشور می ‏شود.

شنبه, ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴
ارزش جوانان در منظر امام خمینی(س)

به مناسبت روز انقلاب اسلامی، جوانان، هویت ملی، علم و فناوری

ارزش جوانان در منظر امام خمینی(س)

ویژگی ها و ظرفیت های خاص دوره جوانی و در کنار آن استعداد تغییر و تحول پذیری و گرایش به معنویات و فضیلت های اخلاقی، زمینه ای را فراهم می آورد که با فراهم شدن شرایط مناسب، این همه استعداد به فعلیت برسد و انسان را به صراط مستقیم رشد و تعالی وارد سازد.

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۴
نگاه حضرت امام (س) به ضرورت شادی و نشاط در جامعه

نگاه حضرت امام (س) به ضرورت شادی و نشاط در جامعه

مقوله شادی در متون دینی اسلام مطرح شده است به این معنا که هم قرآن و هم روایات معصومان به اهمیت آن تذکر داده اند.

چهارشنبه, ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۰
توصیه های حضرت امام به مسئولین نظام / جاه طلبی نتیجه مهذب نشدن نفوس

توصیه های حضرت امام به مسئولین نظام / جاه طلبی نتیجه مهذب نشدن نفوس

مقصد این است که اسلام جریان پیدا بکند، مقصد این نیست که من اجرایش کنم. از چیزهایی که انسان مبتلا به آن هست این شیطنت های باطنی که انسان به آن مبتلا هست این است که، دلش می خواهد خودش متصدی امر باشد. جریان امر اگر به دست دیگری بهتر واقع بشود، این ناراحت است، می گوید من خوب است باشم. این از شیطنت های باطنی انسان است. انسان به صورت مقدس مآبی طرحش می کند، من می خواهم به این ثواب برسم.

یکشنبه, ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰
افتخارم این است که بسیجی ام

رهبر کبیر انقلاب اسلامی:

افتخارم این است که بسیجی ام

امام خمینی روز 2 آذر 67 در پیامی پرشور به بسیجیان نوشتند: من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می خورم و از خدا می خواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند، چرا که در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجی ام.

یکشنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۲
جوان و حلقه های گمشده در اجتماع امروز

برگرفته از حریم امام

جوان و حلقه های گمشده در اجتماع امروز

جوان مطابق با روحیه خود از کهنه کاری گریزان است و به نواندیشی و تازه گرایی گرایش دارد و این ما هستیم که وقتی جوان را با خود همراه کردیم باید سنت و تجدید را کنار هم بنشانیم و بین گذشته و آینده عقد قرابت ایجاد کنیم.

شنبه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۷:۱۰
توصیه امام خمینی به فرزند جهان پهلوان تختی: پهلوان باش نه قهرمان

توصیه امام خمینی به فرزند جهان پهلوان تختی: پهلوان باش نه قهرمان

امام بعد از اینکه حرفهای بابک تمام می‏ شود، دستی به سر بابک می‏ کشند و او را می ‏بوسند و فقط دو سه کلمه ‏ای که دریایی از معانی را در برمی‏ گیرد به بابک گفتند. و این خود می تواند سرمشقی برای تمام ورزشکاران شود. امام فرمودند: «پسرم، سعی کن همیشه پهلوان باشی نه قهرمان»

سه شنبه, ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
تأملی در روش تربیتی امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امام خمینی(س)

دکتر علی اکبر ایزدی فرد

تأملی در روش تربیتی امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امام خمینی(س)

از نظر امام خمینی باید در ارتباط با دیگران همواره نگاهی مثبت داشت و بر اساس آن به تربیت آنان اقدام نمود و نقاط ضعف را اصلاح کرد و در مورد جوانان می فرمایند: من در اینجا به جوانان عزیز کشورمان به این سرمایه ها و ذخیره های عظیم الهی و به این گل های معطّر و نو شکفتۀ جهان اسلام سفارش می کنم که قدر و قیمت لحظات شیرین زندگی خود را بدانید و خودتان را برای یک مبارزۀ علمی و عملی بزرگ تا رسیدن به اهداف عالی انقلاب اسلامی آماده کنید.

دوشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۵
غدیر در همۀ اعصار باید باشد

امام خمینی:

غدیر در همۀ اعصار باید باشد

زنده نگه‏داشتن این عید نه برای این است که چراغانی بشود و قصیده ‏خوانی بشود و مداحی بشود، اینها خوب است، اما مسئله این نیست. مسئله این است که به ما یاد بدهند که چطور باید تبعیت کنیم، به ما یاد بدهند که غدیر منحصر به آن زمان نیست، غدیر در همۀ اعصار باید باشد و روشی که حضرت امیر در این حکومت پیش گرفته است باید روش ملتها و دست ‏اندرکاران باشد.

یکشنبه, ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵