روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به ...

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

چهارشنبه, ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۷:۰
 اهمیت فتح خرمشهر

اهمیت فتح خرمشهر

رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای ـ مدظله العالی ـ حماسه آزادی خرمشهر را حادثه ای بی نظیر قلمداد کرده، چنین فرمودند: «حماسه مقاومت و آزادی خرمشهر، حادثه ای بی نظیر در تاریخ جهان است. خرمشهر، به پرچم سرافرازی و پایداری ملت ایران مبدل شده است. حماسه خرمشهر، باید جای خود را در دنیا پیدا کند. خاطره این روز تاریخی و فراموش نشدنی، همواره بر شما برادران عزیز و دلاورمردان صحنه نبرد گرامی باد.» آن چه حماسه عظیم خرمشهر را مادر حماسه ها ساخت، اوج ایثارها، فداکاریها، شجاعتها، شهادتها، مقاومتها، رنجها و مظلومیتها بوده است و آن چه به خرمشهر قداست کلام مقدس امام خمینی رحمه الله است که فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد.»

جمعه, ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰
قانون مداری و حقوق مردم در حکومت از دیدگاه امام خمینی(س)

قانون مداری و حقوق مردم در حکومت از دیدگاه امام خمینی(س)

رعایت قانون به خودی خود حقوق مردم را تأمین نمی کند. ممکن است قانونی ظالمانه یا با هدف پایمال کردن حقوق همه یا بخشی از مردم در مواردی موجود باشد. اما قانون اگر در جهت عدالت و تأمین حقوق مردم باشد باز هم به رعایت و تأمین این حقوق نمی انجامد. اینجاست که رعایت قانون یا قانون مداری نقش خود را در تأمین حقوق مردم نشان می دهد. پس حقوق مردم وقتی تأمین می شود که اوّلاً قانون، عادلانه باشد و ثانیاً سازمان ادارۀ دولت ـ کشور به آن عمل کند.

یکشنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۴
آرمان بسیج و بسیج آرمانی  از منظر امام خمینی

دکتر محمد حسین جمشیدی

آرمان بسیج و بسیج آرمانی از منظر امام خمینی

فرهنگ بسیجی در معنای حقیقی و کامل آن، فرهنگی است فطری و انسانی و به همین دلیل فرهنگی است عقلی و دینی؛ فرهنگی عاری از تعصب، جزمیت، انحصار، گروه گرایی، خاص اندیشی، رهبانیت، تعبد بدون تعقل و مهمتر از همه فرهنگی است اسلامی و جهت گیری آن بسوی فطرت، حنیفیت، توحید، تعقل، حماسه، عرفان، شهادت و ایثار، عدالتخواهی، سعادت طلبی، کمال جویی و در نهایت خداخواهی و طلب جانان است.

جمعه, ۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲
فدائیان اسلام و انقلاب اسلامی
یکشنبه, ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۹
قانون حکومت اسلامی از منظر امام خمینی(س)

جمهوریت به تعریف امام

قانون حکومت اسلامی از منظر امام خمینی(س)

امام خمینی (س) ضمن مطرح نمودن بحث ضرورت تشکیل حکومت اسلامی، بحث ایجاد قانون اساسی را نیز برای اولین بار در اندیشه سیاسی تشیع مطرح می نمایند.

سه شنبه, ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۷:۰
شعارهای مردمی در مهر ۵۷

شعارهای مردمی در مهر ۵۷

روزهای پایانی مهرماه ۵۷ در حالی سپری می شود که مردم تظاهرکننده در سراسر کشور، در شعارهای خود، فریاد «اللّه اکبر ـ خمینی رهبر» سر می دهند و «استقلال، آزادی ـ جمهوری اسلامی» را طلب می کنند و همین شعارها توسط خبرنگاران اعزامی به خبرگزاریهای بزرگ جهان مخابره می شود.

چهارشنبه, ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
قیام ۲۹ بهمن تبریز به روایت شاهدان عینی

قیام ۲۹ بهمن تبریز به روایت شاهدان عینی

از همان ساعت اول شروع حرکت مردم نیروهای شهربانی از مقابل مردم گریختند و به داخل کلانتریها پناه بردند. غیر از وحشت حاکم بر این نیروها امکان محاصره شدن تعدادی از کلانتریها توسط مردم، بازگشت نیروهای شهربانی را به مقرهای خود تشدید کرد

سه شنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۷:۰
 بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری «شعارهای انقلاب اسلامی»

بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری «شعارهای انقلاب اسلامی»

انقلاب اسلامی با همه ی انقلابهای دیگر متفاوت است؛ نه یک انقلاب صرفاً معنوی و فرهنگی است، نه یک انقلاب صرفاً اقتصادی است، نه یک انقلاب صرفاً سیاسی است؛ یک انقلاب همه جانبه است. مثل خودِ اسلام است. همانطوری که اسلام ابعاد معنوی و اخلاقی دارد، ابعاد الهی دارد، در عین حال ناظر به زندگی مردم است؛ بعد اقتصادی، بعد سیاسی، بعد اجتماعی در اسلام وجود دارد؛ انقلاب اسلامی هم دارای ابعاد مختلف بود و راز ماندگاری انقلاب اسلامی و روزبه روز زنده تر شدن این انقلاب در سطح منطقه و جهان، همین ابعاد گوناگون آن است که با نیازهای بشر متوازن و همراه است.

یکشنبه, ۱۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۶
انقلاب به روایت دیگران (۲۲ بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت دیگران (۲۲ بهمن ۱۳۵۷)

با توجه به آخرین وضعیت خصوصی یگان ها که فرماندهان نیرو تشریح کردند به عللی که همه می دانیم، ارتش در موقعیت خاصی قرار گرفته است که نیروها قادر به انجام عملی نمی باشند. از طرف دیگر اعلیحضرت تشریف برده اند و بنا به اظهار نخست وزیر مراجعت نمی کنند ... ماه هاست که امور کشور تعطیل است. آیت الله خمینی خواهان جمهوری است. تمام ملت ایران هم عملاً در این مدت نشان داده اند که پشتیبان ایشان و خواستار جمهوری اسلامی هستند. آقای بختیار هم با توجه به اظهاراتش در مجلسین و حتی اظهارات دیروز در مجلس سنا و همچنین در مصاحبه هایش می خواهد جمهوری اعلان کند، ولی طرفداری در بین مردم ندارد. آنچه به نظر می رسد اختلاف در این است که اعلام جمهوری در کشور به وسیله کی و چگونه صورت بگیرد... پیشنهاد من این است که در این مناقشه سیاسی هم ارتش خود را کنار کشیده و مداخله ننماید... [پس از اظهار نظر و بحث چند نفر از فرماندهان، سپهبد حاتم اظهار نمود تیمساران به قدر کافی اظهار نظر کردند، اگر ریاست ستاد اجازه می دهید رأی گرفته شود...رأی گرفته شد و "بی طرفی ارتش" رأی بیشتری آورد. سرانجام پس از دو ساعت و نیم مذاکره "بی طرفی ارتش" به اتفاق آرا مورد تصویب فرماندهان و روسای ادارات و سازمان های نظامی قرار گرفت. سپهبد حاتم صورت جلسه شورای فرماندهان را پس از امضای کلیه شرکت کنندگان به ارتشبد قره باغی داد. ساعت در حدود یک بعد از ظ

سه شنبه, ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۷:۰
مبانی فقهی انقلاب اسلامی در اندیشه امام خمینی(س)/بخش اول

مبانی فقهی انقلاب اسلامی در اندیشه امام خمینی(س)/بخش اول

رژیم پهلوی، ایران را در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی به بیگانگان وابسته ساخته بود. امام خمینی(س) با مشاهده عمق وابستگی، مقابله با منشأ تمامی وابستگی ها؛ یعنی سلطنت پهلوی را لازم شمرد.

شنبه, ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۲
صاحبان انقلاب؛ واکاوی مفهومی واژه مستضعف در کلام امام خمینی(س)

صاحبان انقلاب؛ واکاوی مفهومی واژه مستضعف در کلام امام خمینی(س)

امام خمینی(س) جماعت محروم و مستضعف را نقش آفرینان اصلی انقلاب اسلامی و صاحبان حقیقی انقلاب و ولی نعمتان راستین جمهوری اسلامی می دانستند و خدمت به آنان را نخستین و مهمترین وظیفه دولتهای اسلامی بر می شمردند

جمعه, ۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۷:۱۵
 مواضع امام خمینی (ره) پس از قیام پانزده خرداد

مواضع امام خمینی (ره) پس از قیام پانزده خرداد

با فرارسیدن ماه محرم در خرداد ماه 1342 امام (ره) سعی نمود از این روز و به خصوص روز عاشورا برای پیشبرد مبارزات اسلامی استفاده کند؛ از این رو پیشنهاد کرد تا در ایام محرم، تعدادی از روحانیون و مبلغان دینی در سراسر کشور برای مردم در باره اقدامات خلاف دینی و ملی رژیم پهلوی سخنرانی نمایند که با استقبال روبه رو شد. شخص امام (ره) هم تصمیم گرفت در عصر عاشورا در فیضیه سخنرانی نماید.

چهارشنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۹:۳۶
در یکشنبه خونین مشهد چه گذشت؟

نگاهی اجمالی به وقایع نهم و دهم دی ماه مشهد

در یکشنبه خونین مشهد چه گذشت؟

درباره تعداد کشته شدگان روزهای نهم و دهم سال 57 در مشهد ارقام صحیحی وجود ندارد. به نقلی در این دو روز دو هزار نفر کشته شده اند. در نقلی دیگری تنها در روز دهم دی سه هزار کشته و دو هزار زخمی و در نهم دی دویست کشته و چهارصد نفر زخمی شده اند

پنجشنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۷:۰
ماجرای یک دیدار تاریخی

ماجرای یک دیدار تاریخی

یاسر عرفات، روز یکشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۳۵۷ در یک مصاحبۀ رادیو تلویزیونی شرکت کرد و خطاب به امام خمینی و مردم ایران گفت: «آیا هیچ کس می تواند باور کند که ما حالا در ایران هستیم؟ آیا کسی این حرف را باور می کند که انقلاب فلسطین، حالا در ایران است؟ اما حالا هم می توانند باور کنند که روزگاری نو، آغاز شده است».

سه شنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۷:۰
از زندانی به زندان دیگر

روزنگار آزادی امام خمینی از زندان عشرت آباد در 11 مرداد 42 و انتقال ایشان به خانه ای در داوودیه؛

از زندانی به زندان دیگر

روز 11 مرداد 42، پاکروان، رئیس «سازمان امنیت» به دیدار امام در پادگان عشرت‏ آباد رفت و اظهار داشت: من کوشش فراوانی به منظور به دست ‏آوردن سند و مدرکی بر ارتباط مرجع بزرگ روحانیت با خارج به عمل آوردم و حتی عربی را بدین منظور به محضر حضرتعالی فرستادم ولی کوچکترین نشانه ‏ای بر ارتباط مرجع روحانیت با عوامل بیگانه نیافتم و برایم روشن شد که مرجع روحانیت در این مبارزات خود هیچ‏ گونه ارتباطی با خارج و عمال بیگانه نداشته ‏اند.

یکشنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳
فرودگاه ها هنوز بسته اند

فرودگاه ها هنوز بسته اند

فرودگاه مهرآباد همچنان در محاصرۀ تانکها، زره ‏پوشها و اتومبیل های آتش ‏نشانی است. از سوی دیگر، جمعی از روحانیون متعهد و مبارز با تحصن در مسجد دانشگاه تهران خواستار بازشدن فرودگاه و بازگشت امام خمینی به وطن هستند.

سه شنبه, ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۷:۰
خداوند رحمت فرماید این شهید سعید ما را

به مناسبت 32 سالروز شهادت شهید بابایی

خداوند رحمت فرماید این شهید سعید ما را

سلام بر آنهایی که از همه چیز گذشتند تا ما به هر چه می خواهیم برسیم. سلام بر آنهایی که قامت راست کردند تا قامت ما خم نشود. سلام بر آنهایی که به نفس افتادند تا ما از نفس نیافتیم. سلام بر آنهایی که رفتند تا ما بمانیم سلام بر مردان خدا... سلام بر شهدا

سه شنبه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰
مبانی فقهی انقلاب اسلامی در اندیشه امام خمینی(س)/بخش دوم

مبانی فقهی انقلاب اسلامی در اندیشه امام خمینی(س)/بخش دوم

رژیم پهلوی، ایران را در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی به بیگانگان وابسته ساخته بود. امام خمینی(س) با مشاهده عمق وابستگی، مقابله با منشأ تمامی وابستگی ها؛ یعنی سلطنت پهلوی را لازم شمرد.

شنبه, ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۸
روزی که همافران با امام بیعت کردند

روزی که همافران با امام بیعت کردند

روز پنجشنبه نوزدهم بهمن هزاران تن از افراد نیروهای مسلح برای نخستین بار به طور جمعی و با اونیفورم نظامی در خیابان ایران و خیابان های مشرف به اقامتگاه امام خمینی رژه رفتند و امام به ابراز احساسات آنها پاسخ گفت.

جمعه, ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱:۰
ضرورت تحصیل علم با کمال جدیت

درسی از امام خمینی، به مناسبت روز دانشجو:

ضرورت تحصیل علم با کمال جدیت

بهترین و مؤثرترین مبارزه با اجنبی، مجهز شدن به سلاح علم دین و دنیاست.

یکشنبه, ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶
توصیه مهم امام در حراست از دین: در دولت اسلام، مکتبی عمل کنید.

بازخوانی دو سخنرانی امام در روز ۱۵ تیر ۱۳۵۸؛

توصیه مهم امام در حراست از دین: در دولت اسلام، مکتبی عمل کنید.

ما امروز تمام قشرهایمان مدعی هستند که رژیم ما جمهوری اسلامی است... من خوف آن دارم که به واسطه قشرهایی که غرض ندارند لکن نادان هستند کارهایی صورت بگیرد که مکتب ما را آلوده کند و بد معرفی کند؛ ما شکست بخوریم در مکتب؛ اسلام دفن بشود. اگر کمیته ها، چه آنهایی که در آنها بعض معممین هست و چه آنهایی که نیست، اگر خدای نخواسته بر خلاف موازین اسلامی عمل کنند، مکتب ما را شکست می دهند و این مسئولیت بزرگی است برای معممین.

یکشنبه, ۱۵ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷
روحانیت با مفاسد تمدن مخالف است نه با مظاهر تمدن

روحانیت با مفاسد تمدن مخالف است نه با مظاهر تمدن

امام در بیانات خود به آیات قرآن که مسلمین را به مبارزه با سرمایه داران و طواغیت فرا می خواند، اشاره کرده اسلام، قرآن و روحانیت را نقطۀ اتکا و مایۀ اتحاد مردم ایران در نهضت اخیر معرفی می نمایند و به تبیین مواضع روحانیت پرداخته و اعلام می کنند که روحانیت با مفاسد تمدن و دانشگاه استعماری و سینما و رادیوی در خدمت استعمار، مخالف است نه با مظاهر تمدن.

یکشنبه, ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۰
شورای نگهبان در ترازوی نگاه امام خمینی (س)

محمدکاظم تقوی

شورای نگهبان در ترازوی نگاه امام خمینی (س)

شورای نگهبان در ساختار حکومتی نظام جمهوری اسلامی ایران، جزء مکمل قوه مقننه می باشد؛ شورایی مرکب از شش نفر فقیه عادل و آگاه به مقتضیات زمان و مسائل روز، به انتخاب مقام رهبری؛ و شش نفر حقوقدان در رشته های مختلف حقوقی، با معرفی رئیس قوه قضاییه و انتخاب نمایندگان مجلس؛ مصوبات نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از نظر عدم مغایرت با احکام اسلام و قانون اساسی، بررسی و اظهار نظر می کند. (اصل۹۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی)

چهارشنبه, ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳
امام خمینی: رابطه ما با امثال آمریکا رابطه ملت مظلوم با جهان خواران است

امام خمینی: رابطه ما با امثال آمریکا رابطه ملت مظلوم با جهان خواران است

روز ۱۹ فروردین ۱۳۵۹ جیمی کار تر رییس جمهوری آمریکا طی دستوری قطع روابط سیاسی و بازرگانی با جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد. این دستور که ۵ ماه پس از تصرف سفارت آمریکا در تهران توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام صادر شد، عکس العمل جدید دولت آن کشور در برابر گروگان گیری دیپلمات های آمریکایی در ایران بود.

سه شنبه, ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۰
ماجرای اولین مصاحبه منتشر شده امام خمینی در نجف اشرف

به مناسبت نخستین مصاحبه رادیو و تلویزیونی امام خمینی در باره مسائل مختلف در نجف اشرف؛

ماجرای اولین مصاحبه منتشر شده امام خمینی در نجف اشرف

مأموران امنیتی عراق خیابانی را که به منزل امام ختم می شد و همچنین کوچه ای را که منزل امام در آن بود به شدت کنترل می کردند. توسط یکی از فرنگیان به خبرنگاران اطلاع دادیم که در موقع ورود از مسیری حرکت کنند که تحت کنترل نیست؛ و قرار گذاشته شد که در کوچه ای از دورافتاده ترین کوچه های نجف با خبرنگاران ملاقات و از آنها خواسته شود که از درِ دیگر منزل امام که تقریباً آزاد بود وارد شوند.

سه شنبه, ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۰
مروری بر رخدادهای انقلاب در دی ماه ۵۷

مروری بر رخدادهای انقلاب در دی ماه ۵۷

در طول یک سالی که مردم با تظاهرات اعتراض آمیز و اعتصابات گستردۀ خود، انقلاب اسلامی را پیش برده بودند؛ روز به روز بر آگاهی و قدرت روحی آنها و اعتقادشان به آزادی، استقلال و استقرار حکومت اسلامی، افزوده شده بود. به دنبال صحبت های امام در این روزها و تأکید ایشان به کمک به کارکنان اعتصابی شرکت نفت، از روز 1 دی، صندوقهایی جهت جمع آوری اعانه در اغلب مساجد و مراکز تجمع مردم دایر شده بود.

سه شنبه, ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰