به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام رضا(ع)/ مرکز ولایت و محل قدس ملکوتی

به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام رضا(ع)/ مرکز ولایت و محل قدس ملکوتی

حضرت امام خمینی (س) در یک سخنرانی خطاب به اهالی مشهد می گویند: من از شما آقایان که از راه دور و از مرکز ولایت و از محل قدس ملکوتی آمدید تشکر می‏ کنم. چه سعادتی دارید که چشم های شما به آن بارگاه عظیم ملکوتی باز می‏ شود و در آن حرم شریف؛ مرکز علم و مرکز ملائکة الله می ‏روید و ما حسرت آن را داریم.

جمعه, ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲:۰
گزیده ای از فرمایشات امام خمینی در منقبت ابعاد عرفانی شخصیت حضرت زین العابدین علی(ع)

گزیده ای از فرمایشات امام خمینی در منقبت ابعاد عرفانی شخصیت حضرت زین العابدین علی(ع)

قدری تفکر کن در حالات علی بن الحسین، و مناجات آن بزرگوار با حضرت حق، و دعاهای لطیف آن سرور که کیفیت آداب عبودیّت را به بندگان خدا تعلیم می‏ کند.

سه شنبه, ۰۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۷:۰
سوم شعبان، روز طلیعه پاسدار و پاسداری از مکتب مترقی اسلام تهنیت باد

به مناسبت سالروز میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار؛

سوم شعبان، روز طلیعه پاسدار و پاسداری از مکتب مترقی اسلام تهنیت باد

روز ولادت با سعادت بزرگ پاسدار قرآن کریم و اسلام عزیز است. پاسداری که هر چه داشت در راه هدف اهدا کرد و اسلام عزیز را از پرتگاه انحراف رژیم طاغوتی بنی امیه نجات داد.

یکشنبه, ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۷:۵۷
سیره امام جواد (ع)

به مناسبت سالروز شهادت امام محمد تقی (ع)

سیره امام جواد (ع)

فضائل و مکارم اخلاقی امام جواد (ع) به گونه ای بود که همگی حتی مخالفان و دشمنان بدان اعتراف کرده و با دیدن آن خصال برجسته ناخودآگاه مجذوب آن وجود الهی شده، زبان به مدح و ستایش می گشودند. زهد امام جواد (ع) نیز مانند دیگر فضایل ایشان نمود بسیار داشت. با اینکه مدتی در کاخ مامون زندگی می کرد و خلیفه نیز سعی داشت او را به سوی مظاهر مادی جلب کند ولی ایشان به هیچ وجه بدانها دلبستگی نداشت. امام جواد مومن را به سه نیاز واقعی اش توجه می دهد: توفیق خدایی، واعظ نفسانی و قبول نصیحت، برای هر چیزی زینتی می شمرد و از متوجه شدن انحصاری به زینت های مادی هشدار می دهد.

شنبه, ۱۹ تیر ۱۴۰۰ - ۱۸:۴
معنای بلندقدر تفسیری عرفانی از  امام در شأن حضرت فاطمه (س)

به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا -سلام الله علیها- ؛

معنای بلندقدر تفسیری عرفانی از امام در شأن حضرت فاطمه (س)

«فاطمه زهرا ـ سلام اللّه علیها ـ در منظر عارفان باللّه، انسان کامل و کون جامع است.» حضرت امام(س) به جهت این اتحاد در تجلی الهی در حضرت غیب ـ قرآن و عترت ـ فاطمه زهرا را مظهر عترت کبرا و فیض مقدس و انسان کامل و عدیل قرآن را آیت مکتوب الهی می دانند و قائل به این هستند که شناخت مراحل قرآن کریم، با شناخت مراحل مقام انسانیت میسر است؛ و مقام انسانیت به شناخت مراحل کتاب عظمای حق ـ قرآن ـ است.

دوشنبه, ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
دهم ربیع الاول سالروز ازدواج مادر و پدر امت

دهم ربیع الاول سالروز ازدواج مادر و پدر امت

ازدواج حضرت محمد (ص) با حضرت خدیجه (س) به دلیل ایمان و فداکاری آن بانوی بزرگوار و آینده دین اسلام بود که بهترین ثمره این پیوند وجود اطهر صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) و بقای نسل آن حضرت از این طریق بود.

سه شنبه, ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰
غروب خورشید نبوت

به مناسبت سالروز رحلت جانگداز پیامبر اسلام (ص)

غروب خورشید نبوت

پنجشنبه, ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
امام سجاد (ع) و تحریفات مربوط به ایشان در آثار شهید مطهری

امام سجاد (ع) و تحریفات مربوط به ایشان در آثار شهید مطهری

این فرزند بهترین بندگان خداست . این است آن پرهیزکار پاک پاکیزه مشهور

یکشنبه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
حضرت معصومه سلام الله علیها

حجت الاسلام و المسلمین حسن پویا

حضرت معصومه سلام الله علیها

امام مقید بودند در کنار مرقد شریف حضرت معصومه (سلام الله علیها) حاضر شوند، و توجه خاصی داشتند که روزانه خودشان را به زیارت حضرت برسانند، و زمانی که حتی در مسجد سلماسی درس می گفتند زیارتشان ترک نمی شد و زمانی که درس و بحثشان گسترش پیدا کرد و به مسجد اعظم آمدند همچنان به زیارت حضرت معصومه مداومت داشتند.

سه شنبه, ۰۳ تیر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
جوان، عنصر نویدبخش پیروزی

به مناسبت ۱۱ شعبان المعظم، سالروز ولادت حضرت علی اکبر (ع)

جوان، عنصر نویدبخش پیروزی

جوانی، هنگامه شور و نشاط و بهار پر طراوت عمر آدمی است. روزهای جوانی دورانی است که سلامت و توانایی جسمی انسان در اوج خود است و این خود فرصتی است بی بدیل برای اندوختن و انباشت علم و تجربه که نیاز هر روزه زندگی انسان است...

یکشنبه, ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۵:۴۲
جایگاه حضرت عباس (ع) در زیارت معصومین (ع)

جایگاه حضرت عباس (ع) در زیارت معصومین (ع)

حضرت عباس(ع) از معدود غیر معصومینی است که مورد مدح حضرات معصومین قرار گرفته اند و از امام صادق(ع) زیارتنامه ای برای ایشان روایت شده است و در زیارت ناحیه مقدسه نیز به صورت اختصاصی بیانات بلندی در مورد ایشان وجود دارد و این به سبب غرق بودن ایشان در معرفت به ولایت است.

یکشنبه, ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
به مناسبت شهادت امام موسی کاظم(ع)

به مناسبت شهادت امام موسی کاظم(ع)

امام خمینی این فرزند راستین اسلام و مروج واقعی فرهنگ علوی و منادی عدالت و آزادگی و دشمن ظلم و بیداد در همه ابعاد و وجوه آن، در باب ارزش و فضیلت عدل و جلوه های مختلف آن و مذمت رذیله ظلم و راه ها و شکل های گوناگون آن مطالب و سفارشاتی درس آموز و راهگشا دارند

پنجشنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۰
ما مفتخریم که مذهب ما «جعفری» است

به مناسبت سالروز میلاد امام جعفر صادق (ع) موسس مذهب جعفری

ما مفتخریم که مذهب ما «جعفری» است

پنجشنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۰
پیامبر اکرم (ص)، رئیس اسلام

ایام سوگواری اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السّلام)

پیامبر اکرم (ص)، رئیس اسلام

درک ابعاد وجودی شخصیت ممتاز رسول گرامی اسلام (ص) بدون رجوع به «قرآن کریم» امکان پذیر نیست. در صحیفه جاویدان اسلام و معجزه ممتاز نبوی، پیامبر به (اسوه حسنه) بودن ستوده شد. از منظر قرآن این وجود بی نظیر ضمن بهره مندی از (خُلُق عظیم) به عنوان (رحمت عالمیان) معرفی و دلیل گرایش مردم به آن حضرت که نسبت به هدایت انسان ها (حریص) بود، (رأفت قلبی) عنوان گردید.

شنبه, ۰۴ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۰
نقش نهضت عاشورا در شکل گیری و تداوم انقلاب اسلامی ایران

نهضت امام حسین (ع) یک حرکت بزرگ فرهنگی است؛

نقش نهضت عاشورا در شکل گیری و تداوم انقلاب اسلامی ایران

استمرار انقلاب همچون دوران شکل گیری نیازمند روحیه شهادت طلبی، فداکاری و ایثار جمعی است. در حالی که در شهادت طلبی مبنا راحتی دیگران است. در رفاه طلبی اساس، راحتی و رضایت خود است. برای تداوم انقلاب باید دید در بردار شهادت طلبی و رفاه طلبی، میزان پراکندگی مردم ما در کدام بعد است.

دوشنبه, ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ - ۷:۰
‏‏محرّم، دیباچه سرخ شهادت

به مناسبت آغاز ماه عزاداری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع)

‏‏محرّم، دیباچه سرخ شهادت

یکشنبه, ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۷:۴۵
سومین خورشید خفته در بقیع

به مناسبت هفتم ذی الحجه، سالروز شهادت امام محمد باقر علیه السلام؛

سومین خورشید خفته در بقیع

حضرت باقرعلیه السلام به علم و دانش و فضیلت و تقوا معروف بود و پیوسته مرجع حلّ مشکلات علمی مسلمانان به شمار می رفت.

جمعه, ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰
شیوه حکومت داری امیرالمومنین (ع)

شهادت برکت است

شیوه حکومت داری امیرالمومنین (ع)

کتاب شریف نهج البلاغه با مجموعه ای از خطبه ها، نامه ها و کلمات قصار امیرالمؤمنین علیه السلام بهترین گفتمان برای بیان معارف اسلامی، راه و رسم حکومت داری، شیوه های تربیت انسان و مدیریت جامعه به شمار می آید. سبک زندگی مسئولان در همۀ حکومت ها، مخصوصاً در حکومت های دینی نقش مهمی در زندگی مردم و میزان اعتماد آنان به حکومت و اعتقادشان نسبت به دین دارد و لذا امیرالمؤمنین همواره سطح زندگی مادی خود را با پایین ترین و محروم ترین طبقات جامعه برابر می کرد و از هرگونه تشریفات و سرمایه اندوزی و دنیاگرایی و به طور خلاصه اشرافیگری پرهیز می نمود و البته انتظار داشت همۀ کارگزاران و دولتمردان حکومت او نیز همین گونه باشند.

دوشنبه, ۰۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰
گزیده ای از سخنان امام درباره اسارت و شهادت امام موسی کاظم(ع)

گزیده ای از سخنان امام درباره اسارت و شهادت امام موسی کاظم(ع)

... آن روز که به امام (ع) پیشنهاد شد حدود «فدک» را تعیین فرماید تا آن را به ایشان برگردانند، طبق روایت حضرت حدود کشور اسلامی را تعیین فرمود. یعنی تا این حدود حق ماست و ما باید بر آن حکومت داشته باشیم، و شما غاصبید. حکام جائر می‏ دیدند که اگر امام موسی بن جعفر (ع) آزاد باشد، زندگی را بر آنها حرام خواهد کرد...

یکشنبه, ۱۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۹
مولود کعبه

به مناسبت سالروز میلاد امام علی (ع)

مولود کعبه

علی بن ابی طالب فقط بنده خدا بود، و این بزرگترین شاخصه اوست که می توان از آن یاد کرد، و پرورش یافته و تربیت شده پیامبر عظیم الشأن است، و این از بزرگترین افتخارات اوست، کدام شخصیت می تواند ادعا کند که عبد اللَّه است و از همه عبودیتها بریده است، جز انبیای عظام و اولیای معظم که علی - علیه السلام- آن عبد وارسته از غیر و پیوسته به دوست که حجب نور و ظلمت را دریده و به معدن عظمت رسیده است، در صف مقدم است.

پنجشنبه, ۰۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۷:۷
تبیین سیره حضرت زهرا (س) در کلام امام خمینی (ره)

دکتر طوبی کرمانی

تبیین سیره حضرت زهرا (س) در کلام امام خمینی (ره)

چه نیازی بود سزاست برای درک هرچه بیشتر و بهتر عظمت وجودی زهرای مرضیه ـ سلام ‏اللّه علیها ـ و شناخت بزرگی روح و اندیشۀ آن بانوی بزرگوار و اینکه در چه زمان و مکانی پا به عرصۀ وجود گذارد، نگاهی هرچند کوتاه و گذرا بیفکنیم بر پیشینۀ اجتماعی ـ فرهنگی جامعۀ اسلامی خصوصاً شبه جزیرۀ عربستان؛ و تا آنجا که در پرتو شعاعهای روشنگر تاریخ قابل دسترسی است بررسی نماییم که ایشان به عنوان یک مصلح بزرگ دینی، اجتماعی، فرهنگی چگونه در کنار پدر و همسر گرانقدرش گام در شاهراه اندیشۀ بشریت نهاد؛ تا شاید با به یادآوری آنچه دوران جاهلیتش می‏ خوانند و آنچه از نجات ‏بخشی اسلامی می‏ سرایند بتوان به معیار و محکی ارزنده برای تشخیص پایگاه ارزشی زنان به عنوان بخشی از پیکرۀ عظیم انسانیت دست یافت؛ نقش حضرت فاطمه‏ زهرا در پاسخگویی به نیازهای مبرم و فوری جامعه‏ ای در حال گذر از یک محیط سنتی، مردسالار و مادیگرا به یک فضای دینی و تقواگرا.

دوشنبه, ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵
جایگاه مساوات در راه و رسم پیامبر اکرم (ص)

مصطفی دلشاد تهرانی

جایگاه مساوات در راه و رسم پیامبر اکرم (ص)

مساوات در اسلام بر مبنایی شکل گرفته است که در تمام حوزه های عمومی همۀ تبعیض ها زیر پا گذاشته شود و امتیاز جویی ها و برتری طلبی ها زیر پا گذاشته شود و مردم از حقوق شهروندی در حوزه های مختلف به مساوات بهرمند گردند. به تعبیر امام راحل: اسلام شخص اول مملکتش با یکی از رعایا فرق نداشت بلکه پایین تر از او بود در استفاده از مادیات. آزادی آرا در اسلام از اول بوده است، در زمان ائمۀ ما(ع) بلکه در زمان خود پیغمبر آزاد بود. حرفهایشان را می زدند.

پنجشنبه, ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۸:۲۱
تاریخچه عزاداری سالار شهیدان

حجةالاسلام و المسلمین نظری منفرد

تاریخچه عزاداری سالار شهیدان

جمعه, ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۷:۶
درآمدی بر  روابط بین المللی پیامبر اکرم(ص) از منظر امام خمینی

حسین صالحی مالستانی

درآمدی بر روابط بین المللی پیامبر اکرم(ص) از منظر امام خمینی

بر همه فعالان دینی، فرهنگی سیاسی و اجتماعی و هنری است که همانند امام خمینی از بستر مکتب پیامبر رحمت(ص) و آموزه­ های حقیقی دین محمدی(ص) چهره رحمانی و رحمت پیامبر اکرم(ص) و اسلام را در نظام بین المللی عرضه کنند و از همه امکانات اثر بخش و بِه روز، برای این مهم تلاش ورزند. همان طور که امام خمینی تأکید کرده اند پیامبر اسلام(ص) در تمامی عرصه­ ها از جمله در روابط بین المللی، ادبیات و روش خشن نداشت. زیرا او مظهر رحمانیت و رأفت الهی بود.

یکشنبه, ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۸:۲۰
تأسیس علم اجتهاد توسط امام باقر(ع)/ تحکیم بنیادهای تفکر شیعی‏

ولادت آخرین شاهد عاشورا

تأسیس علم اجتهاد توسط امام باقر(ع)/ تحکیم بنیادهای تفکر شیعی‏

امام باقر با درایت تمام توانست شکافی را که در گذر سال‏ های متمادی بین قرآن و عترت در باورهای دینی بخش عظیمی از مردم پدید آمده بود، از میان بردارد.

پنجشنبه, ۱۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۶
بانوی کربلا، اسوۀ زن مسلمان

به مناسبت اربعین حسینی و بزرگداشت مرحوم خواهر دباغ

بانوی کربلا، اسوۀ زن مسلمان

قیام عاشورا، عشقبازی شیفتگان مقام ربوبیت و عاشقان جمال جمیل است و حماسه کربلا درس شجاعت، شکیبایی، استقامت، اخلاص، ایثار، مناعت، ایمان، یاد خدا، تسلیم، توحید و همه فضایل انسانی است. پدیده انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (س)، رخدادی منحصر به فرد در تاریخ سرزمین ماست که به فرمودۀ امام راحل، پرتوی از عاشوراست. بانو مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ) یکی از زنانی است که با تأسی به بانوی کربلا، بار انقلاب را بردوش کشیده و نماد زن مبارز، انقلابی و مسلمان ایرانی است.

دوشنبه, ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱:۱۱
میلاد دو نور

میلاد دو نور

ولادت حضرت محمد(ص) به اتّفاق نظر شیعیان در ۱۷ ربیع الاول در سال عام الفیل است، ولی برخی از مسلمانان، این واقعه را در روز دوازدهم این ماه دانسته‏ اند. اما آنچه که نزد همه مسلمانان مشترک و مورد پذیرش است این است که میلاد پیامبر اکرم تحولی بزرگ در زندگی بشریت به وجود آورد. حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام)، ششمین امام شیعیان نیز در روز 17 ربیع الاول سال 83 هجری قمری، در مدینه، چشم به جهان گشود.

شنبه, ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۸:۳۸
صفحه 1 از 2 1 | 2