نگاهی به شخصیت آیت الله طالقانی از منظر امام خمینی

نگاهی به شخصیت آیت الله طالقانی از منظر امام خمینی

ادبیات فاخر امام خمینی درباره آیت الله طالقانی از آن مرحوم شخصیتی استثنائی، جامع، عامل و دارای ابعاد گوناگون ترسیم می کند.

شنبه, ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۸:۰
امام فرمودند: از این که واقعیات را به مردم بگویید ابائی نداشته باشید

امام فرمودند: از این که واقعیات را به مردم بگویید ابائی نداشته باشید

در گذشته در میان مقامات روحانی رسم بر این بود که تا سرحد امکان از بازگو کردن موضع گیریها و مخالفتها با مقامات دولتی در میان مردم خودداری می شد. گاهی ماهها میان مقامات دولتی و عالمان اسلامی نامه ها، تلگرامها و سخنانی رد و بدل می شد. و گاهی روحانیون تندترین و کوبنده ترین موضع گیریها را بر ضد خودکامگان به عمل می آوردند؛ لکن توده ها اصولاً از آن خبردار نمی شدند.

دوشنبه, ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
سیاستمدار صادق

سالگرد رحلت مجاهد پارسا و یار دیرین انقلاب آیت الله محمدرضا مهدوی کنی

سیاستمدار صادق

سه شنبه, ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰
یادی از شاگرد مبارز و انقلابی امام، شهید هاشمی نژاد

یادی از شاگرد مبارز و انقلابی امام، شهید هاشمی نژاد

حضرت امام در تجلیل از شخصیت و مجاهدت این شهید فرمودند:در روز شهادت امام جواد- سلام الله علیه- یکی از فرزندان و تبار آن خانواده به شهادت رسید؛ شهید هاشمی نژاد که من از نزدیک با او آشنا بودم و خصال و تعهد آن شهید را لمس کرده بودم و مراتب فضل و مجاهدت آن بر اشخاصی که او را می شناسند پوشیده نیست.

دوشنبه, ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۲
سید آزادگان

مروری بر زندگینامه وفعالیت های آزاده سرافراز حجت الاسلام و المسلمین سید علی اکبر ابوترابی فرد

سید آزادگان

حجت الاسلام حاج سید علی اکبر ابوترابی فرد در سال ۱۳۱۸ در شهر قم در خانواده ای اهل علم متولد گردید. جد پدری سید علی اکبر، مرحوم آیت الله سید ابوتراب حسینی فرد، از علمای بزرگ شهرستان قزوین بود. جد مادری سید علی اکبر، آیت الله سید محمدباقر علوی قزوینی، از علمای بزرگ و مجتهدین بنام بود. سید علی اکبر ابوترابی در سن هفت سالگی جهت آموزش رسمی، پای به راه تحصیل گذاشت و پس از اخذ مدرک پایانی دوره ابتدایی، تحصیلات متوسطه خود را در رشته ریاضی ادامه داد و ...

دوشنبه, ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۷:۰
قدس ایران الگویی برای زنان

به مناسبت سالروز ارتحال همسر رهبر کبیر انقلاب اسلامی

قدس ایران الگویی برای زنان

آنچه که زندگانی این بانوی نمونه را به مثابه الگویی برای دختران و زنان مسلمان، ممتاز می نماید صرفاً همسری و همراهی او با رهبر بزرگترین انقلاب معاصر نیست بلکه فضیلت ها، خصلت ها و واقعیت های فراوانی در مسیر زندگی قریب به یک قرن اوست که بازخوانی حقایق زندگی او را پندآموز دیگران می سازد

پنجشنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۹:۰
مروری کوتاه بر زندگینامه زنده یاد دکتر صادق طباطبایی

مروری کوتاه بر زندگینامه زنده یاد دکتر صادق طباطبایی

دکتر طباطبایی علاوه بر تلاش های علمی و دانشگاهی و تألیف و ترجمه آثار برجسته، در متن مبارزات و فعالیتهای سیاسی دانشجویان مسلمان ایرانی در اروپا بود. او در مسائل لبنان با دایی بزرگوارش امام موسی صدر و مبارزین ارتباط داشت. با اوج گرفتن انقلاب اسلامی مردم ایران و خویشاوندی وی با خاندان امام خمینی (س) و اعتماد و اطمینانی که معظم له به وی داشت، نقش او در ارتباط با انقلاب اسلامی پر رنگ تر و مؤثرتر شد. در دوازدهم بهمن ۱۳۵۷ه.ش. همراه امام خمینی(س) به ایران آمد. معاونت سیاسی و اجتماعی وزارت کشور، معاونت سیاسی نخست وزیر، سخنگویی دولت، وزیر مشاور و سمت سرپرستی نخست وزیری دولت موقت از مسئولیتهایی است که وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی عهده دار شده است. او مجموعه خاطرات سیاسی اجتماعی خود را در پنج جلد تدوین کرده است و تا کنون سه جلد آن تا منتشر شده است.

جمعه, ۰۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۷:۰
شهید اشرفی از مصادیق بارز «رجالٌ صدقوا ما عاهدواالله علیه» بود‏

به مناسبت سالروز شهادت آیت الله شهید اشرفی اصفهانی

شهید اشرفی از مصادیق بارز «رجالٌ صدقوا ما عاهدواالله علیه» بود‏

سه شنبه, ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۷:۰
یار امام، معلم اخلاق

مروری بر زندگی و مبارزات شهید سید اسدالله مدنی و همراهی با امام درنهضت

یار امام، معلم اخلاق

چهارشنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۷:۰
زبان گویای او چون شمشیر مالک اشتر بود

مختصری در آراء و اندیشه های آیت الله طالقانی

زبان گویای او چون شمشیر مالک اشتر بود

سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۷:۰
دلداده امام

به مناسبت زادروز تولد آیت الله هاشمی رفسنجانی

دلداده امام

یکشنبه, ۰۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۵
نذر آیت الله مشکینی برای آزادی امام خمینی (س) در سال 42

به مناسبت سالروز درگذشت آیت الله مشکینی

نذر آیت الله مشکینی برای آزادی امام خمینی (س) در سال 42

سه شنبه, ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۷:۳۰
 زندگی امام ساده و مانند یک طلبه عادی بود

ابوالفضل توکلی بینا:

زندگی امام ساده و مانند یک طلبه عادی بود

امام خمینی می گفت: حجاب اسلامی با آزادی مخالفتی ندارد» اسلام با آنچه خلاف عفت است، مخالف است! بیانیه های امام را در حسینیه ارشاد تایپ و پیاده می کردیم! امام فرمود سهم زنان در انقلاب کمتر از مردان نبوده است! عجله در اعدام هویدا اشتباه بود! حاج احمد آقا مدیری توانمند و تاثیر گذار بود! امام در پاریس تابع مقررات کشور فرانسه بود! دادستان اسبق آمریکا، در پاریس به ملاقات امام آمد رمزی کلارک می گفت: او یک مرد استثنایی تاریخ است.

دوشنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۵
واقعه هفت تیر چگونه به وقوع پیوست

شش روز پس از عزل بنی صدر

واقعه هفت تیر چگونه به وقوع پیوست

این حادثه شش روز پس از عزل بنی صدر از ریاست جمهوری صورت گرفت. سه روز قبل از وقوع این حادثه، محمد جواد قدیری، عضو کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر که در آن آیت الله خامنه ای، امام جمعه وقت تهران مورد سوءقصد قرار گرفت، به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود که «روز هفتم تیر» کار یکسره خواهد شد. روزنامه کیهان فردای آن روز در گزارشی نوشت: «حدود ساعت ۲۱ دیشب دو بمب بسیار قوی در محل دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی منفجر شد که بر اثر شدت انفجار قسمت هایی از ساختمان فروریخت و موجب شهادت ده ها تن از مقامات مملکتی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و چند تن از وزرا گردید.بیش از نیم ساعت از انفجار گذشته بود که دوان دوان خودم را به محل حادثه رساندم. صد ها نفر از مردم تهران خود در خیابان های اطراف دفتر مرکزی حزب اجتماع کرده بودند و آمبولانس ها بی امان در رفت و آمد بودند. وقتی به چند قدمی محل انفجار رسیدم امدادگران نخستین افرادی را که زیر آوار مانده بودند به آمبولانس ها انتقال داده بودند.

جمعه, ۰۷ تیر ۱۳۹۸ - ۷:۱۲
شهید مطهری و آرزوهای حضرت امام

بازخوانی شخصیت و آثار شهید مطهری از منظر امام خمینی (س)

شهید مطهری و آرزوهای حضرت امام

با شناخت دقیق و دیرینه ای که امام خمینی(س) از شهید مطهری و آثار او داشت، آرزو می کرد که مطهری در دوران جمهوری اسلامی باشند تا مردم از وجودش، کمال استفاده را ببرند.

پنجشنبه, ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۷:۳۰
زندگینامه مرحوم سید احمد خمینی

زندگینامه مرحوم سید احمد خمینی

ایشان از همان آغاز تحصیل در حوزه علمیه همانند یک طلبه عادی با سادگی و بی‏ اعتنا به شأن آقازادگی مشغول فراگیری علوم اسلامی شدند. آیت ‏الله طاهری خرم‏ آبادی از این دوره چنین گزارش می‏ دهد: «بعد از تبعید امام به نجف، آقای حاج‏ سیداحمدآقا ضمن اینکه درس می‏ خواند یعنی واقعاً یک طلبه درس‏خوان بود و من مکرر می ‏دیدم ایشان مثل یک طلبه عادی در مدرسه فیضیه نشسته است روی زمین و با همبحثش دارد مباحثه می‏ کند، مثل یک طلبه عادی که این برای ما از یک‏ طرف شگفت‏ انگیز بود و از طرفی چون فرزند امام بود، و می‏ دانستیم توقع از او هم همین است. اینجوری نبود که ایشان برای خودش عنوان آقازادگی بگیرد و حریم برای خودش قائل بشود و در بحث و مباحثه جدا از دیگران باشد و با دیگران تفاوت داشته باشد.» وی در ادامه می ‏افزاید: «ضمن اینکه ایشان یک طلبه محصل جدی بود و همانند طلبه‏ های جدی دیگر درس می‏ خواند و برای همه دوستان و علاقه‏ مندان به امام آن روز یک نقطه امید بود. همه شاهد بودیم از اینکه فرزند امام با اینکه زیر سایه پدر نیست و دور از پدر است، ولی مشغول به درس و بحث مثل سایر طلبه ‏هاست. در عین حال یک زندگی ساده داشت، در همان زمانها بنده مکرر منزل ایشان می‏ رفتم.»

شنبه, ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۷:۰
یادی از «مجاهد عزیز» آیت الله ربانی شیرازی

یادی از «مجاهد عزیز» آیت الله ربانی شیرازی

آیت الله ربانی که امام او را «مجاهد عزیز» خواند از سال 1318 به تحصیلات علوم دینی پرداخت. وی فعالیت های دینی خود را از سال 1320 با مبارزه علیه فرقه های صوفیه، بابیه و بهاییه شروع و پس از رحلت آن مرجع بزرگ، از جمله نخستین افرادی بود که مرجعیت امام را مطرح نمود. وی همزمان با آغاز نهضت به رهبری امام، مبارزات سیاسی خویش را علیه رژیم آغاز کرد

جمعه, ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۷:۰
امام خمینی: این بزرگوار [آیت الله مرتضی حائری یزدی] علاوه بر مقام فقاهت و عدالت از صفای باطن به طور شایسته برخوردار بودند.

به مناسبت 15 اسفند سالروز ارتحال آیت الله مرتضی حائری یزدی؛

امام خمینی: این بزرگوار [آیت الله مرتضی حائری یزدی] علاوه بر مقام فقاهت و عدالت از صفای باطن به طور ...

آیت الله مرتضی حائری یزدی فرزند حاج شیخ عبدالکریم حائری ـ مؤسس حوزه علمیه قم با هجرت آیت الله حاج شیخ عبدالکریم در سال ۱۳۰۱ ش به قم ، همراه پدر به این شهر عزیمت کرد. در آن شهر مقدمات علوم دینی را نزد آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی آغاز کرد و فقه و اصول را در نزد پدرش و آیات محقق داماد، گلپایگانی و امام خمینی پی گرفت .

چهارشنبه, ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۷:۳۶
آن بزرگوار را به تقوا و حسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف می‏ شناختم

آن بزرگوار را به تقوا و حسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف می‏ شناختم

در روز 14 شهریور ماه سال 1360 دو تن از مجاهدان و نیروهای خدمتگزار و وفادار به نظام جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند. حضرت امام یک روز بعد در پیامی شهادت آیت الله قدوسی و سرهنگ دستگردی را تسلیت گفتند.

سه شنبه, ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۸:۳۰
روایت شهیدان رجایی و باهنر از توصیه های حضرت امام به ایشان در امور کشور

روایت شهیدان رجایی و باهنر از توصیه های حضرت امام به ایشان در امور کشور

در یکی از دیدارهایی که گزارشی دربارۀ ساختمان و توسعه مدارس کشور خدمت امام ارائه می‏ دادیم ایشان فرمودند: «چرا مسئولان امر آنچه را که انجام شده برای مردم توضیح نمی ‏دهند و چرا مردم نباید در جریان عملکردهای انقلاب در این یکی دو ساله باشند»

یکشنبه, ۰۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰
تجلیل امام خمینی (س) از مقام بالای شهدای هشت شهریور 1360

تجلیل امام خمینی (س) از مقام بالای شهدای هشت شهریور 1360

به شما آقایان عرض می‏ کنم که توجه به این معنا داشته باشید، این مقامات بعد از چند روزی دیگر تمام می ‏شود. آنهایی که در اریکه قدرتهای بزرگ بودند بعد از چند روز تمام شد. آنهایی هم که به درویشی و به قناعت زندگی کردند آنها هم تمام شد. این امور تمام می ‏شود، آن چیزی که هست، ما در حضور حق تعالی هستیم و ثبت است در نامه اعمال ما همه امور، همه خلجانات نفسانی و ما باید فکر آنجا باشیم.

یکشنبه, ۰۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴
مطایبه های امام

بازنشر گزیده ای از خاطرات عبدالحسین حائری از حضرت امام در پی درگذشت این استاد نسخه شناس و فهرست نویس:

مطایبه های امام

روزی در خانه حاج آقا مهدی در درکه بودم و آقای خمینی و دایی بزرگم هم تشریف داشتند، اینها گویا از قم آمده بودند. به هر حال شب آنجا بودیم. صبح پا شدیم رفتیم برای نماز. بعد از نماز سرم را روی سجده گذاشته بودم (امام) آمدند دستشان را روی من گذاشتند و فشار دادند و گفتند: چرا این قدر خودت را اذیت می کنی؟! یک قدری پاشو، بگو، بخند، بازی کن!

یکشنبه, ۰۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰
خاطرات مرحوم آیت ‏اللّه‏ عبدالعلی قرهی از دوران تلمذ نزد حضرت امام (س)

خاطرات مرحوم آیت ‏اللّه‏ عبدالعلی قرهی از دوران تلمذ نزد حضرت امام (س)

یک وقت بنا شد امام شب ها در منزل، مطالبی را با استفاده از روایات بفرمایند. همان موقع که امام چنین بنایی را گذاشتند، خبر آن در نجف به همه رسید. شب اول امام به بیرونی تشریف آوردند و کتاب «وسائل» خدمتشان تقدیم شد و ایشان چند روایت خواندند. تقریباً در حیاط جا نبود. من این را حدس می ‏زنم، چون از خودشان نپرسیدم؛ ظاهراً آن جلسه یک شب یا دو شب بود. در مورد دو شب، تردید دارم ولی مسلم این است که شب سوم، امام تشریف نیاوردند.

شنبه, ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۷
گوشه ای از خاطرات مرحوم آیت الله سید علی غیوری از دوران آشنایی و مصاحبت با حضرت امام خمینی (س)

گوشه ای از خاطرات مرحوم آیت الله سید علی غیوری از دوران آشنایی و مصاحبت با حضرت امام خمینی (س)

در یکی از جلسات خصوصی که به محضرشان شرفیاب شدم، صحبت از دعا شد. از مجموع فرمایشات ایشان، بنده علم پیدا کردم که سالهای متمادی زیارت عاشورای ایشان ترک نشده و همچنین چندین سالی که عراق بودند، زیارت امیرالمؤمنین علیه السلام را هر شب ساعتی معین انجام می دادند و بسیار کم اتفاق افتاد که شبی را ترک کنند. زیارت جامعه و امین اللّه را زیاد می خواندند.

شنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۳
وقتی از قانون اساسی عدول کردیم ...

درباره یاران امام خمینی(س)/

وقتی از قانون اساسی عدول کردیم ...

دکتر فرشاد مومنی استاد اقتصاد توسعه ایران روزگاری عهده دار مسوولیت دبیری کمیته دانش آموزی حزب جمهوری اسلامی بود. او که به مثابه یکی از شاگردان شهید بهشتی در گفت و گو با پرتال امام خمینی برداشت هایی عمیق از راهگشایی ها و کارکردهای اندیشه شهید بهشتی در توسعه ایران امروز ارائه می دهد و به خوبی ما را به نقطه مشترکی در توصیف شهید بهشتی می رساند که در تعبیر امام خمینی آمده است؛ «یک ملت بود برای ملت ما» صحیفه امام، ج‏15، ص: 18 او با این مقدمه آغاز می کند که حتی در سطوح نظری بسیار قابل اعتنا در زمینه توسعه نیز گفته می شود که وقتی شما می بینید طی یک دوره زمانی نسبتا طولانی، اقتصاد خوب کار نمی کند؛ دیگر دستکاری کردن متغیرهای اقتصادی راه چاره نیست، بلکه باید برگردید و آنجاهایی را که قاعده بازی اقتصادی طراحی می شود مورد واکاوی قرار دهید و ریشه های گرفتاری را در آنجا جستجو کنید. مومنی در این گفت و گو راهگشایی های اندیشه شهید بهشتی در تغییر قواعد فرادست حاکم بر وضعیت توسعه نایافتگی اقتصاد ایران توضیح می دهد و می گوید: ما می توانیم به جای اسطوره سازی، راه را برای استمرار حرکت آن شهید و نهادمند کردن دستاوردهایشان باز کنیم. شخصا بر این باور هستم که شاید یکی از مهم ترین راه های نجات کشور از شرایط نامطلوب این باشد که اسلوب روش شناختی ایشان را شناسایی کنیم.

دوشنبه, ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۳
دلم برای چمران تنگ شده است

دلم برای چمران تنگ شده است

یک روز حاج احمد آقا از دفتر امام به ستاد جنگ های نامنظم در اهواز تلفن کردند و گفتند که امام می‏‏ فرمایند: «دلم برای دکتر چمران تنگ شده است بگویید به تهران بیاید.» دکتر که در آن روزها در منطقه سوسنگرد از ناحیه پا مجروح شده بود، پس از شنیدن این پیام راهی تهران شد و به محضر امام شرفیاب گردید. در معیت ایشان نقشه‏‏ ها و کالک های منطقه عملیاتی را به خدمت امام بردیم.

یکشنبه, ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۴
امام به کسی مجال نمی ‏دادند بگوید مبلغ و مروّج شمایم

خاطرات آیت الله مرتضی اشرفی شاهرودی از اقامت و تدریس امام در نجف؛

امام به کسی مجال نمی ‏دادند بگوید مبلغ و مروّج شمایم

امام به کسی مجال نمی ‏دادند بگوید مبلغ و مروّج شمایم و با اینگونه بیانات که ممکن بود احیاناً از بعضی ناآشنایان به روحیه آن بزرگوار سر بزند، برخورد مخصوصی داشتند که طرف را از بیان خود نادم می ساختند. آقای بزرگواری از اصفهان به خدمتشان مشرف شده بود و به خیال خود می ‏خواست برساند که مردم منطقه را به شما ارجاع داده‏ ایم، امام بلافاصله جمله‏ ای فرمودند که طرف فهمید آقا از بیان ایشان خوشش نیامده است.

دوشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۰
واکنش حضرت امام خمینی (س) به شهادت استاد مرتضی مطهری

واکنش حضرت امام خمینی (س) به شهادت استاد مرتضی مطهری

شاید بعضیها که مجلس ختم استاد شهید مطهری را که از طرف امام در مدرسۀ فیضیه برگزار شد از تلویزیون دیده و شاهد برخورد امام بوده ‏اند. در آن زمان چون امام در قم بودند و از این رو خودشان در این مجلس ختم شرکت نمودند. در تمام زمانی که سخنران در کنارشان ایستاده بود و دربارۀ شخصیت استاد مطهری شاگرد برجسته و پارۀ تن امام و نیز شهادت او سخن می‏ گفت، امام در کمال آرامش و وقار گوش می ‏دادند.

یکشنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
صفحه 1 از 2 1 | 2