خدمت به مردم از منظر امام خمینی

خوش قدم زندی اسدآبادی

خدمت به مردم از منظر امام خمینی

«خدمت» مفهوم گسترده ای دارد و همه امور اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را دربر می گیرد این واژه بر گذشت، فداکاری، ایثار، تحمل رنج و سختی و... صدق می کند. بنابراین، خدمت، عملی است که عامل در آن با اندیشه و انگیزه گره گشایی به امور مردم می پردازد.

سه شنبه, ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۷:۲۴
به مناسبت سالروز تولد امام خمینی (س)

به مناسبت سالروز تولد امام خمینی (س)

در روز چهارشنبه 1 / 7 / 1281 مطابق با 20 جمادی الثانی 1320 ه. ق. یعنی سالروز ولادت حضرت زهرا (س)، از سلاله پاک آن بانوی اطهر در شهرستان خمین مولودی پای به عرصه هستی نهاد که او را روح الله نام نهادند که بعدها به امام خمینی (س) مشهور شد.

یکشنبه, ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۸:۱۵
هدف ما از رعایت قانون چیست؟

هدف ما از رعایت قانون چیست؟

مهمترین هدف قوانین بشری ایجاد فضای امنیت و آرامش برای شهروندان است. انسان امروزی به خوبی می داند مهمترین موهبتی که در پرتو رعایت قانون نصیب انسان می شود امنیت، رفاه و آسایش ، احقاق حقوق و عدالت و جلوگیری از ظلم است. امروزه در جوامع موضوع امنیت را نوعی نعمت اجتماعی می پندارند. به گونه ای که امنیت نعمتی است که تمام حکومتها برای تحقق آن تلاش می کنند.

شنبه, ۲۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۳
مقدمه

مقدمه

تولد تا رحلت سید روح الله مصطفوی ملقب به امام خمینی (س) (۱۲۸۱- ۱۳۶۸ ه.ش.) فقیه، عارف، فیلسوف، مرجع تقلید، رهبر انقلاب اسلامی ایران و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بودند. ایشان به اصل ولایت فقیه در جامعه اسلامی و در زمان غیبت امام معصوم(ع) اعتقاد داشتند و بنا بر این اصل مبارزه با ظلم و تلاش برای برپایی نظام جمهوری اسلامی با حاکمیت ولی فقیه را از تکالیف مهم مسلمانان می دانستند. بنابراین نظام شاهنشاهی را نظام استبدادی دانسته و مبارزه علیه رژیم محمد رضا پهلوی شاه ایران را آغاز کردند. از سال ۱۳۴۰ ه. ش. به بعد با تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی این مبارزه جدی شد و در سال ۱۳۴۲ ه. ش. با دستگیری امام خمینی (س) به قیام پانزده خرداد ۱۳۴۲ه.ش. منجر شد. مواضع سرسختانه امام خمینی (س) علیه لایحه کاپیتولاسیون در سال ۱۳۴۳ه. ش. سبب شد که رژیم شاه ایشان را به ترکیه و پس از آن به نجف تبعید کند. تبعید امام خمینی (س) نه تنها حرکت انقلاب اسلامی را متوقف نکرد بلکه امام خمینی (س) در تبعید نیز به روشنگری مردم نسبت به خیانت ها و جنایت های رژیم پرداخت و با اوج گیری اعتراضات در سال های ۱۳۵۶ الی ۱۳۵۷ه. ش. سرانجام در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید در پی این پیروزی امام خمینی (س) مردم را دعوت به شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی ایران کرد و و با رای ۹۸ درصدی مردم این نظام را بنیان گذارد

جمعه, ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۵
چهل حدیث نورانی از امام هادی(ع)

به مناسبت سالروز ولادت امام علی النقی (علیه السلام)

چهل حدیث نورانی از امام هادی(ع)

علی النقی الهادی علیه السلام پیشوای دهم شیعیان: لَمْ یزَلِ اللهَ وَحْدَهُ لاشیء معه ثُمَّ خَلَقَ الاشیاء بدیعاً و اختار لِنَفْسِهِ اَحْسَنَ الاَسماءِ؛ (بحارالانوار، ج۵۴، ص۸۳.) خداوند از ازل تنها بود و چیزی با او نبود. سپس اشیا را به صورت نو ظهور آفرید و برای خودش بهترین نام ها را برگزید.

سه شنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۰
مروری کوتاه بر جملات قصار امام خمینی در باره مردم

مروری کوتاه بر جملات قصار امام خمینی در باره مردم

در کدام تاریخ و تطور انقلاب خوانده اید که رهبر یک انقلاب بارها مسئله احترام و تواضع به مردم را به مسئولین گوشزد کند و تا آنجا به نقش مردم معتقد باشد که کل ارکانِ اجرایی و حکومتی اعم از دولت و مجلس و رئیس جمهوری را در یک طرف قرار دهد و مردم را در طرف دیگر، نه به طور متقابل بلکه در جهت تعامل و تعادل و در راستای یکدیگر.

دوشنبه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱
تساوی زن و مرد از نگاه قرآن
جمعه, ۲۸ تیر ۱۳۹۸ - ۷:۰
ماجرای نامه امام به گورباچف

آیت الله جوادی آملی

ماجرای نامه امام به گورباچف

کل پیام دعوت به اسلام بود، این همان سیاستی بود که عین دیانت است و دیانتی که عین سیاست است. مسایل سیاسی مصطلح اصلاً در این پیام نبود.

سه شنبه, ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۷:۰
علل تبعیدهای مکرر امام خمینی (س)

علل تبعیدهای مکرر امام خمینی (س)

شاه که به دلیل پایگاه مردمی امام خمینی که قیام ۱۵ خرداد مؤید آن بود، نمی توانست به گزینه هایی مانند از میان بردن ایشان بیاندیشد و به دلیل شجاعت و سازش ناپذیری تحت نظر قرار دادن ایشان هم مانع از ادامه ی فعالیت وی نمی شد، کوشید که با تبعید امام به خارج از کشور ارتباط وی را با بدنه ی نهضت قطع کند. پس از ورود به ترکیه امام تحت نظارت شدید مأموران ساواک و میت (سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه) قرار گرفت.

جمعه, ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۹:۱۴
چرا امام گفتند«حفظ جمهوری اسلامی از حفظ یک نفر ولو امام عصر(عج) باشد اهمیتش بیشتر است»؟!

چرا امام گفتند«حفظ جمهوری اسلامی از حفظ یک نفر ولو امام عصر(عج) باشد اهمیتش بیشتر است»؟!

خوب می دانید که من از همه کس به خلافت شایسته ترم. به خداسوگند تا هنگامی که اوضاع مسلمین روبه راه باشد و در هم نریزد، و به غیر از من به دیگری ستم نشود، همچنان مدارا خواهم کرد

شنبه, ۱۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۹:۵۸
سالروز تولد حضرت امام خمینی

سالروز تولد حضرت امام خمینی

امروز مصادف با میلاد حضرت امام خمینی در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی است.

چهارشنبه, ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰
شاخص ترین توصیه های حضرت امام به جوانان در قالب چه محورهایی است؟

سیری در وصیت نامه امام خمینی(س)

شاخص ترین توصیه های حضرت امام به جوانان در قالب چه محورهایی است؟

امام خمینی همه جوانان را به حفظ ارزش های انسانی و توجه به مفاهیم بلندی مثل استقلال و آزادی دعوت می کند، ایشان همچنین نسل جوان را به هوشیاری و جلوگیری از انحرافات به خصوص در مراکز دانشگاهی که مراکزی «انسان ساز» هستند توجه می دهند، و موّکداً توصیه می کنند که دانشگاه باید از «انحراف» و «غرب زدگی و شرق زدگی» در امان باشد.

یکشنبه, ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۹:۳۷
سیره و زندگینامه امام جواد (ع)؛ از تولد تا شهادت

به مناسبت ولادت امام محمد تقی (ع)؛

سیره و زندگینامه امام جواد (ع)؛ از تولد تا شهادت

هر یک از این القاب امام (ع) بیانگر ویژگیهای اخلاقی و روحی، برجستگی های معنوی و رفتاری و فضایل و کمالات نفسانی است که آن حضرت را از دیگران ممتاز می ساخته است. آن حضرت باتقواترین فرد اهل زمان خود بود و کسی در جود و بخشش در مرتبه آن حضرت قرار نداشت.

یکشنبه, ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۷:۰
رمز حفظ نظام و تفاوت انقلاب ایران با سایر انقلاب های دیگر از نظر امام خمینی(س) در چیست؟

چهل سالگی انقلاب

رمز حفظ نظام و تفاوت انقلاب ایران با سایر انقلاب های دیگر از نظر امام خمینی(س) در چیست؟

معمار کبیر انقلاب اسلامی چکیده یافته های علمی و تجربی خویش را در قالب وصیتنامه سیاسی و الهی بیان کرده است. امام در بخشی از وصیت نامه سیاسی- الهی خویش فرمودند: «بی‏ تردید رمز بقای انقلاب اسلامی همان رمز پیروزی است؛ و رمز پیروزی را ملت می ‏داند و نسلهای آینده در تاریخ خواهند خواند که دو رکن اصلی آن: انگیزه الهی و مقصد عالی حکومت اسلامی؛ و اجتماع ملت در سراسر کشور با وحدت کلمه برای همان انگیزه و مقصد.»

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۴
نظر صریح امام در مورد دخالت سپاه و ارتش در مسائل سیاسی چه بود؟

نظر صریح امام در مورد دخالت سپاه و ارتش در مسائل سیاسی چه بود؟

حضرت امام همواره نسبت به دخالت نیروهای نظامی و انتظامی در امور سیاسی هشدار داده اند که منحصر به انتخابات دوره خاصی نبوده است. بلکه به عنوان یک اصل تخطی ناپذیر و دستور العمل و وصیت همیشگی مطرح است. اما...

جمعه, ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۹:۵
خاطره ای جالب از دیدار امام خمینی(س) و آیت الله سیدعلی قاضی

خاطره ای جالب از دیدار امام خمینی(س) و آیت الله سیدعلی قاضی

آن روز خدمت آقای قاضی بودیم که سید بزرگواری تشریف آوردند و مرحوم آقای قاضی خیلی از ایشان تجلیل و تکریم کردند و به ایشان احترام فراوانی گذاشتند. ما آن آقا را نمی شناختیم،..

شنبه, ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۸
حجاب و عفاف

مصونیت حجاب

حجاب و عفاف

باید توجه داشته باشید که حجابی که اسلام قرار داده است، برای حفظ آن ارزش های شماست. هر چه را که خدا دستور فرموده است که، آن ارزشهای واقعی که اینها دارند و ممکن است به واسطه وسوسه های شیطانی با دست های فاسد استعمار و عمال استعمار پایمال می شدند. اینها، این ارزشها زنده بشود.

شنبه, ۱۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰
چهل حدیث نورانی از امام باقر علیه السلام

بمناسبت سالروز شهادت امام پنجم شیعیان؛

چهل حدیث نورانی از امام باقر علیه السلام

خدا در روز قیامت نسبت به حساب بندگانش به اندازه عقلی که در دنیا به آنها داده است باریک بینی می کند.

یکشنبه, ۲۷ تیر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲
اگر بخواهیم می توانیم

نگاهی اجمالی به نفی سلطه پذیری:

اگر بخواهیم می توانیم

خود باختگی کشورهای اسلامی و شرقی در برابر کشورهای استعمارگر به نحوی که ملت ها احساس حقارت کنند و حتی باور داشته باشند که خودشان هیچ ندارند و هر چه از شرق یا غرب بیاید مطلوب و خوب است، از جمله مؤلفه های اصلی فرهنگ غربزده می باشد. این خود باختگی مصیبت بزرگی است که در هر کشوری پیدا شود، آن کشور تا با این طرز تفکر ادامه حیات بدهد، عقب نگه داشته خواهد ماند، مگر اینکه طرز تفکرش را عوض کند و بداند که عزت و پیروزی از آن خدا و رسول و مومنین است.

دوشنبه, ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۷:۲۳
شهید محمد حسین فهمیده

شهید محمد حسین فهمیده

رهبر ما آن طفل دوازده ساله ای است...

پنجشنبه, ۰۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
روش های مبارزاتی امام خمینی (س)

برگرفته از نشریه حضور

روش های مبارزاتی امام خمینی (س)

مبارزه امری کلی و عام است، و به معنای قیام، مقاومت، ایستادگی، ستیز و تلاش برای دستیابی به یک هدف ـ شامل امور مادی یا معنوی ـ می شود و این انسان است که با جهت گیری به آن معنا می بخشد. اهداف اکثر انقلابات تاریخ معاصر را غلبه جهت کسب قدرت، تغییر و تحول در جهت نیاز مادی و یا حاکمیت ایدئولوژی های مادی تشکیل می دهد و انقلابی پیروز است که به اهداف از پیش تعیین شده خود برسد ولی در انقلاب اسلامی چنین مسیری طی نمی شود. نه کسب قدرت و نه تحول و حاکمیت ایدئولوژی مادی، بلکه مهمترین هدف رهبری آن، ادای تکلیف و وظیفه ای که خداوند تعیین کرده است، می باشد.

پنجشنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰
شرحی از وظایف و فعالیت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

شرحی از وظایف و فعالیت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهادی امنیتی و نظامی، با کمترین بودجه و امکانات و با بیشترین اعتقاد و انگیزه شکل گرفت و مرزبانی صادق و لایق برای حریم انقلاب و کشور شد و علاوه بر دفاع همه جانبه از مرزهای کشور اسلامی، در داخل نیز برای تأمین امنیت و آرامش اقدام نمود

دوشنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۳
 روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به ...

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

چهارشنبه, ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۷:۰
چرا امام خمینی قطعنامه ۵۹۸ را دیر پذیرفت و جنگ را طولانی کرد؟

چرا امام خمینی قطعنامه ۵۹۸ را دیر پذیرفت و جنگ را طولانی کرد؟

حضرت امام خمینی با قرائتی که از روحیه صدام حسین داشت، به گونه ای تصمیم گیری نمود که در پایان جنگ حتی یک وجب از سرزمین عزیزمان به چنگال بیگانه نیفتد

چهارشنبه, ۲۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵
حکومت یکی از احکام اولیه اسلام و مقدم بر تمام احکام فرعیه، حتی نماز و روزه و حج است

نامه های امام به آیت الله خامنه ای در باره ولایت فقیه؛

حکومت یکی از احکام اولیه اسلام و مقدم بر تمام احکام فرعیه، حتی نماز و روزه و حج است

در روز شانزدهم دی ماه سال ۱۳۶۶ در پاسخ به آیت الله خامنه ای، امام نامه ای به ایشان می نویسند و در آن در رابطه با تعیین حدود اختیارات حکومت اسلامی توضیحاتی ارائه می دهند.

سه شنبه, ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۷:۲۲
اخلاق و فضائل امام محمد باقر(ع)

به مناسبت سالروز شهادت امام پنجم شیعیان؛

اخلاق و فضائل امام محمد باقر(ع)

امام باقر(ع)، در میان خاندان پیامبر(ص) نخستین کسی بود که هم پدر و هم مادر وی فاطمی و علوی بودند؛ زیرا پدر او امام زین العابدین(ع) فرزند امام حسین(ع) و مادرش فاطمه (مکنی به ام عبدالله) دختر امام حسن مجتبی(ع) بود که از زنان با فضیلت و دانشمند بنی هاشم به حساب می آمد.

شنبه, ۲۶ تیر ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۸
واقعه هفت تیر چگونه به وقوع پیوست

شش روز پس از عزل بنی صدر

واقعه هفت تیر چگونه به وقوع پیوست

این حادثه شش روز پس از عزل بنی صدر از ریاست جمهوری صورت گرفت. سه روز قبل از وقوع این حادثه، محمد جواد قدیری، عضو کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر که در آن آیت الله خامنه ای، امام جمعه وقت تهران مورد سوءقصد قرار گرفت، به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود که «روز هفتم تیر» کار یکسره خواهد شد. روزنامه کیهان فردای آن روز در گزارشی نوشت: «حدود ساعت ۲۱ دیشب دو بمب بسیار قوی در محل دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی منفجر شد که بر اثر شدت انفجار قسمت هایی از ساختمان فروریخت و موجب شهادت ده ها تن از مقامات مملکتی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و چند تن از وزرا گردید.بیش از نیم ساعت از انفجار گذشته بود که دوان دوان خودم را به محل حادثه رساندم. صد ها نفر از مردم تهران خود در خیابان های اطراف دفتر مرکزی حزب اجتماع کرده بودند و آمبولانس ها بی امان در رفت و آمد بودند. وقتی به چند قدمی محل انفجار رسیدم امدادگران نخستین افرادی را که زیر آوار مانده بودند به آمبولانس ها انتقال داده بودند.

جمعه, ۰۷ تیر ۱۳۹۸ - ۷:۱۲
جنگ تحمیلی چگونه آغاز شد

جنگ تحمیلی چگونه آغاز شد

در روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ با هجوم ارتش عراق به مرزهای غرب و جنوب و حمله هوایی به چند فرودگاه ایران جنگ تحمیلی ۸ ساله دولت عراق به رهبری صدام حسین علیه ایران آغاز شد.

دوشنبه, ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱
چهل حدیث نورانی از امام موسی کاظم(ع)

بمناسبت ولادت هفتمین آفتاب آسمان امامت و ولایت؛

چهل حدیث نورانی از امام موسی کاظم(ع)

امام هفتم شیعیان حضرت موسی بن جعفر (ع) در بیستم ماه ذیحجه در ابواء منطقه ای میان مکه و مدینه به دنیا آمدند. به مناسبت ولادت ایشان احادیثی نورانی از آن حضرت منتشر می شود.

دوشنبه, ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴
مستضعفان در کلام معمار انقلاب؛ تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند

مستضعفان در کلام معمار انقلاب؛ تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را ...

صف آرایی مستکبران در مقابل مستضعفان، تقابل عدل و ظلم و رویارویی محرومان و چپاولگران، همواره در کلام و پیام امام موج می زد.

سه شنبه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۸:۰