
مردم محل از دیر باز به قلعه الموت «قلعه حسن» می گویند . زیرا حسن صباح و پیروانش که فرقه اسماعیلیه را درست کردند . در این قلعه و ارتفاعات بلند آن زندگی می کردند . انها با حکومت آن زمان ( سلجوقیان ) مخالف بودند . این مطالب را در کتاب تاریخ دوم راهنمایی می خوانید .
در قسمتی از این قلعه ، درخت انگور کهنسالی ، هم چنان سبز و شاداب ایستاده است . اهالی محل می گویند که این درخت را « حسن صباح » کاشته است .
امامزاده شاهزاده حسین
قزوینی ها ، ارادت خاصی به شاهزاده حسین ، فرزند بزرگوار حضرت علی بن موسی الرضا (ع) دارند . ساختمان امام زاده ، آستانه ، صحن و بقعه دارد . درگاه آستانه هم، جنبه تزئینی دارد . در وسط صحن امامزاده ، سقاخانه بزرگی با طرح هشت ضلعی ساخته شده است . اهالی قزوین در سوگندهای خود نام شازده حسین ( شاهزاده حسین ) را بسیار به کار می برند .
شخصیت ها و هنرمندان
بی رقیب ترین استاد خط نستعلیق ، زاده استان قزوین است . «میر عماد» استاد مسلم فن خوشنویسی بود که در قزوین زندگی می کرد . اندیشمندان و سیاستمداران برجسته دیگری نیز از این آب و خاک برخاسته اند . «میرزا حسین خان سپهسالار» که مدرسه شهید مطهری ( سپهسالار سابق ) را بنا کرد از وزیران معروف دوران ناصر الدین شاه بود که اهل قزوین بود . عبید زاکانی ، شاعر و طنز پرداز مشهور ، عارف قزوینی شاعر معاصر و علامه علی اکبر دهخدا ، نویسنده و گرد آورنده لغت نامه دهخدا همه از اهالی این منطقه از کشورمان هستند .
آلبوم تصویری
گربه هاوانای قهوه ای
گربه ژاپنی
[[page 39]]
انتهای پیام /*