
ساعت های جدید
در طول تاریخ صنعت و علم ، ساعت یک مقیاس پیشرفت ب شمار رفته است . با اختراع فنر و چرخ دنده به تدریج تکنولوژی ساخت ساعت هم پیشرفت کرد و کم کم بدون استفاده از آب و آتش و . . . ساعت ها یک نظام مکانیکی ستقل پیدا کردند . به این ترتیب در اوایل قرن شانزدهم اولین ساعت مچی جهان را یک آلمانی ساخت . این ساعت آهنی بسیار زمخت و سنگین بود . البته شاید در برابر مچ آدم های آن روزگار ناراحت کننده نبود ولی امروزه از آن جور ساعت ها فقط می توان بر روی طاقچه استفاده کرد . پس از آن در اواخر قرن هجدهم که امکان ساخت فنرها و چرخ دنده های ظریف و ریز پیدا شد ، ساخت ساعت مچی نیز از سر گرفته شد و اولین ساعت های مچی که به ساعت های مچی امروزی شباهت داشتند در کشور سوئیس ساخته شد . البته امروزه بستن ساعت بر روی مچ کمی کمرنگ شده است و مردم ترجیح می دهند به ای حمل ساعت از تلفن همراه خود برای فهمیدن ساعت استفاده کنند .
ساعت های کوارتز
ساعت های کوارتز ، ساع هایی هستند که با استفاده از انرژی برق و عنصری به نام کوارتز کار می کنند . عنصر کوارتز در زمان های یکسان به چرخ دنده های ساعت فرمان حرکت می دهد و عقربه ها را پیش می برد . در ساعت هایی هم که به جای چرخ دنده و عقربه از سیستم های دیجیتالی استفاده می شود ، کوارتز کنتری مدار الکترونیکی را در اختیار دارد و با دقت زیادی زمان را نشان می دهد .
رقّاصک
رقّاصک یک وسیله مهم در ساعت هایی است که موتور مکانیکی دارند . این گونه ساعت ها که با انرژی مکانیکی کار می کردند ، پس از کوک شدن ، انرژی زیادی را در فنر خود ذخیره می کردند . رقّاصک این امکان را به ساعت می دهد که انرژی ذخیره شده به تناوب و در زمان های مساوی آزاد شود و چرخنده ها و عقربه های ساعت را به طور منظم به حرکت در آورد . حالا چرا این اسم مستهجن را روی این وسیله گذاشته اند و چه کسی این کار را کرده و چه نیتی داشتهاست را ما نفهمیدیم ، شما هم پیگیری نکنید چون این بنده ی خدا پس از اختراع ساعت های کوارتز کلاً بازنشسته شده است . برخی منابع آگاه حدس می زنند که ایشان یک کلوپ ایروبیک باز کرده و در آن نکات کنکوری در مورد تنظیم زمان را به مراجعین آموزش می دهد .
[[page 20]]
انتهای پیام /*