مجله نوجوان 46 صفحه 22

کد : 138810 | تاریخ : 19/06/1395

مرکبات یا مهارکنندگان سرطان 1- شاه میوه ها "پرتقال" مطمئنا همه شما انواع پرتقال را دیده و چشیده اید! کدام مزه آن را می پسندید؟ شاید بعضیها پرتقال ترش و ترش و شیرین (محصول شمال) و بعضیها شیرین (محصول جنوب) آنرا دوست داشته باشید. ولی بهتر ست بدانید که پرتقال منبع بسیار غنی ویتامین C است که خاصیت ضدسرطانی آن بسیار زیاد است. یک پرتقال متوسط دارای 41 میلی گرم کلسیمف 20 میلی گرم فسفر، 200 میلی گرم پتاسیم، 200 واحد بین المللی ویتامین A و 50 میلی گرم ویتامین C است. حال که این را دانستید آیا می دانید پوست پرتقال که همه آن را دور می اندازند خاصیتش بیشتر از آب آن است؟! پوست یک پرتقال متوسط دارای 161 میلی گرم کلسیم، 21 میلی گرم فسفر، 8/0 میلی گرم آهن، 212 میلی گرم پتاسیم، 420 میلی گرم ویتامین A، 36 میلی گرم ویتامین C است. خواص و کاربرد پرتقال پوست و آب پرتقال مقوی معده، معطر، بادشکن و ضد عوارض کمی ویتامین C و ضد قی و ضد سم و مدر (ادرار اور) و نرم کننده سینه است. پرتقال به طور کلی ضد اسپاسم و آرام بخش است. خاصیت پرتقال از دیدگاه دیگر کشورها در هند معتقدند که میوه پرتقال خون را تصفیه می کند و تشنگی را فرو می شناند و اشتها می آورد. در چین "تخم پرتقال را له کرده و شب روی پوست صورت می گذارند و معتقدند که برای رفع چین و چروک صورت مفید است. در هند و چین برگ پرتقال را مانند چای به عنوان معرق (عرق آور) و مسکن دم کرده می نوشند. در فیلیپین این میوه برای درمان هیستری و سکسکه کاربرد دارد. خوردن جوشانده پوست پرتقال آرام کننده سینه و سرفه، ضد سرماخوردگی و سوء هاضمه است. پوست له شده آن به عنوان مرهم برای اگزما و ناراحتیهای گوستی بدن استفاده می شود. شتشوی برگهای پرتقال مانند سایر مرکبات برای شست و شوی ورمها و کاهش درد آنها، مفید است. در ضمن نرم کننده سینه نیز بوده و برای معالجه برونشیت مصرف می شود. دم کرده گلها و شکوفه های پرتقال در موارد آشفتگی و دل بهم خوردگی مفید و مسکن و آرام بخش است و سوء هاضمه را رفع می کند. اسانس پرتقال روغن مالیدنی موثری برای تسکین درد نقرس و روماتیسم است. 2- بالنگ (اترج یا ترنج) بالنگ، پوست زرد، رنگ طلایی با بوی معطر دارد و بعضی از انواع آن شیرین و برخی ترش مزه هستند. دم کرده پوست آن خوشبوکننده دهان نیز هست و اگر پوست و گوشت سفید خشک کرده آن را در لابه لای لباسها بگذارید مانع بیدزدگی می شود. مالیدن روغن بالنگ (از پوست آن به دست می آید)، برای رفع بی حسی، فلجی، لقوه، رعشه و درد مفاصل، سیاتیک، امراض سرد و عصبی، درد کلیه و مثانه، مفید بوده و باعث خوشبو کردن عرق بدن می شود. اگر بالنگ را با پوست و هسته و مغز آن در کمی سرکه بیندازید و مدتی بماند برای درد مفاثل، نقرس و ... مفید است.

[[page 22]]

انتهای پیام /*