مجله نوجوان 17 صفحه 18

کد : 139784 | تاریخ : 19/06/1395

چای در برخی مناطق دنیا روسیه: مردم روسیه هنوز برای چای دم کردن از سماور استفاده میکنند. آنها چای رابا قند، عسل یا مربا میخورند. اضافه کردن آب لیموی تازه به چای از ابتکارات روسها بوده. چای اصلیترین نوشیدنی گرم مردم روسیه است. (درست مثل قهوه برای آمریکاییها و اروپاییها) آفریقای شمالی: در موروکو و تانزانیا چای سبز که داغ داغ و باقند و کمی نعناع به نمازگزاران تعارف میشود. هندوستان: امروزه هندو سریلانکا بزرگترین تولیدکنندگان چای دنیا هستند. در هند، معمولاَ از شیر چای به جای قهوه استفاده میشود و چای معروف دارجلینگ و آسام از هندوستان میآید. ژاپن: مراسم چای مراسمی است که بعد از قرن نوزدهم به همه زنان ژاپنی آموخته میشود. بزرگترین استاد این مراسم سنریکیو نام داشته و در سالهای 1591- 1522 میزیسته است. او روح مراسم چای را به 4 جز، هماهنگی، احترامگذاری، خلوص و آرامش تقسیم کرده است. چین: چینیها 6 ماده غذایی را به عنوان ضروریات تغذیه یک روز میدانند. این 6 ماده غذایی عبارتند از: برنج، روغن، نمک، سس سویا،سرکه و چای! انگلستان: انگلیسیها معمولاً چای را با شیر و به عنوان یک وعده غذایی مصرف میکنند. آمریکا: با وجودی که آمریکاییها قهوهخورند ولی 50 درصد آنها چای مینوشند، آن هم چای سرد یعنی چای به علاوه قطعات یخ و شکر و آبلیموی تازه! نکاتی در مورد یک چای خوشمزه! سعی کنید چای خوب بخرید، حداقل برای امتحان مزه چای خوب، بهتر است قبل از اینکه چای خشک را در قوری بریزید، قوری را کمی گرم کنید. ضمناَ قوریهای فلزی و سرامیکی طعم چای را خراب میکنند. چای را کمکم دم کنید. چون چای مانده طعم و عطرش را از دست میدهد. شاید جالب باشد بدانید که چای را باید مستقیماَ در آب جوش ریخت و حتی فیلتر ساده قوری شما از کیفیت چای کم میکند. آب کتری شما باید کاملاَ جوش باشد و بهتر است با آبی که تازه به جوش آمده چای دم نکنید! ضمناً اگر واقعاً قصد دارید طعم چای را درک کنید و خستگیتان از بین برود بهتر است آن را بدون قند بنوشید! انواع چای اول از همه بدانید که ما حدود 3000 نوع چای داریم که اسم بردن همه آنها به این راحتیها نیست. بنابراین ما به اسمهای معروفترین آنها اکتفا میکنیم. چای سیاه (یا چای قرمز): همان چای معمولی و در دسترس همه ما است. بهترین نمونههای آن در دارجلینگ و آسام و سیلان به عمل میآید. برگهای این چای هر چه دیرتر چیده شوند سیاهتر میشوند. این موضوع ساده دلیل تفاوت رنگهای چای اولانگ و سبز با چای سیاه است. اولانگ : وقتی برگ چای در مرحله بین سبزی و سیاهی چیده شود، در واقع ما چای اولانگ را در اختیار داریم. این نوع چای مورد علاقه چینیها و تایوانیها است. چای سبز: وقتی برگهای چای قبل از خشک شدن و زمانی که به رنگ سبز روشناند چیده شوند به چای سبز رسیدهایم! چای سبز خواص دارویی بیشتری دارد. بهعلاوه طول عمرچای سبز بیشتر از سایر چایهاست. چای سفید: چای سفید چای کمیابی است که برگهای آن در چین پیدا میشوند. این چای به صورت برگ تازهدم میشود و خشک آن قابل استفاده نیست. از گیاهان دیگری که میتوان آنها را مثل چای دم کرد باید به گل گاوزبان‏، نعناع،برگ یاسمن و دم گیلاس اشاره کرد.

[[page 18]]

انتهای پیام /*