دوراندیشی امام در خلق جغرافیای بزرگ مقاومت

سی و شش سال پیش در چنین روزی، امام خمینی (س)؛ امید مستضعفان جهان با دوراندیشی و عزم و اراده انقلابی و پیش بینی مدبرانه ای که از شرایط سیاسی، نظامی و امنیتی آن مقطع جنگ و شرایط آینده منطقه داشتند، طی حکمی فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را براساس اصل ۱۵۰ قانون اساسی مامور تشکیل نیروهای سه گانه زمینی، هوایی و دریایی قوی کردند. معظم له با تصریح به نقش سپاه در نگهبانی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و یادآوری این مهم که انجام این نقش بدون آمادگی کامل سپاه از جهت تجهیزات و آرایش جنگی و فنون دریایی، زمینی و هوایی امکان پذیر نیست لذا به وی تاکید کردند تا هر چه سریع تر سپاه پاسداران را مجهز به نیروهای زمینی، هوایی و دریایی قوی نمایند. با اجرای این فرمان، روند موفقیت های سپاه پاسداران و اثرگذاری آن در معادلات جنگ، دوشادوش ارتش جمهوری اسلامی و با بهره گیری از نیروی عظیم بسیج مردمی، سرعت گرفت.

کد : 182441 | تاریخ : 26/06/1400

پرتال امام خمینی(س):یادداشت ۲۰۸/ تنها چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال ۵۷ بود که حضرت امام خمینی (س) در دوم اردیبهشت سال ۵۸ رسماً فرمان تشکیل سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی را صادر کردند. در آن زمان اما شاید هیچ کس فکر نمی‌کرد این سازمان نوپا که برای حفاظت از انقلاب ملت ایران به وجود آمده است، در مدت‌زمان کوتاهی تنها چند سال پس از تأسیسش بتواند در مقابل انواع تهدیدات پیچیده داخلی و خارجی علیه نظام اسلامی ایستادگی و با آنها مقابله کند. در آغازین روزهای پس از پیروزی انقلاب و تشکیل کمیته‌های انقلاب، دولت موقت که موافق استقلال عمل کمیته‌های انقلاب نبود و به فکر ایجاد نیرویی تحت عنوان گارد ملی و تحت نظر خود افتاد. بر همین اساس، با پیشنهاد مرحوم مهدی بازرگان رئیس دولت موقت، مرحوم حجت‌الاسلام حسن لاهوتی حکمی از امام برای تأسیس این نیرو دریافت می‌کند و ابراهیم یزدی هم از سوی دولت موقت مأمور همکاری با حجت‌الاسلام لاهوتی شد.

 تا سال ۱۳۶۴، اغلب عملیات‌های جنگ با همکاری و حضور ارتش و سپاه به طور مشترک انجام می‌شد. پس از مدتی، ضرورت جنگ ایجاب نمود تا سپاه به طور مستقل به اجرای عملیات بپردازد تا این که حکم حضرت امام خمینی در ۲۶ شهریور سال ۱۳۶۴ مبنی بر تشکیل سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موجبات آن را فراهم آورد. با ابلاغ این فرمان، مسؤولین سپاه به گسترش سازمان رزمی و جذب ۱۵۰۰ گردان نیرو پرداختند. از آن زمان، پاسداران جان برکف سپاه، عملیات‌های مهم و موفقی در جنگ به انجام رساندند و ضمن وارد آوردن ضربات هولناک بر دشمن بعثی، موفقیت‌های کم نظیری، نصیب جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آوردند. در حال حاضر، تشکیلاتی منسجم و مقتدر از برادران سپاهی در زمین، هوا و دریا، در کران تا کران میهن اسلامی حضوری فعال و پرثمر دارند.

 سی و شش سال پیش در چنین روزی، امام خمینی (س)؛ امید مستضعفان جهان با دوراندیشی و عزم و اراده انقلابی و پیش‌بینی مدبرانه‌ای که از شرایط سیاسی، نظامی و امنیتی آن مقطع جنگ و شرایط آینده منطقه داشتند، طی حکمی فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را براساس اصل ۱۵۰ قانون اساسی مامور تشکیل نیروهای سه‌گانه زمینی، هوایی و دریایی قوی کردند. معظم له با تصریح به نقش سپاه در نگهبانی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و یادآوری این مهم که انجام این نقش بدون آمادگی کامل سپاه از جهت تجهیزات و آرایش جنگی و فنون دریایی، زمینی و هوایی امکان‌پذیر نیست لذا به وی تاکید کردند تا هر چه سریع‌تر سپاه پاسداران را مجهز به نیروهای زمینی، هوایی و دریایی قوی نمایند. با اجرای این فرمان، روند موفقیت‌های سپاه پاسداران و اثرگذاری آن در معادلات جنگ، دوشادوش ارتش جمهوری اسلامی و با بهره‌گیری از نیروی عظیم بسیج مردمی، سرعت گرفت.

 این حکم که نشانگر عمق نگاه امام راحل به تحولات منطقه و لزوم حرکت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مسیر برخورداری از توانمندی‌های نظامی همه‌جانبه است، اینک و پس از سی‌وپنج سال حقانیت اهداف راهبردی امام (س) را به اثبات رسانده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهان و پاسداران عزیز که همواره با تبعیت از امامین انقلاب اسلامی امروز بر بلندای اقتدار و قدرت ایستاده و ضمن صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی، با حمایت از جریان گسترش یافته جغرافیای مقاومت در سطح منطقه و فرا منطقه پیام انقلاب را به گوش جهانیان رسانده و نقشه‌های شوم دشمنان را یکی پس از دیگری در هم شکسته است. امروز دوست و دشمن اذعان دارد که قدرت بازدارنده یگان موشکی هوافضای سپاه که خواب را از چشم دشمنان و بدخواهان انقلاب و نظام ربوده است مرهون دوراندیشی امامین انقلاب اسلامی است.

 باوجود همه ترفندها و برنامه‌های استکبار جهانی، صهیونیسم بین‌المللی و ارتجاع منطقه، طی این چهل سال موازنه معکوس قدرت در ابعاد مختلف شکل گرفته و در پی موفقیت‌آمیز بودن سیاست "بازدارندگی راهبردی" سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در کنار نیروهای سه‌گانه ارتش جمهوری اسلامی ایران با کاهش هژمونی دشمن، قدرت منطقه‌ای و صلابت فرا منطقه‌ای و عزت و اقتدار بین‌المللی جمهوری اسلامی افزایش پیداکرده است.

 بی شک امروز صلابت و ایستادگی رزمندگان در جغرافیای بزرگ مقاومت در برابر دشمنان قسم‌خورده؛ به‌ویژه آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب و کودک کش صهیونیستی، ملهم از قدرت مردمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که بر اساس تدبیر هوشمندانه امام بزرگوار (س) در کوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس شکل گرفت. اگر امروز پایگاه تروریست‌های آمریکایی که دستشان به خون سیدالشهدای مقاومت؛ سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش آلوده است، در عین‌الاسد موردتهاجم بی‌سابقه و تاریخی موشک‌های سپاه قرار می‌گیرد و یا پیشرفته‌ترین پهپادش بر فراز آب‌های نیلگون خلیج‌فارس توسط پدافند فوق پیشرفته سرنگون می‌شود و یا تفنگداران بزدل آمریکایی توسط دریادلان نیروی دریایی سپاه به اسارت گرفته می‌شود، همه و همه نتیجه تدبیر امام عزیز (س) در صدور فرمان تشکیل قوای سه‌گانه توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیست و ششم شهریور سال ۱۳۶۴ در گرماگرم دفاع مقدس مردمان این سرزمین است.

 به همین منظور حکمی که بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران با دوراندیشی صادر کردند را در ادامه می خوانید. در این حکم آمده است:

‏جناب آقای محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ‏

با توجه به اینکه در اصل ۱۵۰ قانون اساسی ادامه نقش سپاه در نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن تصریح شده است، و نظر به آنکه انجام این نقش بدون آمادگی کامل سپاه از جهت تجهیزات و آرایش جنگی و فنون دریایی، زمینی، هوایی امکانپذیر نیست، شما ماموریت دارید هر چه سریعتر سپاه پاسداران را مجهز به نیروهای زمینی، هوایی، دریایی قوی نمایید، تا در موارد لازم با همکاری و هماهنگی با ارتش جمهوری اسلامی ایران از مرزهای زمینی، دریایی، هوایی کشور حفاظت نمایند.

روح الله الموسوی الخمینی

‌ ۲۶ شهریور ۱۳۶۴

(صحیفه امام؛ ج۱۹، ص۳۸۶)

انتهای پیام /*