احمد دستمالچیان: با بیدارگری امام خمینی(س) مسیر تاریخ عوض شد

امام یک تنه با خروش ابراهیمی خود در برابر توطئه شاه و اسرائیل علیه مسلمانان جهان ایستاد و از ۱۵ خرداد، با اتکا الهی و همراهی مردم، سنگ بنای مخالفت و مقاومت را بنا نهاد و در سال ۱۳۵۷ این نهال به ثمر نشست و با انقلاب اسلامی مسیر تاریخ را تغییر داد.

کد : 185224 | تاریخ : 08/03/1401

پرتال امام خمینی(س): یادداشت ۴۳۴ / احمد دستمالچیان*

برای بررسی این موضوع (انقلاب عظیم اسلامی ایران، انقلاب بزرگ قرن و انقلاب احیاگر اسلام در آن زمان بود) باید ابتدا خاستگاه حرکتی حضرت امام را بررسی کرد و به این سوال پاسخ داد که ریشه های انقلاب اسلامی از کجا نشات می گیرد؟

۱۵ خرداد و نطق آتیشن امام که از آن به عنوان مانیفست انقلاب اسلامی یاد می شود یکی از ریشه های اصلی انقلاب اسلامی بود. امام خمینی(س) از همان ابتدای مبارزات خود رژیم صهیونیستی را هدف اصلی مبارزات خود قرار داد و تمام فشارهای رژیم طاغوت علیه ایشان هم برای این بود که ایشان از این هدف دست بکشند. همه این ها نشان می دهد هدف گذاری امام در حمله به اسرائیل هدف گذاری درست و بجایی بود.

چرا سخنرانی امام در ۱۵ خرداد ماه مانیفست انقلاب اسلامی است؟ شاه با همدستی صهیونیست ها، طرح سیطره اسرائیل بر منابع ثروت جهان اسلام را دنبال می کرد و اگر بیدار گری های امام خمینی(س) در این زمینه نبود، هیچ قدرتی نمی توانست جلوی این طرح استعماری را که بخشی از آن اجرا شده بود را بگیرد. سفر مقامات رژیم صهیونیستی همچون موشه دایان به ایران در آن زمان نیز با هدف تسریع همین طرح انجام شد .

امام یک تنه با خروش ابراهیمی خود در برابر توطئه شاه و اسرائیل علیه مسلمانان جهان ایستاد و از ۱۵ خرداد، با اتکا الهی و همراهی مردم، سنگ بنای مخالفت و مقاومت را بنا نهاد و در سال ۱۳۵۷ این نهال به ثمر نشست و با انقلاب اسلامی مسیر تاریخ را تغییر داد.

این واقعیت که سازش گری و زبونی بسیاری از حکام عرب آن زمان ریشه بسیار از مصیبت های مسلمانان بود، انقلاب اسلامی زمانی پیروز شد که رژیم های عربی در اوج ذلت و زبونی قرار داشتند. در همین تاریخ بود که نشست های سازش همچون کمپ دیوید یکی پس از دیگری شکل گرفت.

این زبونی رژیم های عرب در آن زمان بستر ساز گسترش طرح های اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در آن زمان شد، انفعال رژیم های عربی به اشغال لبنان و بیروت منجر شد و باعث قتل و عام های گسترده در لبنان شد که صبرا و شتیلا نمونه هایی از این جنایت صهیونیست ها بود.

این زبونی و انفعال سازش باعث شد عرفات و سازمان آزادی بخش فلسطین(ساف) از لبنان اخراج شود و فاجعه بار تر از آن تشکیل دولتی دست نشانده در لبنان بود. رژیم صهیونیستی تشکیل این دولت دست نشانده را گامی نخست برای سلطه بر کل منطقه و خلیج فارس می دانست.

اگر در آن زمان انقلاب اسلامی ایران نبود و حزب الله مقاومت نمی کرد و رژیم صهیونیستی  را از لبنان اخراج نمی کرد امروز شاهد سلطه و کنترل کامل رژیم صهیونیستی بر نفت و منابع انرژی خلیج فارس بودیم.

دو دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی میتوان نام برد که باید در تاریخ ثبت شود اولین دستاورد انقلاب اسلامی که امام خمینی(س) بنیانگذار آن بود این است که جلوی اشغالگری و تجاوزات رژیم صهیونیستی در منطقه را گرفت و نقشه شوم از نیل تا فرات را خنثی و متوقف کرد.

دومین دستاورد انقلاب اسلامی، بنا نهادن مقاومتی مستحکم، قوی، جهت دار و هدفمند بود که با هر بنای مقاومتی قبل از خودش فرق داشت که این نکته مهم و اساسی است که باید به درستی تبیین شود.

جهاد تبیینی که مقام معظم رهبری از آن سخن می گویند در حوزه فلسطین این است که برای نسل جدید مسیر های پیموده شده و هدف های برنامه ریزی شده، بدرستی تببین و توضییح داده شود.

جنبش های مقاومتی شکل گرفته قبل از انقلاب اسلامی خود را در آزاد سازی ناتوان می دیدند و تنها هدف ترسیم شده آنها ضربه زدن به دشمن بود. امام خمینی و انقلاب اسلامی با واردکردن اهداف عالی اسلام یعنی جهاد و شهادت به معادلات مبارزه، توانست بنای مستحکم مقاومت را تثبیت کنند.

بیش از چهار دهه دشمنان اسلام با همه امکانات مادی و مالی خود در تلاش برای نابودی مقاومت برآمدند اما موفق نشدند چرا که نصرت الهی با مقاومت است خداوند یاری گر کسانی است که به مقاومت برای یاری دین خدا بپا خاسته اند. مصداق عینی این واقعیت در سال ۲۰۰۶ بود که حزب الله با کمترین عده و عُده اسرائیل را شکست داد و اسرائیل هنوز از زیر بار این شکست کمر راست نکرده است.

سید حسن نصرالله در سال ۲۰۰۶ با عصای موسایی خود بر پیکر ارتش رژیم صهیونیستی کوفت و آن را زمین گیر کرد. امروز قدرت محور مقاومت چنان است که رژیم صهیونیستی با همه تجهیزات و ارتش ادعایی خود، در محاصره کامل رزمندگان حوزه مقاومت است و رزمنگان اسلام با تجهیزات پیشرفته خود آماده فرمان نهایی جنگ برای محو این رژیم جعلی هستند.

امروز مقاومت فلسطین از مرحله مقاومت سنگ(ثوره حجر) به مرحله مقاومت با چاقو(ثوره سکین) و سپس به مرحله مقاومت موشکی(ثوره صاروخ) رسیده است که این مراحل رشد مقاومت و سازماندهی عالی و توان بازدارندگی بالای آن را نشان می دهد.

توان موشکی مقاومت به مرحله ای رسیده است که رژیم صهیونیستی در نبرد سیف القدس به حدی از ذلت رسید که به صورت یکطرفه درخواست آتش بس کرد که این نشان از روند رو به جلوی مقاومت و و روند ذلت پذیری رژیم صهیونیستی را نشان می دهد.

امروز مقاومت به مرحله ای از قدرت رسیده است که نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در جنگ ۲۲ روزه اعلام می کند عمدا بیمارستان های غزه را هدف قرار دادیم تا غزه را تسلیم کنیم.

تعیین روز جهانی قدس از راهبردی ترین ابتکارات امام خمینی(س) بود.ایشان این احتمال را می داد که روزی ممکن است دستان آلوده رژیم های مرتجع عرب، آرمان فلسطین را قربانی منافع خود کنند و آن را به در بازار خیانت به فروش برساند.

روز قدس یعنی اینکه فلسطین برای اسلام است و هیچ کس حق ندارد بر سر آن معامله کند. ابتکار جهانی شدن روز قدس برای آن بود که دنیا به مسئله فلسطین توجه کند و اجازه داده نشود که موضوع فلسطین در زیر سایه تحولات دیگر جهان و انحراف دهی رسانه ها پنهان شود و این آرمان در غبار تبلیغات رسانه ها دفن شود.

ذات انقلاب اسلامی به رهبری امام (س) بیدار گری بود تا جامعه اسلامی و جهانی را از حصار حیله گری قدرت های غربی نجات دهد . مردم مقاومت را برگزیدند و این انتخاب تمام نقشه سلطه گران و در راس آن رژیم صهیونیستی را نقش بر آب کرد.

اگر مقاومت در مقابل نظام سلطه یک جریان کوچک و کم اثر بود، امروز تبدیل به یک معادله مهم در منطقه نمی شد معادله ای که بدون در نظر گرفتن آن هیچ اتفاقی رخ نمی داد.

دشمن تمام تلاش خود را کرد تا در انتخابات اخیر لبنان کارشکنی کند و نتایج آن را تغییر کرد اما در عمل نتیجه این انتخابات همان شد که مقاومت می خواست و پارلمان همچنان در اختیار مقاومت قرار گرفت.

تصویب قانون جرم دانستن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در عراق، تصویب این قانون را کاری بزرگ، شجاعانه و جسورانه ای ملت عراق و نمایندگان پارلمان است.

امام خمینی(س) در ۱۵ خرداد هدف خود را تعیین کرد و این هدف گذاری، در ۲۲ بهمن ۵۷ به ثمر نشست و همچنان ادامه دارد و روز به روز بالنده تر می شود. دشمنان بارها اعلام کرده اند مشکلشان با انقلاب اسلامی ایران، الهام بخشی آن است. اما این الهام بخشی همچنان ادامه دارد.

*تحلیل گر ارشد بین الملل و سفیر اسبق ایران در لبنان، سوریه و اردن؛ نشست تخصصی «ضرورت تبیین راهبردهای امام خمینی (س) در حوزه فلسطین».

انتهای پیام /*