گلایه یک شهروند از تاخیر در بازسازی منزل امام در نجف

مرمت و بازسازی منزل امام خمینی در نجف اشرف تا پایان خرداد ماه

کد : 30212 | تاریخ : 17/02/1391

چندی پیش یکی از دوستداران امام با ارسال مطلبی همراه با چند عکس برای پایگاه اطلاع رسانی و خبری  جماران درباره وضعیت، منزل حضرت امام در نجف نوشت: در سال گذشته  توفیق زیارت عتبات عالیات نصیب من و خانواده ام شد. روزی به صرافت افتادم منزل مسکونی حضرت امام در نجف را پیدا کنم. نشانی دادند و رفتیم اما متاسفانه بخش قابل توجهی از آن تخریب شده بود. فرزندانم پرسیدند با وجود این همه هزینه در{...}چرا دولت ایران برای این منزل با ارزش تاریخی اقدامی نکرده است که البته پاسخ برایشان روشن بود. "هادی مقیمی " از یزد در ادامه مطلب خود خواستار پاسخگویی در این زمینه شده است. به همین دلیل پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران در گفت و گو با مرادی معاون اداری و مالی موسسه تنظیم و نشر امام خمینی و مسئول بازسازی منزل حضرت امام در نجف اشرف آخرین وضعیت بازسازی این منزل را جویا شد. وی گفت: بعد از سقوط صدام دیکتاتور عراق، بازسازی محل اقامت حضرت امام به صورت جدی توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) پیگیری شد.مرمت و بازسازی منزل مسکونی حضرت امام خمینی(س) در دوران تبعید نجف اشرف در حال اتمام است و تا پایان خرداد ماه با همان معماری و طراحی زمان استقرار حضرت امام، برای بازدید زائران و علاقه مندان آماده خواهد شد. وی اظهار داشت : اهمیت موضوع حفظ مهم ترین نماد دوران چهارده ساله تبعید حضرت امام در نجف اشرف، مورد توجه تمامی پیروان ایشان به خصوص میلیون ها زائر عتبات عالیات بوده است.


 مسئول بازسازی منزل حضرت امام در نجف اشرف ادامه داد:  به جز یک مورد بقیه منازل مسکونی حضرت امام در دوران مبارزه، استیجاری بوده است. در نجف، نوفل لوشاتو و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز منزل قم  منزل متعلق به آیت الله یزدی و همچنین  منزل جماران نیز استیجاری بود. در طول سالهای پس از رحلت حضرت امام نیز پیگیری های زیادی انجام شد و موسسه هیئت هایی را برای خرید محل اقامت حضرت امام در دوران حاکمیت صدام اعزام کرده بود که آن زمان موفق به خرید نشدیم اما عکس و فیلم های زیادی از محل اقامت حضرت امام که به علت خالی بودن در حال تخریب بود، تهیه شد. در این مدت، که برای خرید بنا تلاش می شد اما به دلیل عدم اعتبارات کافی و نبود موقعیت مناسب به واسطه حکومت صدام ، ساختمان با نفوذ آبهای سطحی به زیرزمین آن به طور کلی تخریب شده بود. زائرینی که به نجف اشرف می رفتند، این وضعیت محل اقامت امام را مشاهده می کردند.


 وی افزود: در نهایت با پیگیری های موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و با اهتمام دفتر مقام معظم رهبری این مکان در سال 88 خریداری و سپس مرمت و بازسازی آن پیگیری شد. ریاست محترم جمهور و معاونین دستور جدی برای پیگیری این موضوع را دادند و عنایت خاصی نسبت به آن وجود داشت و بر همین اساس از ابتدای سال 89 مراحل اولیه بازسازی و مرمت بنا را آغاز کردیم.


 وی پیرامون طراحی مجدد بنا گفت: در ابتدا با ستاد عتبات عالیات وارد بحث شدیم و مقدمات بازسازی بنا را با استفاده از عکس ها و فیلم هایی که موسسه با اعزام فیلمبردار و عکاس در سالهای قبل داشت، انجام دادیم. طراحی مجدد بنا انجام و عملیات ساختمانی شروع شد و در حال جاضر کار در مراحل پایانی قرار دارد.


 مرادی پیرامون نحوه بازسازی ادامه داد: مرمت و بازسازی ساختمان ضمن مستحکم سازی توسط مهندسین مشاور و کمک ستاد عتبات عالیات مستقر در نجف انجام شد. بنا با وضعیت خوب، مستحکم، البته با همان سادگی و معماری پیشین زمان استقرار حضرت امام مرمت و بازسازی شد. از لحاظ معماری چیزی به ساختمان اضافه نشده است و تلاش کرده ایم از همان نوع مصالح و آجرهای قدیمی استفاده شود تا ظاهر بنا مانند قبل و با بافت سنتی آن محدوده نیز سازگار باشد.


 وی خاطرنشان ساخت: بنا حدود 108متر مساحت و  267 متر زیربنا دارد که دو طبقه مسکونی و زیرزمین است 


 معاون اداری و مالی موسسه تنظیم و نشر امام خمینی پیرامون مالکیت این ملک افزود: خانه در زمان استقرار حضرت امام استیجاری بوده و پس از خروج ایشان از نجف در فاصله این سالها توسط چندین مالک خریداری شده بود و در نهایت موسسه این بنا را از آقایان "محسن عبدالجبار و عدنان ابراهیم و محسن جمال جعفر" که وراث این ملک بوده اند در سال 88 خریداری شد. 


 وی پیرامون هزینه های صرف شده نیز گفت: بنا در سال 88 به قیمت 250 میلیون تومان خریداری و  برای مرمت و بازسازی آن با کمک ستاد عتبات عالیات نزدیک به 200 میلیون تومان هزینه شده است. موسسه درصدد است که بتواند سه ملک در جوار محل اقامت حضرت امام را نیز خریداری کند و به نمایشگاه کتاب، موزه و نگارستان جامعی پیرامون شخصیت علمی و سیاسی حضرت امام تبدیل کند و از این سه پلاک تاکنون یک پلاک را خریداری کرده ایم و در ادامه نیز در حال خرید دفتر حضرت امام و یک پلاک دیگر  هستیم و به یاری خدا بتوانیم مرکز فرهنگی برای ترویج اندیشه امام برای شیعیان عراق و جهان راه اندازی کنیم.


 مرادی افزود: ساختمان در خیابان شارع الرسول تقریباً در صد و پنجاه متری حرم حضرت امیرالمومنین(ع) از سمت باب القبله حرم داخل کوچه قرار دارد و در حال حاضر مراحل ثبت به عنوان آثار ملی را می گذراند و با اتمام بنا به عنوان یک اثر ملی ثبت خواهد شد.


مرمت و بازسازی بنا حداکثر تا پایان خرداد ماه به اتمام خواهد رسید و برای بازدید مشتاقان و زائران عزیز از ایران و اقصی نقاط جهان آماده خواهد بود.


 مرادی پیرامون نحوه کاربری بنای بازسازی شده نیز اعلام کرد: تا به امروز نظر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی بر این است که بنای مسکونی به همان شکل زمان اقامت حضرت امام و خانواده ایشان به نمایش گذاشته شود. در نظر داریم در زیرزمین بنا نگارستان و موزه ای از آثار و دستنوشته های ایشان که مربوط به نجف یا کشور عراق است برای بازدید عموم عرضه کنیم. کتابها و آثار منتشر شده توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی نیز در اختیار علاقه مندان قرار گیرد .

انتهای پیام /*