امام نگذاشتند امام جمعه ها حزبی شوند

آیت الله هاشمی رفسنجانی ر دیدار حزب ملی استان تهران، ضمن انتقاد از انحصار طلبی برخی جریانات سیاسی در کشور تاکید کرد: امام راحل همیشه بر حضور همه اقشار مردم و با سلایق مختلف سیاسی در صحنه های اجتماع تاکید می کردند.

کد : 51070 | تاریخ : 22/07/1393

به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام طی سخنانی در این دیدار بر نقش احزاب در روشنگری جامعه تاکید کرد و گفت: شرکت مردم در مدیریت کشور ریشه در تعالیم اسلام دارد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه اظهار داشت: اگر شرایط برای تشکیل احزاب بزرگ فراهم نیست، احزاب کوچک همسو و هم فکر می توانند با تشکیل جبهه در جهت نهادینه شدن دموکراسی تلاش کنند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: شرایط جدیدی پیش آمده که حاصل انحصارطلبی بعضی از جریان هاست و باید از این شرایط در جامعه ای فرهیخته که حتی زنانش تحصیلات دانشگاهی دارند، استفاده شود.

ایشان با اشاره به رشد جایگاه زنان در انقلاب اسلامی گفت: با تحصیلات جمع عظیمی از زنان راهی برای آنان باز شد که جامعه باید استعداد زنان را در همه شئون زندگی باور کند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اسلام را دین علم، تفکر و تعقل خواند و با اشاره به آیات متعدد قرآن که بر تحصیل دانش تاکید می کند، گفت: در جریان جنگ تبوک و در سال آخر عمر شریف پیامبر(ص) سوره توبه نازل شد که در آن خداوند می فرماید شایسته نیست همه مومنان برای جهاد کوچ کنند بلکه می گوید برای آگاهی و دانش و تفقه تلاش کنند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر نقش احزاب برای روشنگری جامعه، گفت: پیش از پیروزی انقلاب در فکر تحزب بودیم و حتی اعضای شورای مرکزی آن را نیز انتخاب کرده بودیم، اما شرط ما اجازه امام(س) بود که امام راحل به دلیل ملاحظات امنیتی مخالفت می کردند، چون رژیم پهلوی با شناسایی افراد مؤثر مبارزه، همه را دستگیر می کرد.

ایشان با اشاره به پیوستن جمعیت های دیگر مانند خانه کارگر و موتلفه به حزب جمهوری اسلامی، گفت: اقشار مختلف مردم و گروه های دانش آموزی، دانشجویی، کارگری، فرهنگیان و روحانیون به گونه ای از حزب استقبال کردند که در سراسر کشور طرفداران حزب صاحب نفوذ و رای بودند تا حدی که فعالیت انتخاباتی برای دیگر گروه ها محدود و یک نوع حالت انحصار پیش آمده بود.

هاشمی افزود: امام راحل که همیشه بر حضور همه اقشار مردم و با سلایق مختلف سیاسی در صحنه های اجتماع تاکید می کردند، وقتی چنین دیدند در چند مرحله فعالیت های حزبی را ابتدا برای بسیجیان، نیروهای نظامی و شبه نظامی و سپس ائمه جمعه محدود کردند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره افزود: البته امام راحل من و آیت الله خامنه ای را با اینکه امام جمعه بودیم به دلیل حفظ شورای مرکزی و محل تصمیم گیری، مستثنی کردند و بر فعالیت ما در حزب نیز تاکید می کردند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با توصیف اوضاع کشور و رشد تدریجی مسایلی که منجر به کم فروغ شدن آثار حزب جمهوری اسلامی در کشور می شد، گفت: وقتی احساس کردیم که حزب شاید عامل تفرقه شود، خدمت امام راحل رسیدیم و شرایط را گفتیم که اجازه امام(س)، منجر به پایین کشیدن فتیله حزب شد.

ایشان تعبیر  امام راحل درباره فقه را که «تئوری اداره جامعه از گهواره تا گور دانسته اند»[ فقه، تئورى واقعى و کامل اداره انسان از گهواره تا گور است. (صحیفه امام،ج21،ص289)]، بسیار معنادار خواند و گفت: این دیدگاه، نشان می دهد که فقه اسلامی همه ابعاد زندگی انسان ها را شامل می شود. در آغاز این دیدار، آقایان حضرتی و قائمی و خانم میرموسوی از اعضای شورای مرکزی و هواداران حزب به بیان دیدگاه ها و نظرات خویش درباره شکل گیری و توسعه احزاب در ایران پرداختند.

انتهای پیام /*