
غذاهای نذری معمولاً بسیار لذیذ و معطر است؛ چون
از برنج درجه یک، گوشت تازه و بهترین روغنها تهیه
میشود و بین عزادارن ایام محرم و فقیران و نیازمندان
تقسیم میشود؛ هر چند که بسیاری از مردم با وجود اینکه
نیازمند نیستند، به دلیل اعتقاد به برکت غذاهای نذری،
سعی میکنند هر طور شده کمی از آن غذا نصیبشان شود.
در زمانهای گذشته، وقتی که غذا آماده میشد و بخار
معطر پلو خورشتهای ایرانی همه جا میپیچید، مردم فقیر
و نیازمند به امید خوردن یک وعده غذای گرم و چرب
برای گرفتن سهمی از آن از
سر و کول هم بالا
میرفتند. مسؤول
تقسیم عذا با
کفگیر پلو را برمیداشت و در ظرف هرکدام از آنها مقداری
میریخت. این کار آنقدر ادامه پیدا میکرد تا دیگ از پلو
خالی میشد و صدای کفگیری که به ته دیگ میخورد،
شنیده میشد. این صدا علامت تمام شدن پلو بود. مردمی
که غذا نگرفته بودند، با ناراحتی و ناامیدی به خانه
بر میگشتد و در پاسخ به زن و فرزندانشان میگفتند:
«موقعی نوبت به ما رسید که کفگیر به ته دیگ خورد!»
رفته رفته کفگیر به ته دیگ خوردن در بین مردم
ضربالمثل شد؛ به طوری که امروزه، هر وقت کسی
بخواهد بگوید قبلاً همه چی داشتهام، ولی حالا چیزی
ندارم و انتظار کمک نداشته باش؛ میگوید: «متاسفم!
کفگیر به ته دیگ خورده!»
دوستانِ خوبِ مجله
بسیاری از ضربالمثلها در شهرها و
روستاهای شما وجود دارند که ما
ازآنها اطلاع کافی نداریم. شما
و بخصوص پدر و مادرتان از
آنها آگاهی دارید. برای ما این
ضربالمثلها و علت آنها را
بنویسید. یک صفحه کاغذ
4A برای این کار کافیست.
البته حتماً به نام خودتان و
شهر یا روستایتان آن را
چاپ میکنیم؛ به
شرط آن که نام و
نشانی را فراموش
نکنید! نشانی ما
هم در صفحه 3
چاپ شده است.
منتظریم.
[[page 15]]
انتهای پیام /*