
ازنگاه معصوم
راه خدا- راه شیطان
روزی رسول اکرم- صلی الله و آله علیه و سلم- با یاران خود درجایی نشسته بود. جوانی توانا ونیرومند را دید که از اول صبح به کار و کوشش مشغول شده است. بعضی از یاران حضرت به جوان اشاره کردند و گفتند: «اگراین جوان، نیروی جوانی خود را در راه خدا به کارمیانداخت، شایستۀ آفرین و مرحبا بود!» رسول اکرم فرمود:«این سخن را نگویید، اگراین جوان برای تأمین زندگی خود کارمیکند که محتاج دیگران نباشد و از مردم بینیاز شود، او با این کارخود در راه خدا قدم برمیدارد. همچنین اگر به جای پدرومادری ضعیف و ناتوان یا برای سرپرستی کودکانی ناتوان و فقیرکارمیکند تا زندگی آنها را اداره کند، باز هم در راه خدا قدم برداشته است. اما اگرکارمیکند تا با درآمد خود به تهیدستان فخر بفروشد و برثروت ودارایی خود بیافزاید، درآن صورت او به راه شیطان رفته و از راه حق دورشده است.
لغت نامۀ قرآنی حرف: «ر»
رَمی (رَمی)
کلمههای رَمی ورَمی در قرآن مجید، به شکلها و صورتهای مختلف چندین بارآمده و در هرجا معنای خاصی میدهد. رَمی به معنای «پرتاب کردن و دور کردن چیزی ازخود» است. مثل: پرتاب سنگ-پرتاب تیر از کمان و... در میان عبادتهای واجب حج (زیارت خانۀ خدا)، یکی هم «رَمی جَمَرات) است که دراین عبادت، حاجیان با قلوه سنگهایی، چند ستون را میزنند که این ستونها نشانه و کنایه از«شیطانها» هستند. این عبادت، از زمان حضرت ابراهیم (ع) رسم شده و برای ما به یادگار مانده است.
خداوند درآیۀ 17 سورۀ «انفال» به مؤمنان و مسلمانان (یاران پیامبر) که در جنگ «بدر» بردشمنان و مشرکین پیروز شده بودند، فرمود:«زمانی که شما تیرها را پرتاب میکردید، پرتاب کنندۀ اصلی، خدا بود، نه شما و خداوند بود که تیرهای شما را به هدف میزد.»
چراغهای جلوی خودرو موریس، از داخل خودرو قابل تنظیم بود و نور آنها به طرفین، بالا و پایین هدایت میشد.
[[page 20]]
انتهای پیام /*