
شدند. در این جنگ بیست نفر از بنی خزاعه کشته شدند و عدّهای هم زخم برداشتند.
خبر این عهدشکنی و جنگی که به دنبال ان درگرفت پیامبر را به شدّت خشمگین کرد و ایشان به خصوص از کشته شدن مردان بنی خزاعه سخت متأثر شد. در همان حال که « انالله...م میگفت ، فرمود :« خدا یاریام نکند اگر خزاعه را یاری نکنم».
بعد از این سخن ، رسول خدا (ص) برای بسیج لشگر ، چند قاصد را با این پیام به سراغ قبیلههای مختلف فرستاد :« هر کس که ایمان به خدا دارد ، روز اوّل ماه رمضان با سلاح و لباس جنگ در مدینه حاضر شود.»
به این ترتیب همۀ یاران پیامبر و قبیلههای همپیمان ایشان در مدینه و آبادیهای اطراف دعوت به همکاری در جنگ شدند. پیامبر، چند نفر را هم به عنوان «دیدهبان» مأمور مراقبت از راهها و جادههایی که به سمت مکّه میرفت کرد تا کسی نتواند زودتر خبر آمادهباش مسلمانها را برای مشرکان ببرد.
مردی به نام «حاطب بن ابی ملتبه» که در میان سپاه اسلام بود ، پنهانی نامهای برای سران قریش نوشت و آنان را از قصد و تصمیم پیامبر آگاه کرد . حاطب ، این نامه را به دست زنی به نام «ساره» داد تا به دست قریش برساند. ساره ، نامه را لابلای موهای خود پنهان کرد و راه مکّه را در پیش گرفت. جبرئیل امین از سوی خداوند مأمور شد تا پیامبر را از این خیانت باخبر کند. پیامبر، علی (ع) را با عدّهای از یارانش به دنبال ساره فرستاد . علی به سرعت روانه شد . و در چند فرسنگی مدینه ، ساره را دستگیر کرد و نامه را از او طلب کرد. زن گفت :« نامهای ندارم!» علی شمشیرش را از نیام بیرون کشید و گفت :« نامه را بیرون بیاور ، والّا تو را میکشم!»
زن با دیدن برق شمشیر و خشم تند علی ترسید و با دستهای لرزان نامه را از لای موهایش بیرون کشید و تسلیم کرد. علی نامه را خواند و ساره را همراه با خود به مدینه برگرداند و نزد پیامبر برد . رسول خدا وقتی نامه را دید و از ماجرای آن باخبر شد ، حاطب را احضار کرد و از او پرسید :« چرا این کار را کردی ؟» حاطب گفت :« میخواستم پیش قریش حق و منزلتی پیدا کنم که اگر کُشته شدم ، رعایت حال خانوادۀ مرا بکنند!»
پیامبر ف حاطب را به خاطر نادانیاش بخشید و درهمان حال آیهای نازل شد که میفرمود :« ای کسانی که ایمان آوردهاید ! هرگز دشمنان من و دشمنان خودتان را به دوستی نگیرید...»
رسول خدا معنای این آیۀ خدا را برای مسلمانان شرح داد و به آنان یادآور شد که مراقب رفتار خود باشند و بدانند که کیفر خیانت سنگین است .
(ادامه دارد)
آفت های گیاه و گل سوسن
حشراتی مثل کفشدوزک از مهم ترین آفت های گیاه سوسن هستند. همچنین نوزاد بعضی حشرات نیز از برگ گیاه سوسن به عنوان غذا استفاده می کنند.
[[page 19]]
انتهای پیام /*