
مسابقه ی جدول ویژه
باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
رمز جدول ویژه ی این شماره ، نام شاعر این بیت شعر است که از مرثیه سرایان بزرگ ایرانی است شما باید حروف کلمه هایی را که در متن مربوط به او ، زیرشان خط کشیده شده ، در جدول پیدا کنید و روی آن ها خط بکشید . این حروف به ترتیب از راست به چپ یا چپ به راست ، بالا به پایین و پایین به بالا در جدول قرار گرفته اند . بعد از پیدا کردن همه ی حروف ، از کنار هم قرار دادن حروف باقی مانده ، به ترتیب ، رمز جدول را بدست می آورید .
اما 2 نکته را فراموش نکنید :
1 . فقط کلمه هایی را در جدول پیدا کنید که زیرشان خط کشیده شده است .
2 . حروف این کلمه ها ممکن است در یک یا چند حرف مشترک باشند .
« از شاعران مرثیه سرای قرن دهم هجری قمری بود . وی در دوران حکومت صفویه زندگی می کرد و با « شاه طهماسب اول » معاصر بود . این شاعر در خانواده ای ثروتمند متولد شد و در آغاز ، مانند پدرش به بازرگانی و بزّازی پرداخت ، اما بعد ها از این کار دست کشید و به شاعری روی آورد . در جوانی اشعار ذوقی می سرود و غزل سرایی می کرد ، اما در اواخر عمرش بخاطر تمایلات دینی اش و احساسات تشیع ، به سرودن اشعار دینی و مرثیه روی آورد . بیشتر شهرت او به خاطر مرثیه هایش است که در بیان مصیبت های اهل بیت (ع) سروده است . ایشان در سال 996 هجری قمری دیده از جهان فرو بست و در کاشان به خاک سپرده شد . »
پاسخ هایتان را به نشانی مجله بفرستید . حتما روی پاکت بنویسید : « پاسخ به مسابقه ی جدول ویژه ی شماره ی 319 » . یادتان باشد نام ، نام خانوادگی و نشانی پستی خود را به طور کامل و خوانا روی پاکت بنویسید .
S مثل Skeleton [اسکلت] :
استخوان ها به بدن ما شکل می دهند و عامل حرکت آن هستند . ارتباط بین استخوان ها با یکدیگر اسکلت بندی ما را تشکیل می دهد . بدون اسکلت ، بدن موجودات زنده فرو می ریزد . استخوان از سلول های زنده و مواد معدنی ساخته شده است . کلسیم و فسفات دو ماده معدنی مهم استخوان هستند . وسط استخوان ها حالت غضروفی دارد . اما به تدریج که انسان رشد می کند ، غضروف به استخوان تبدیل می شود .
1- پوشش روی استخوان که « ضریع » نام دارد .
2- مغز استخوان
3- قسمت اسفنجی داخل استخوان
[[page 31]]
انتهای پیام /*