
صفحه درخواستی
از کباب قفقازی تا
چلوکباب ایرانی
تعدادی از دوستان خوب مجله در نامههای خود،
از ما خواسته بودند تا مطلب صفحه درخواستی
دربارهی غذاهای ایرانی به خصوص چلوکباب
باشد. ما هم دربارهی این غذا اطلاعاتی را جمع
آوری کردهایم که به دوستان خود مجله، سنبله
یزدانپور، مهناز سعیدنژاد، سیامک قلی خانی،
فرزاده طه، روشنک غفوری، نیوشا قاسم خانی،
فربد مهدیخانی و رضا طاهری پور تقدیم می
کنیم. شما هم میتوانید مطالب درخواستی
خود را که میخواهید در این صفحه چاپ شوند
به ما اطلاع دهید. برای این کار به نشانی مجله
نامه بنویسید و روی پاکت حتماً بنویسید:مطلب
درخواستی
چلوکباب ایرانی یکی از لذیذترین غذاهای ملی ما است که تقریباً در سراسر جهان، مردم آن را با اشتها
و ولع زیادی میخورند. این موضوع را جهانگردان اروپایی و مورخین خارجی که در دوران صفویه از
کشورمان دیدن کردهاند، در کتابها و نوشتههای خود آوردهاند. اما در مورد چلوکباب کتابی به نام
«تاریخ قاجار» وجود دارد که در آن نویسنده برای اولین بار از این غذا نام برده است. در این کتاب نوشته
شده که ناصرالدین شاه قاجار علاقهی خاصی به کبابی که در منطقه قفقاز طبخ میشده، داشته است. به
همین خاطر، آشپزان ناصرالدین شاه تغییراتی در کباب قفقازی دادند و آن را به شکل چلوکبابی که امروزه
مصرف میکنیم درآوردهاند.
یکی از نوادگان ناصرالدین شاه تعریف میکند که ناصرالدین شاه بعضی روزهای جمعه عادت داشت
که به زیارت حضرت عبدالعظیم در شهر ری برود. او هزار همراه و خدمه را با خود به شهر ری
نام جاندار: فیل دریایی جنوبی
اندازه: حدود 6 متر
گستردگی: قطب جنوب، سواحل جنوبی اقیانوس اطلس
زیستگاه: سواحل قطبی
تغذیه: ماهی، ماهی مرکب
[[page 36]]
انتهای پیام /*