
انواع چای
چای که ما معمولاً آنرا مینوشیم، چای سیاه نام دارد. در
بیشتر کشورهای جهان نیز، همین چای مصرف میشود. چای
سیاه، درجهبندیهای مخصوص خود دارد مثل چای قلم،چای
باروتی و ... نوع دیگر چای که بیشتر در ژاپن و چین استفاده
میشود، چای سبز نام دارد. در این نوع چای، بلافاصله چای را
خشک میکنند. چای سبز، کمرنگ اما معطر است.
چای «اولانگ» نوع دیگری از چای است که شبیه چای سیاه
است. اما مالش برگ چای به طور ناقص و ناتمام در
کارخانه انجام میشود. چای اولانگ در چین و ژاپن بیشتر
استفاده میشود.
پرمصرفترین نوشابهی جهان
پس از آب که بدن آدمی به طور طبیعی به آن احتیاج
دارد،چای دومین نوشیدنی جهان است. بیشتر اثر چای
مربوط به وجود دو مادهی «کافئین» و «تئین» آن است.
این مواد بر روی اعصاب مرکزی بدن، ماهیچههای قلب و
کلیه تاثیر میگذارند. بیخوابی، زیاد شدن فعالیت مغز، رفع
خستگی و زیاد شدن سرعت تنفس از اثرات چای است. البته
مصرف زیاد چای باعث حالتهایی مانند،سردرد، لرزشهای
عصبی، بیحس و کرخت شدن و تپش قلب میشود. یک فنجان
چای داغ به انسان آرامش میدهد. این آرامش به علت گرمای
چای است، البته اثر کافئین چای چند دقیقه پس از آشامیدن،
ظاهر میشود.
ضمن اینکه سفینه تولیدی جیمی هم کاملاً
از هم وامیرود و باز میشود!
مجلات دوست کودکانمجله کودک 248صفحه 15