مجله کودک 248 صفحه 15

انواع چای چای که ما معمولاً آنرا می­نوشیم، چای سیاه نام دارد. در بیشتر کشورهای جهان نیز، همین چای مصرف می­شود. چای سیاه، درجه­بندی­های مخصوص خود دارد مثل چای قلم،چای باروتی و ... نوع دیگر چای که بیشتر در ژاپن و چین استفاده می­شود، چای سبز نام دارد. در این نوع چای، بلافاصله چای را خشک می­کنند. چای سبز، کم­رنگ اما معطر است. چای «اولانگ» نوع دیگری از چای است که شبیه چای سیاه است. اما مالش برگ چای به طور ناقص و ناتمام در کارخانه انجام می­شود. چای اولانگ در چین و ژاپن بیشتر استفاده می­شود. پرمصرف­ترین نوشابه­ی جهان پس از آب که بدن آدمی به طور طبیعی به آن احتیاج دارد،چای دومین نوشیدنی جهان است. بیشتر اثر چای مربوط به وجود دو ماده­ی «کافئین» و «تئین» آن است. این مواد بر روی اعصاب مرکزی بدن، ماهیچه­های قلب و کلیه تاثیر می­گذارند. بی­خوابی، زیاد شدن فعالیت مغز، رفع خستگی و زیاد شدن سرعت تنفس از اثرات چای است. البته مصرف زیاد چای باعث حالت­هایی مانند،سردرد، لرزش­های عصبی، بی­حس و کرخت شدن و تپش قلب می­شود. یک فنجان چای داغ به انسان آرامش می­دهد. این آرامش به علت گرمای چای است، البته اثر کافئین چای چند دقیقه پس از آشامیدن، ظاهر می­شود. ضمن اینکه سفینه تولیدی جیمی هم کاملاً از هم وامی­رود و باز می­شود!

مجلات دوست کودکانمجله کودک 248صفحه 15