مجله نوجوان 39 صفحه 9

خانه داری خاله کوکب ماهی را هروقت از آب بگیرید ، کار دارد! سه چیز در مورد ماهی 1- با توجه به اهمیت ماهی پلوی شب عید ، کندن فلس ماهی از جمله مشکلات شما خانم های خانه دار است ، چون فلس ها به اطراف پاشیده و می چسبند و همه جا را بوی ماهی فرا می گیرد ، اما بهترین روش این است که در یک لگن آب ، کمی نمک بریزید و ماهی را چند دقیقه در آن بگذارید و بعد در همان لگن پوست بکنید ، در این صورت هیچ فلسی جایی نخواهد پاشید ، همچنین می توانید : 2- هنگام پوست کندن ماهی فلس دار ، برای جلوگیری از لغزیدن آن مقداری نمک روی ماهی بپاشید ، دیگر از دست شما نمی لغزد و به آسانی می توانید فلس های آن را بکنید. 3- هنگام فلس کندن اگر آن را زیر شیر آب با فشار کم بگیرید ، احساس می کنید کارتان آسان تر شده زیرا جریان آب فلس های اضافی را شسته و انرژی شما بیهوده تلف نخواهدشد. دستگاه ماهی پوست کنی با وسایل ساده یک دستگاه فلس کن بسازید. برای این منظور کافی است چند تشتک نوشابه را به انتهای یک قطعه چوب میخ کنید. برای این کار ، تخته ای را انتخاب کنید که پهنای آن برابر سه تشتک و طول آن در حدود 20 سانتی متر باشد. تشتک ها را کنار هم روی تخته گذاشته و وسط هر تشتک یک میخ بکوبید. به طوری که تشتک محکم به تخته متصل شود از این وسیله می توانید به جای کارد یا دیگر ابزار ، برای پوست کندن ماهی های فلس دار استفاده کنید ، زیرا دندانه های موجود در لبه تشتک ها ، به آسانی فلس ماهی را جدا خواهد کرد. رفع بوی ماهی برای از بین بردن بوی ماهی از روی قاشق و چنگال نقره ای و فلزی ، بهتر است داخل آبی که آن ها را درون آن می شویید ، یک قاشق مرباخوری پودر خردل بریزید. در مورد ظروف چینی نیز می توانید یک قاشق مرباخوری پودر خردل بریزید. در مورد ظروف چینی نیز می توانید یک قاشق مرباخوری سرکه روی آب بریزید. اگر می خواهید دستان شما بعد از تماس با ماهی دیگر بویی ندهد می توانید با محلول سرکه و آب نمک دستان خود را بشویید. شناخت ماهی تازه هنگام خرید ماهی ، دقت کنید که تازه باشد. برای تشخیص یک ماهی تازه ، علایم و روشهای گوناگونی وجود دارد که در زیر به چند مورد آن اشاره می کنیم. 1- چشم : چشمهای ماهی باید روشن و شفاف و اندکی برآمده باشد. ماهی کهنه و یا مانده ، دارای چشمانی فرورفته ، کدر و یا نیمه باز است. 2- فلس : فلس های ماهی باید درخشان باشد و به اصطلاح برق بزند و محکم و سالم و به پوست چسبیده باشد. فلس های کدر و ریخته دلیل کهنگی ماهی است. 3- گوش : یکی دیگر از راههای شناختن ماهی تازه ، آب شش های آن و یا به اصطلاح گوش ماهی است ، برگه روی گوش ماهی را بلند کنید و به داخل آن بنگرید. گوش های ماهی باید سرخ رنگ و یا صورتی باشد.اگر رنگ آن خاکستری یاسفید باشد ، ماهی مانده یا فاسد است. 4- از طریق آب سرد : ماهی را درون آب بیندازید ، اگر در آب شناور بماند ، تازه است و احتمالا از صید آن مدت زیادی نگذشته است. نوجوانان دوست

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 39صفحه 9