
سنگ ، کاغذ ، قیچی
این یکی نام یک بازی قدیمی است که ژآپنی ها به آن علاقه فراوانی دارند و طرافدارانش در روستا های ایران هم کم نیستند . در این بازی . دست مشت شده نماد سنگ و دست باز شده نماد کاغذ است و دو انگشت هم قیچی را نشان می دهد . دو نفر درو به روی هم می ایستند و یکی از این سه تا را انتخاب می کنند و دستشان را جلو می آورند .
در این بازی کاغذ بر سنگ . سنگ بر قیچی و قیچی بر کاغذ برنده است .
معمولا وقتی دو تا برادر سر خرید نان دعوایشان بشود . بازی «سنگ کاغذ قیچی » راه حل خوبی است و بازنده مجبور است راه نانوایی را در پیش بگیرد .
در بعضی از کشورها مقامات بلند پایه حکومتی نیز براساس همین بازی یا چیزی شبیه به آن انتخاب می شوند .
کاغذ اخبار
کاغذ اخبار نام نخستین روزنامۀ کشور ماست . این روزنامه 72 سال پیش از آغاز نهضت مشروطه در ایران منتشر می شده و نخستین شماره آن ، تاریخ 25 محرم 1253 را بر پیشانی خود دارد . یعنی 132 سال پیش و ما می توانیم نتیجه بگیریم که مطبوعات در کشور ما سابقۀ 132 ساله دارد .
این روزنامه به دستور محمد شاه منتشر می شده و سر دبیری آن را میرزا صالح شیرازی کازرونی به عهده داشته است .
امروزه از این روزنامه که سرآغاز نوآوری در جامعه سنتی ایران بوده است . اطلاعات زیادی در دسترس نیست .
کاغذ در سینما
کاغذ در سینما نقشی بسیار ضروری و حیاتی دارد . چرا که اگر کاغذ اختراع نشده بود ، فیلمنامه ها باید روی سنگ حک می شد و آن وقت بازیگران مجبور بودند کوهستان فیلمنامه را همراه خود ببرند و بخوانند و حفظ کنند اما فیلم هایی که کاغذ در اسم آنها آمده باشد خیلی نیستند .
یکی از این فیلم ها «کاغذ بی خط » است که آغای تقوایی آن را کارگردانی کرده است . داستان این فیلم در مورد روابط خانوادگی است و به ما نوجوان ها زیاد ارتباط پیدا نمی کند . فقط همین قدرش به درد ما می خورد که یاد بگیریم که اگر روزی نویسنده شدید و دو تا مطلبمان در جایی چاپ شد ، خیال نکنیم اتفاق خاصی رخ داده است و اصل زندگی را فراموش نکنیم که به قول شاعر : زندگی شستن یک بشقاب است .
یکی دیگر از این فیلم های کاغذی ، فیلم «سنگ . کاغذ . قیچی » است که به تازگی ساخته شده و دیدنش خالی از لطف نیست .
فیلم سنگ . کاغذ . قیچی را سعید سهیلی کارگردانی کرده است و تهیۀ کنندۀ آن آقای حمید اعتباریان است .
در این فیلم امین حیایی ، شهرام حقیقت دوست ، اندیشۀ فولادوند ، رامتین خداپناهی ، نیلوفر نیلوفر خوش خلق ، قاسم زارع ، اصغر تقی زاده ، بهمن دا و جمشیند هاشم پور بازی می کنند . موسیقی این فیلم را ستار اورکی ساخته است و داستان این فیلم در ارتباط با موضوع جنگ و جبهه است .
مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 82صفحه 19