تولید سوسیس، نتیجه مهارت و توانایی قصابان است. آنها گوشت
قسمتهایی از بدن حیوانات گوشتدار را که قابل خوردن است اما
ظاهر جالبی ندارد به شکل سوسیس درمیآورند در عین حال که با
اضافه نمودن مواد نگهدارنده به آن، از فساد سریع گوشت هم جلوگیری مینمایند.
اعتقاد بر این است که سومریها، اولین کسانی بودند که حدود 3000 سال قبل از میلاد مسیح، سوسیس را اختراع کردند.
درکشور چین حدود589 سال قبل از میلاد، اولین سوسیس از گوشت
بز و بره تهیه شد. حکایات تاریخی بر این نکته دلالت داردکه سوسیس
یکی از قدیمیترین غذاهاست و در کتابهای تاریخ یونان هم نام آن
آمده است.
در دوران سلطنت یکی از امپراطوران رم بهنام نرون، هنگام جشنوارهها از سوسیس بسیار زیاد استفاده میکردند اما برخی کلیساهای کاتولیک، مصرف سوسیس را گناه میدانستند. به همین دلیل مصرف سوسیس ممنوع شد. دراوایل قرن 10،به دلیلآن که با مسموم کردن سوسیسها افراد مورد نظر را میکشتند، تولید سوسیس دوباره ممنوع شد.
در قدیم، پوشش روی سوسیسها را از روده حیوانات تهیه میکردند.
امروزه جنس این رویهها معمولاً از پلاستیک، کلاژن یا سلولز است.
با وجود این که به دلیل مواد نگهدارنده، سوسیسها تاریخ مصرف
طولانی مدتی دارند، کنسرو سوسیس هم موجود است!
نام این غذا از کشور آلمان و شهر هامبورگ گرفته شده است و هیچ
ربطی به گرد بودن آن ندارد.
اولین بار در این ناحیه برای تفریح، گوشت گاو را پهن کردند و به شکل گرد در آوردند ولی شوخی شوخی این محصول با استقبال شدید مردم مواجه شد. مردم آنجا به آن محصول لقب استیک هامبورگی دادند.
در زمان جنگ جهانی اول، به دلیل احساسات ضد آلمانی در دنیا
نام همبرگر برای مدتی به استیک خالی تغییر یافت. شهرت این نوع
ساندویچ به خاطر مسائل سیاسی تا مدتی از بین رفته بود، تا اینکه در
اواسط دهه 1920، تعدادی رستوران زنجیرهای تاسیس شد.
این رستورانها انواع مختلفی از خوراکهای همبرگر مانند در اشکال
مختلف تولید کردند و بدین ترتیب همبرگر، محبوبیت و شهرت از
دست رفتهاش را بازیافت!
مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 181صفحه 25