
فرزند خاک
حامد قاموس مقدم
سینمای دفاع مقدس ، گونه ای از سینماست که در طول جنگ تحمیلی و بس از آن در ایران به وجود آمد . و همچنان مورد توجه فیلمسازان قرار دارد .
این گونة سینمایی که با آثاری همچون : «بلمی به سوی ساحل» اثر مرحوم رسول ملاقلی پور آغاز شد ، با فیلم های ابراهیم حاتمی کیا به اوج رسید و خود را به عنوان یک گونة مستقل سینمایی در ایران تثبیت کرد .
این سینما یکی از به روزترین ژانر های سینمایی در ایران به شمار می آید . معمولاً بزرگان این ژانر خطّ مشی آن را باتوجه به هوشیاری و ذکاوت خود مشخص می کنند .
برای مثال پس از پایان جنگ موضوعات این فیلمها باتوجه به موضوعات روز تغییر کرد . بحث جانبازان ، آزادگان و گروه های تفحص از جملة این موضوعات است که این سینما را همچنان پرمخاطب و مورد توجه قرار داده است .
رسول ملاقلی پور در فیلم هیوا سراغ موضوع تفحّص شهدا رفت و توانست با نگاه خاص خود این موضوع را به نمایش بگذارد .
محمد علی اکبر آهنگر در فیلم «فرزند خاک» از منظری دیگر این موضوع را تصویر کرده است .
«فرزند خاک» حکایت زنی است که به دنبال شوهرش قدم در خاک عراق می گذارد تا در کوهستان های کردستان عراق به دیدار همسرش برود .
در طول این مسیر ، او مجبور است با مجوّز تفحّص از مرز رد شود . همراهی او با زنی کُرد به نام «گوانا» باعث می شود که به حقایقی جدید دست پیدا کند و درنهایت بدون دیدار همسرش به ایران بازگردد .
فیلم فرزند خاک ویژگی های مثبت بسیاری چه از نظر داستان و روایت و مضمون و چه از نظر ساختار دارد . داستان فیلم در واقع یک داستان یک خطی است که پیچیدگی زیادی ندارد . داستان این فیلم را می توان در چند جمله خلاصه کرد ولی فیلمنامة آن
مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 185صفحه 20