مجله نوجوان 46 صفحه 17

ویتامین مغز آیا می دانید که بهترین غذا برای کسانی که کارهای فکری دارند، چیست؟ گیاه "کنجد" خستگیهای فکری شما را کاهش می دهد و بهترین غذا برای این منظور است. اگر هنگام خواندن کتاب، احساس خستگی فکری کردید، کافی است یک قاشق غذاخوری کنجد بو داده بخورید تا خستگی شما برطرف شود و دوباره میل به خواندن کتاب و مطالعه پیدا کنید. دانشجویان و دانش آموزان در شبهای امتحان از این "اکسیر" بسیار مفید استفاده فراوانی خواهند برد. "لیستین" این گیاه یک نوع چربی حاوی "فسفر" است. وجود آن برای اعصاب و نسوج، مغز و غدد بدن انسان، ضرورت دارد. حتی تقویت حافظه نیز نیاز زیادی به این ماده دارد. سر موفقیت بشر در تمدن و پیشرفت مرهون همین "لیستین" است که به انسان قوت و جوانی و صحت مزاج می بخشد. در تسهیل تفکرف عمل آن تحسین آمیز است. کنجد دیرهضم بوده و افراط در خوردن آن باعث خارش اعضاء و باعث بدبوئی دهان و سردرد می شود. اگر کنجد خام را با عسل یا به صورت بو داده مصرف کنید، بهتر است. زبان گاو در قوطی عطاری گل گاو زبان را حتما در قوطیهای عطاران، یا در گستره دشت دیده اید! هر طلوع این گلهای آبی و بنفش در بونه های کوتاه و سوزان، بر آفتاب بوسه می زنند. ظهر، هنگام چیدن گلها گداختگی آتش از آسمان بر غنچه هایشان که تولد دوباره است. عصر بار دیگر سراسر دشت از گل گاوزبان آکنده است. این گل را می شود روزی دو یا سه بار چید و هر بار دشت گلباران می شود1 این گیاه به روحتان شادی و نشاط می بخشد و اندوه و غم و ناتوانی را از بین می برد. مقوی روح و اعضای ریشه بدن است. حواس پنجگانه شما را توقیت می کند. برای رفع حواس پرتی مفید است. شیره تازه آن برای درمان ناراحتیهای عصبی به کار می رود. دم کرده چای گل گاوزبان با لیموعمانیف نشاط آور بوده و رنگ رخسار را باز می کند. در حالی که دلهره و وحشت را از بین می برد غم و غصه را نیز کم می کند. امتحانش کنید. بعد از عصاره گیری و تهیه چای، گلهای گاو زبان را دور نریزید. این گلها چهره های خسته شما را به آرامش دعوت خواهد کرد. آنها را روی پوست صورت بگذارید. پس از نیم ساعت استراحت با آب ولرم بشویید، معجزه می کند. طرز تهیه چای گل گاو زبان و لیموعمانی مواد لازم: 1 قوری (لعابی، چینی، پیرکس، فلزی نباشد) 2 لیوان آب جوش یک قاشق غذاخوری گل گاو زبان یک عدد لیموعمانی و اما طرز تهیه: دو لیوان آب جوش را در قوری ریخته، گل را اضافه کنید و لیموعمانی خرد شده را نیز بیفزایید. سپس روی بخار آب (کتری یا سماور) 15 تا 20 دقیقه دم کنید. سپس با نبات یا عسل بنوشید.

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 46صفحه 17