فصل اول : خاطرات عیسی جعفری

هـ) مصرفِ به اندازه

‏خوراک حضرت امام در وعده شام غذای حاضری بود. دو یاسه لقمه ‏‎ ‎‏نان و پنیر با‏‎ ‎‏دو سه حبه انگور یادو سه لقمه نان و پنیر با‏‎ ‎‏دو سه قاچ ‏‎ ‎‏خربزه بود. ما‏‎ ‎‏چون می‌دانستیم شام حضرت امام همین غذاست جلوتر ‏‎ ‎‏تهیه می‌کردیم و برای مواقعی که مواد غذایی گران می‌شد و یاگیر ‏‎ ‎‏نمی‌آمد ذخیره می‌کردیم، چون اگر مواد غذایی گران می‌خریدیم ایشان ‏‎ ‎‏میل نمی‌کردند و می‌گفتند چرا‏‎ ‎‏گران خریدید. ما‏‎ ‎‏هر 15 روز یکبار ‏‎ ‎‏صورت حساب مخارج منزل امام را‏‎ ‎‏به ایشان می‌دادیم و ایشان مرور ‏‎ ‎‏می‌کردند. یادم هست که یکبار یک کیلو خیار خریده بودیم به مبلغ ‏‎ ‎‏بیست تومان. ایشان وقتی صورت حساب را‏‎ ‎‏دیده بودند فرمودند دیگر ‏‎ ‎‏خیار نخرید. قبل از آن خیار کیلویی ده تومان بود و به یکباره بیست ‏‎ ‎‏تومان شده بود و ماکه یک کیلو خریده بودیم فرمودند خیار نخرید ‏‎ ‎‏چون گران است. ایشان از هر جهت مواظب بودند. می‌فرمودند: نان زیاد ‏‎ ‎‏نخرید به اندازه مصرف بخرید. مواظب باشید، حیف و میل نشود.‏

کتابخاطرات خادمان و پاسداران امام خمینی (س)صفحه 14