مجله کودک 27 صفحه 43

نوروز درهزارن­سال­پیش ایرانیان از زمانهای بسیار دور، برای هر جشن یا مراسمی سفره­ای خاص می­چیدند که با توجه به آن مراسم،لوازم هر سفره با یکدیگر فرق می­کرد. سفره هفت سین یا سفره نوروز، یکی از قدیمی­ترین رسمهای ایرانیان است که به مناسبت فرا رسیدن اولین روز بهار و نو شدن سال چیده می­شد. سفره نوروز سفره را بر صفحه­ای که کمی از زمین بلندتر بود، می­چیدند. سفرۀ زیری سفید بود و تزئینات گوناگونی داشت و سفرۀ رویی کوچکتر بود و به رنگ سفید ساده و معمولاً سفره به شکل یک نیم دایره چیده می­شد. شخصی که مسؤول پخش کردن و تقسیم خوراکی­های سفره بود، «میزدپان»نام داشت؛ به معنی «پایندۀ سفره».

مجلات دوست کودکانمجله کودک 27صفحه 43