
بسیاری از آشپزخانهها راه پیدا کرده است. اما چگونه کار میکند؟
همه چیز به خاصیت دو قطبی بودن مولکول آب برمیگردد. آب مولکولی است که
یک سر مثبت و یک سر منفی دارد (درست مثل باتری). اگر این مولکول دوقطبی درون
میدان الکتریکی قرار گیرد، نیرویی به قطبهای مولکول آب وارد میشود. حالا فکر کنید
اگر میدان الکتریکی پشت سر هم قطع و وصل شود چه روی میدهد؟
در این حالت،مولکول دوقطبی یک حرکت دائمی پیدا میکند و در نتیجه برخورد با
مولکولهای اطراف، اصطکاک زیاد و در نتیجه گرما تولید خواهد کرد. امواج مایکروویو هم
نوعی از امواج رادیویی هستند که میتوانند این میدان الکتریکی متغیر (قطع و وصلشونده)
را ایجاد کنند و بنابراین باعث تحرک مولکولهای دو قطبی (مانند آب)شده و گرما تولید
نمایند.
امواج مایکروویو تا عمق 2تا5 سانتیمتری در مواد نفوذ میکنند و بنابراین نه تنها روی
غذا که عمق آنرا نیز میپزند.
مجلات دوست کودکانمجله کودک 63صفحه 15