مجله کودک 63 صفحه 15

بسیاری از آشپزخانه­ها راه پیدا کرده است. اما چگونه کار می­کند؟ همه چیز به خاصیت دو قطبی بودن مولکول آب برمی­گردد. آب مولکولی است که یک سر مثبت و یک سر منفی دارد (درست مثل باتری). اگر این مولکول دوقطبی درون میدان الکتریکی قرار گیرد، نیرویی به قطب­های مولکول آب وارد می­شود. حالا فکر کنید اگر میدان الکتریکی پشت سر هم قطع و وصل شود چه روی می­دهد؟ در این حالت،مولکول دوقطبی یک حرکت دائمی پیدا می­کند و در نتیجه برخورد با مولکولهای اطراف، اصطکاک زیاد و در نتیجه گرما تولید خواهد کرد. امواج مایکروویو هم نوعی از امواج رادیویی هستند که می­توانند این میدان الکتریکی متغیر (قطع و وصل­شونده) را ایجاد کنند و بنابراین باعث تحرک مولکولهای دو قطبی (مانند آب)شده و گرما تولید نمایند. امواج مایکروویو تا عمق 2تا5 سانتیمتری در مواد نفوذ می­کنند و بنابراین نه تنها روی غذا که عمق آنرا نیز می­پزند.

مجلات دوست کودکانمجله کودک 63صفحه 15