دیدگاه ها و نظرات
| ارسال به دوستان 0

آیا این درست است که به فتوای امام خمینی ره، رقص در مجلس عروسی جایز است؟

توضیحات کارشناس:

برای به دست آوردن فتوای مرجع تقلید و اطلاع از آن روش‌های متعدّد و معیّنی وجود دارد که در رساله‌های عملیّه احصاء شده است. در این باره امام خمینی س در تحریرالوسیله، ج1، ص 12 فرموده‌اند:

مسألة 21 - کیفیة أخذ المسائل من المجتهد على أنحاء ثلاثة:

أحدها- السماع منه،

الثانی- نقل العدلین أو عدل واحد عنه أو عن رسالته المأمونة من الغلط، بل الظاهر کفایة نقل شخص واحد إذا کان ثقة یطمأن بقوله،

الثالث- الرجوع إلى رسالته إذا کانت مأمونة من الغلط‌.

ترجمه: نظر مجتهد را از سه راه مى‌توان بدست آورد:

اول - شنیدن از شخص مجتهد

دوم - نقل دو یا یک نفر عادل از خود مجتهد و یا رساله‌ وی که درستى و بدون غلط بودن آن مورد اطمینان باشد. بلکه ظاهرا شنیدن از یک نفر موثق که به گفته‌اش اطمینان است نیز کفایت مى‌کند.

سوم - رجوع کردن به رسالۀ مجتهد در صورتی که به درستى و بى‌غلط بودن آن اطمینان وجود داشته باشد.

مقصود از بیان مسأله فوق که به ظاهر غیر مرتبط با سؤال مورد بحث می‎نماید، توجه دادن به برخوردار بودن از اعتبار هم وزن، فتاوای شفاهی و مکتوب مرجع تقلید، می‌باشد. به همین جهت فتوای شرعی مجتهد در باره یک موضوع را منحصرا در مکتوبات وی نباید جستجو نمود. چه بسا که یک موضوع و حکم آن نه در یک سؤال و جواب مکتوب بلکه در یک استفتاء و افتاء شفاهی بیان شده باشد. کما این‌که بخش اعظم احادیث منقول از معصومین علیهم الصلوة و السلام و بیان حکم الهی توسط آن حضرات، به طریق گفتگو و سؤال و جواب شفاهی بوده است نه مکتوب.

با حفظ این مهم، در پاسخ سؤال فوق باید عرض نمایم که در بین منابع فتوایی مکتوب و منتشر شده امام خمینی س، فتوایی در باره جواز و عدم جواز رقصیدن در مجلس عروسی نیامده است. لااقل بنده موفق به مشاهده آن تاکنون نشده‌ام. لیکن هم بنده و هم دیگر دوستان همکار که در دفتر حضرت امام س توفیق پاسخ‌گویی به سؤالات شرعی مردم شریف هستیم در زمان حیات آیت الله توسلی ره مکررا از ایشان می‌شنیدیم که بدین مضمون اظهار می‌داشت که:

در باره رقص در عروسی از امام س پرسیدم فرمودند: اشکال ندارد.
واضح است که مراد از جواز رقص در عروسی، رقصیدن مختلط نمی‌باشد.

به هر حال؛ این مسأله از جمله فتاوایی است که یک شخص عادل از امام خمینی س نقل نموده است. و همان‌گونه که در ابتدا آمد یکی از راه‌های به دست آوردن فتوای مرجع تقلید نقل قول فرد عادل از او است.

6/3/1392

دیدگاه ها و نظرات

برای ارسال نظرات از فرم پایین صفحه استفاده کنید.
مسئولیت نوشته‌ها بر عهده نویسندگان آنهاست و گذاشتن آنها به معنی تائید نظرات آنها نیست.
*
*
دیدگاه شما با موفقیت ارسال شد.
دیدگاه شما پس از تایید توسط مدیریت، نمایش داده خواهد شد.