پرتال امام خمینی (س): برخلاف رویّه ‏ای که سابقاً بعضی از اهل علم در حوزه‏ های علمیه داشتند که حفظ اصالت و خلوص دینی و فقهی را مستلزم بی ‏توجهی به مطالعات غیرحوزوی می‏ دانستند و حتّی بعضاً به این امر افتخار کرده بودند، امام رحمة‏الله علیه به رویّة دیگری عمل می‏ کردند.

امام اهل مطالعه بودند و به مطالعه کتاب علاقه بسیاری داشتند. کتابهای بسیاری را در ایام تبعید از مبارزین یا کسانی که به نوعی علاقه یا گرایش و احترام به مذهب داشتند مطالعه می‏ کردند.

در همان ایام شهادت حاج آقا مصطفی ایشان وقتی از تشییع جنازه برگشتند کتاب «طلوع انفجار» از علی ‏اصغر حاج سید جوادی را می ‏خواندند. حتی حاج احمد آقا دقت کرده بود و گفت: ایشان مثلاً تا صفحه 105 کتاب را قبل از تشییع جنازه خوانده بودند و وقتی که برگشتند 20 تا 30 صفحه دیگر خواندند. مثلاً تا صفحه 125، 130 مطالعه کردند. همین طور در همان ایّام، کتاب «افضل الجهاد» عمر اوزگان را که توسّط دکتر حبیبی ترجمه شده بود، در دست مطالعه داشتند. مجموعه نامه‏ های حاج سید جوادی خطاب به مقامات رژیم شاه را هم می‏ خواندند.

مرحوم محمد منتظری در دورانی که در ایران بود، جدیدترین کتابها را برای امام می ‏فرستاد. چه وقتی که به عراق آمده بود و چه در زمانی که در ایران بود، همه کتابها را با دقت مطالعه می‏ کرد و به دست امام می ‏رساند. رهبران انجمن‏ های اسلامی دانشجویی در اروپا و امریکا هم کتابهای جدید و مفید را برای امام می ‏فرستادند. علاقه ‏مندان امام از ایران کتبی را که لازم می‏ دانستند امام مطالعه کنند، تهیه می ‏کردند و توسط دانشجویان خارج برای امام می ‏فرستادند.


منبع: گوشه ای از خاطرات حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود دعایی، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ص 172 و 173

. انتهای پیام /*