پرتال امام خمینی(س): دکتر محمود بروجردی(۱)، همسر زهرا مصطفوی، دختر امام خمینی(س) روز هفتم اسفند ماه سال ۸۹ پس از طی یک دوره بیماری از دنیا رفتند. ایشان در گفت و گویی که با مجله ندا داشته است از روزی گفته که امام تازه از حصر در قیطریه آزاد شده و به قم بازگشته بودند و مراجع برای دیدارشان می آمدند. در این خاطره چنین آمده است:

پس از پانزده خرداد که امام از زندان آزاد شدند و در قیطریه بودند، آیت الله مرعشی که به دیدن ایشان آمده بودند پرسیدند: «وقتی می‌ بردنتان نترسیدید؟» امام فرمودند: نخیر اصلاً نترسیدم، حتی توی راه که می‌ رفتیم من استنباط کردم که اشاره کردند به طرف دریاچه حوض سلطان(دریاچه نمک) – آن موقع شایع بود که کسانی که مخالفتی با شاه یا حکومت می ‌کردند و یا اگر در ارتش مخالفی پیدا می‌ شد، آنها را می‌ آوردند و در دریاچه نمک می ‌انداختند – لذا احساس کردم اشاره کردند به آنجا آن وقت هم، والله نترسیدم.

منبع: مجله ندا، ش ۱، ص ۲۹.

۱. محمود بروجردی در سال ۱۳۱۲ در شهر قم در خانواده اهل علم دیده به جهان گشود. پدر بزرگ ایشان، مرحوم آیت الله حاج میرزا مهدی بروجردی مدیر با کفایت حوزه علمیه قم در دوران زعامت آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی بود. مدیریت ایشان و زحماتی که برای شکل گیری حوزه علمیه قم کشیده اند، همواره مورد ستایش بزرگان و علمای قم بوده است. پدر ایشان مرحوم حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ محمد حسین بروجردی بودند از دوستان بسیار نزدیک حضرت امام از زمان تحصیل در اراک و سپس قم بوده اند. خانواده های ایشان هم ارتباط نزدیکی با یکدیگر داشتند و همین نزدیکی باعث شد تا حضرت امام از طفولیت مرحوم دکتر بروجردی را به خوبی بشناسند و بر اساس همان آشنایی، در پاسخ خواستگاری ایشان در سال ۱۳۴۱ از سرکار خانم دکتر مصطفوی، به صبیه خود فرموده بودند: « شما در خانه آقا محمود، راحت زندگی خواهی کرد.» تحصیلات ابتدایی تا دیپلم را در قم سپری کرده، لیسانس و فوق لیسانس و دکترا را در دانشگاه تهران در رشته فرهنگ و تمدن اسلامی تحصیل کرد. و علاوه بر تدریس در دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران در رشته فرهنگ و تمدن اسلامی در مقاطع مختلف زمانی در مناصب فرهنگی و سیاسی مختلف در کشور خدمت کرد. مسلط به زبان فرانسه و انگلیسی و آشنا به زبان عربی بود.

ریاست دانشگاه بین المللی امام خمینی، قائم مقامی وزارت خارجه و سفیر کبیر ایران در کشور فنلاند، ریاست پژوهشگاه علوم انسانی، سرپرستی مرکز بین المللی گفتگوی تمدنها، ریاست سازمان فرهنگی اِکو و قائم مقامی وزارت ارشاد، از جمله مسئولیت های وی بوده است.

. انتهای پیام /*