
«یاسمن نکویی» 10 ساله است و در کلاس چهارم دبستان درس میخواند. یاسمن میگوید :« من معمولاً برای انتخاب کتابهایی که مطالعه میکنم ، از پدر و مادرم کمک میگیرم . آنها با توجّه به گروه سنّی هر کتاب ، و البته موضوع موردعلاقه من ، کتاب مناسبم را معرفّی میکنند. مثلاً دو سال پیش ، بیشتر کتابهایی را که مطالعه میکردم ، کتابهای مخصوص گروه سنّی ب یعنی مناسب دانشآموزان اوّل و دوّم دبستان بود. امّا حالا از کتابهای گروه سنّی ج که مناسب دانشآموزان سالهای پایانی دبستان است ، استفاده میکنم .»
میپرسم : « چرا کتابخانه را برای مطالعه انتخاب کردهای ؟»
یاسمن پاسخ میدهد :« راستش را بخواهید ، محیط کتابخانه خیلی موقعها به خاطر آرامش و سکوتش ، حتّی از خانه هم برای مطالعه مناسبتر است . در ضمن، به خاطر وجود کتابهای مختلف در یک کتابخانه ،قدرت انتخاب بیشتری هم برای مطالعۀ کتاب مورد علاقهام دارم .»
خانم «امیری» مدیر کانون حضرت فاطمه زهرا (س) و کتابخانۀ نگین است . خانم امیری در مورد این کتابخانه می گوید: « این کتابخانه ، یک کتابخانۀ استاندارد دانشآموزی است که فقط برای استفادۀ دانشآموزان راهاندازی شده است. اینجا شاید تنها کتابخانهای است که از میان یازده هزار جلد کتاب مخصوص گروه سنّی کودکان و نوجوانان که در مخزن مرکزی خود نگهداری میکند، کتابها را به بخشهای مختلف تخصصی تقسیم کرده ، تا بچّهها کتابهای مورد علاقهشان را آسانتر انتخاب کنند.»
از خانم امیری میپرسم :« چطور میشود همه بچهها را به مطالعه علاقهمند کرد ؟»
ایشان در جواب میگوید : « به نظر من برای تشویق بچّهها به مطالعه ، راهی وجود ندارد جز این که ابزار مطالعه نیز با پیشرفت تکنولوژی پیشرفت کند . به طور مثال یکی از قسمتهای موردعلاقۀ بچهها در این کتابخانه ، بخش مطالعۀ الکترونیک کتابخانه است . در این بخش ، بچّهها به سراغ کتابهای مناسب گروه سنّی خودشان در شبکه جهانی اینترنت میروند و با کمک شبکههای رایانهای ، مطالب مورد علاقۀ خودشان را مطالعه میکنند.«
مجلات دوست کودکانمجله کودک 109صفحه 7