صدا و سیما، یکی از پر مخاطب ترین و اثر گذارترین رسانه های جمعی در رفتار و فرهنگ عمومی جامعه، مورد توجه خاص امام خمینی بوده است. نگاه امام به نقش و رسالت این نهاد،یک نگاه جامع الاطراف و کامل می باشد و نظرات ایشان در این باب به گونه ای است که گویا هیچ نکته ای از نظر ایشان، مخفی نمانده است. در یکی از رهنمودهای امام به مسئولان صدا و سیما بر نقش های «تربیتی»، «روشنگرانه»، «مبارز پروری نسل های آینده»، «استقلال طلبی»، «آزادمنشی»، «مبارزه با غربزدگی» صدا وسیما، تاکید شده است. خلاصه آن که در کلام امام، جایگاه صدا و سیما تا حد یک دانشگاه عمومی، بالا رفته است.
امام خمینی، فراتر از این، صدا و سیما را عامل اصلاح و انحراف جامعه دانسته و به تعبیری ایشان «از تمام دستگاههای تبلیغاتی الان، امروز نقش رادیو و تلویزیون از همه دستگاهها بالاتر است. اگر این اصلاح بشود، یک کشور را می تواند اصلاح کند و اگر –خدای نخواسته- انحراف در این باشد، یک کشور را می تواند منحرف کند» (صحیفه امام، ج16، ص118)
با توجه به وظیفه ی سنگین و خطیری که بر عهده این نهاد گذاشته شده است، انتظار امام از مسئولان امر در صدا و سیما آن است که کسانی را به روی کار بیاورند که اشخاص متعهدی باشند و بتوانند انتظارات و رهمنودهای ایشان را عینیت بخشند.
«در تلویزیون- البته بنگاه بزرگى است- مراقبت کنید که یک اشخاص متعهد باشند به اسلام و معتقد به جمهورى اسلامى باشند و بدانند که جمهورى اسلامى یعنى چه. محتوایش باید اسلامى‏ باشد. باید آنها را در رأس کارها قرار بدهید در سرتاسر ایران»‏ (صحیفه امام، ج11، ص196)
تاکید بر حذف برنامه های بیهوده و سرگرم کننده، ارائه برنامه های اصولی و منطبق با موازین اسلام، پاکسازی صدا و سیما از عناصر منحرف و سود جو و نالایق، هرچند که متخصص و مجرب باشند، از دیگر مواردی است که امام از مسئولان صدا و سیما خواسته بودند.

. انتهای پیام /*