اولین گردهمایی دانشجویان ایرانی خارج از کشور به سال 1325 باز می گردد که علی اصغر حاج سید جوادی جهت ادامه تحصیل به پاریس رفت و «اتحادیه دانشجویان ایرانی در فرانسه» را پایه ریزی کرد. علیرغم حضور حاج سید جوادی و تعدادی دانشجویان نیمه مذهبی و ملی گرا، فضای سیاسی حاکم بر آن اتحادیه تحت تاثیر
خاطرات سیاسی- اجتماعی دکتر صادق طباطباییج. 1صفحه 166 اعضای حزب توده بود. با رویدادهای سیاسی سال های 1330 تا 1332 و روی کار آمدن دکتر مصدق، هواداران جبهه ملی و سوسیالیست های موسوم به نیروی سوم، سازمانی رقیب حزب توده تاسیس کردند. اولین نشریه دانشجویی خارج از کشور، جزوه ای بود دست نویس حدود 40 تا 50 صفحه بنام «نشریه اندیشه» که توسط علی اصغر حاج سیدجوادی تهیه و نشر می یافت. در این دوران، ارتباط دانشجویان با سفارت شاهنشاهی ارتباطی نسبتاً دوستانه بود.
به دلیل اوضاع اقتصادی داخل کشور و مشکلات ارزی دولت مصدق، حواله های ارزی و شهریه دانشجویان با مشکلاتی مواجه شد.
در پی این مشکلات و قطع حواله های دانشجویی، توده ای ها به سفارتخانه مراجعه کرده و اعتراضات گسترده ای را سامان دادند. دانشجویان مرتبط به جبهه ملی که از ریشه مشکلات آگاهی داشتند با توده ای ها درگیر شدند. قرار شد دانشجویان جلسه ای تشکیل دهند و از میان خود نمایندگانی را برگزینند تا به کمک کادر سفارت گامهایی جهت حل مسئله بردارند.
خاطرات سیاسی- اجتماعی دکتر صادق طباطباییج. 1صفحه 167