مدیر موسسه پژوهشی فرهنگی تمدن و توسعه اسلامی درباره مطرح شدن دوباره منشور روحانیت حضرت امام(ره) گفت: این منشورنباید مانند وصیت نامه امام (ره)که بطور سطحی و کلیشه‎ای در دانشگاهها مورد تدریس قرار گرفته است مطرح بشود بلکه باید ازمطرح کردن آن، آن کارایی و نتیجه مطلوب حاصل شود.

حجت الاسلام سید عباس نبوی درباره اینکه مهمترین دغدغه های حضرت امام از تهدیدهای پیش روی نهاد روحانیت چه مسایلی بوده است به مهر گفت: بحثی را که امام مطرح کردند مواجهه روحانیت با مشکلات پیش رو و در آینده آنهاست که در شرایط سیاسی و اجتماعی آینده دامن گیر نهاد روحانیت می‎شود.

وی افزود: امام( ره) معتقد بودند بطور کلی اصلی که نهاد روحانیت را پیش برده و حافظ آن در آینده است ارزشها و مبانی دینی و حفظ همین موازین است. درواقع امام (ره) به نوعی به استقبال مسائلی که در آینده برای روحانیت پیش خواه آمد رفتند.

این محقق و پژوهشگر دینی درمورد اینکه با توجه به اینکه وصیت نامه حضرت امام(ره) در دانشگاههای سراسر کشور تدریس می‎شود آیا جای خالی یک واحد درسی منشور روحانیت در میان طلبه‎ها و حوزه‎های علمیه احساس نمی‌شود هم گفت: امام به ابعاد مختلف در این منشور پرداختند و اگر بخواهیم آن را بازخوانی کنیم نیاز به پرداختن به مشکلات و جوانبی است که این چند سال اخیر با آن مواجه بوده‏ایم. این بحثها اگر بطور خام مطرح شوند نتیجه مؤثری دربرنخواهد داشت.

 مدیر موسسه پژوهشی فرهنگی تمدن و توسعه اسلامی تصریح کرد: باید دنبال این بحث ها نظریه پردازی و انگیزه ورزی قابل توجهی باشد. نباید به سرنوشت وصیت نامه امام که بطور سطحی و کلیشه‎ای مورد تدریس در دانشگاهها قرار گرفته مبتلا بشود، بلکه باید از آن کارایی و نتیجه مطلوب حاصل شود. به این جهت این بحثها را نمی‎توان به صورت یک اولویت جدی و ضروری مطرح کرد. مسئله مهم این است که روحانیت بتواند کارکردها و کارویژه‎هایی را که امام(ره) در مورد روحانیت و مسئولیتهایی که بردوش این نهاد است تعیین کردند مورد توجه قرار دهد. این مسائل از وظایف حساس روحانیت در این برهه زمانی است.


. انتهای پیام /*