عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه نوع نگاه امام به هنر قراردادی نبود‏تاکید کرد: فهم شاعرانگی و آمیختگی هنر در تمامی وجوه امام خمینی(ره) دیده می شود

به گزارش خبرنگار ستاد خبری بزرگداشت امام خمینی(ره)‏‏‏ ‏احمد مسجد جامعی  در جشنواره بر آستان آفتاب که در برج میلاد تهران برگزار شد ضمن تبریک به مناسبت میلاد امام جواد(ع) با بیان اینکه خوشحالم که در محضر فرهیختگان هستم و شرایطی فراهم شده تا اصحاب فرهنگ و هنر از یاد و خاطره ماندگار امام خمینی(ره)تجلیل به عمل آورند. به نسبت امام خمینی(ره)با حوزه فرهنگ اشاره کرد و گفت:نسبت امام خمینی(ره)با حوزه فرهنگ و هنر نسبت آشکاری است که با تمام زندگی و آثار ایشان پیوند خورده است.


این عضو شورای شهر تهران افزود: در حقیقت به نوعی آمیختگی هنر را در همه وجود زندگی ایشان می توان دید ،گاهی اوقات دوستان تلاش می کنند تا این نسبت را برقرار کنند ولی اصلا نیازی به اینگونه سوالها نیست چنانچه که شما جلوه هایی از آثار هنری را می توانید در خط ایشان ببینید،خطی که بی شک همه شما با آن آشنا هستید


وی در ادامه به تفاوت خط بنیان گذار جمهوری اسلامی با دیگر خط ها اشاره کرد و گفت:خط تحریری امام خمینی(س) که همه شما با آن آشنایی کامل دارید ،خطی است که نمونه متفاوتی در بین خوشنویسان که خط تحریری کار می کنند بشمار می رود ،خطی که خوانایی،ملاحت و شیرینی را در آن می توان دید.
مسجد جامعی تصریح کرد:زمانی من به دنبال تبار خوشنویسی حضرت امام بودم و بعد از آنکه نتوانستم از دوستان ایشان پی به تبار خوشنویسی شان ببرم از یکی از دوستانی که در این عرصه صاحب سبک و نظر است جویا شدم و این هنرمند گفتند امام خمینی(س) بطور حتم دوره آموزش خطاطی را گذارانده اند و من حدس می زنم که ایشان دوره آموزشی خود را نزد استاد زین العابدین محلاتی که از خوشنویسان به نام بوده اند گذرانده اند،خوشنویسی که چند سال پیش قرآنی به خط ایشان بصورت سنگی چاپ و ارائه شد.

مسجد جامعی به هنر تجسمی از دیدگاه امام خمینی(ره)اشاره کرد و گفت: در اتاق امام خمینی(س)تصویری وجود دارد که حضرت امام به آن بسیار علاقه مند بودند،این یک ذوقی است در حوزه تجسمی که در اتاق خود نگهداری می کردند،این تصویر روایتی است ازسفری که حضرت محمد(ص)در دوران نوجوانی داشته اند و در آن سفر بزرگان ادیان الهی پیامبری ایشان را پیشگویی کرده اند که در آن زمان تصویری از حضرت محمد (ص)کشیده شد.این تابلو در تمام طول زمان همراه با ایشان بوده است.

وی ادامه داد: چندی پیش با دوستان سفری به قم داشتیم که در آن سفر به محضر یکی از بزرگان و معمرین رسیدیم که یکی از دوستان حاضر در آنجا به نقل خاطره ای از امام پرداختند با این مضمون که زمانی که علما برای زیارت امام رضا(ع) مشرف می شدند امام خمینی(ره) هم حضور داشتند و در آنجا در انجمن های شعری اشعاری را می خوانند
مسجد جامعی یاداور شد: امام خمینی(س) فاصله بین اشعار خود با دیگر شاعران قائل شده اند،که این تفاوت را در اشعار ایشان می توان به وضوح دید.

وی به تالیفات حضرت امام در سنین جوانی اشاره کرد و اظهار داشت: حضرت امام خمینی(س) جزو معدود بزرگانی هستند که در حوزه تالیف آثار در سنین جوانی بسیار موفق بوده اند و آثار ایشان علم به حقیقت و علم به هستی وجود دارد،در رهبران انقلاب های که در جهان شده هیچ کس را به گستردگی آثار ایشان در تالیف و بویژه کیفیت تالیفات آثار نمی توان یافت.

وزیر ارشاد دولت اصلاحات خاطرنشان کرد:این نوع نگاه متفاوت امام خمینی ،نوع متفاوت نگاهشان به علم و نوع متفاوت نگاهشان به هنر باعث درکی از موضوعات می شود که به همان انقلاب ها تبدیل می شود که سر مشق تحول و سر آغاز نگاه می شود،در همین راه می شود عباراتی از ایشان را دید که وزن و قافیه ندارند اما فهم شاعرانه دارند که می توان به "عالم محضر خداست" و یا "انقلاب ما انفجار نور بود" اشاره کرد 
مسجد جامعی به نوع نگاه امام به افراد اشاره کرد و گفت:چه زمانی برای شهادت تبریک گفته می شد؟ولی امام این کار را کرد .این نوع دیگری نگاه به انسان است نوع دیگری از نگاه به زندگی است ،نوعی نگاه به عالم آخرت و نوعی نگاه متفاوت به عالم دنیا است.
وی افزود:این نوع نگاه متقاوت ،نوع دیگر دیدن و نوع دیگر شنیدن است که آنهم ظرفیتی است که در هنر وجود دارد ،به عبارتی هنرمند است که می تواند عالم را به نوع دیگری ببیند و بشنود و ظرفیت روایت را داشته باشد.

مسجد جامعی به وجوه دیگر شخصیت امام اشاره کرد و اظهار داشت:امام وجودش آمیخته به هنر بود و نسبت به هنرهای جدید هم با نگاهی متفاوت قضاوت میکردند.
وی به نخستین سخنرانی امام در بهشت زهراو دفاع ایشان به هنر اشاره کرد و گفت:در زمان بازگشت امام خمینی(س)به ایران و سخنرانی ایشان در بهشت زهراحضرت امام به دفاع از عرصه هنر پرداختندو گفتند :ما مخالف سینما نیستیم.این سخنرانی در فضای صورت گرفت که بسیاری از افراد سینما را نماد منفی در جامعه می دانستند و سینماها توسط برخی مورد حمله قرار می گرفت.

عضوشورای شهر تهران در ادامه به نگاه حضرت امام به فیلم گاو اشاره کرد و یادآور شد:امام خمینی(ره)در ارتباط با فیلم سینمایی گاو گفتند:فیلم گاو فیلم خوبی است.فیلمی که قبل از انقلاب با آن شرایط با آن بازیگران و نویسندگان ساخته شده بود،معنای این حرف این است که تجربه هنری تجربه ای است که فراتر و بزرگتر از آن است که در یک حوزه خاص بگنجد .
مسجد جامعی نوع نگاه امام به هنر و هنرمند را چراغ راهی برای آینده خواند و گفت: نگاه امام جهت هنر و هنرمند را تعیین کرد ،چندین سال بعد از انقلاب اسلامی هنوز این نوع نگاه بین برخی از انقلابیون وجود داشت که سینما را قبول نداشتند اما نوع نگاه امام چراغ راهی شد برا ی آیندگان هنر.

وی جایگاه هنری ایران در عرصه جهانی را مرهون امام خمینی(س) دانست و گفت:اگر امروز در عرصه های مختلف هنر دارای جایگاه شده ایم و طنین هنر ایران در پایه های مختلف دیده می شود به علت پایه های استواری است که در آن سال ها گذاشته شده است.
مسجد جامعی تاکید کرد: نوع نگاه امام به هنر قراردادی نبود بلکه نگاهی بود که منشا تحول و تغییر نگاه در جامعه بود.

مسجد جامعی به هنر بزرگ امام اشاره کرد و اظهار داشت: شاید هنر بزرگ امام همین انقلابی بود که بوجود آوردند که در پرتو آن بسیاری از شخصیت ها و باطن های پاک خلاقیت به قطعیت رسیدند و آثار ماندگاری خلق کردند.


گفتنی است در این مراسم  که با شب شعر همراه بود .حسام الدین سراج  نیز قطعاتی برگرفته از اشعار امام  خمینی را خواند که با استقبال حاضرین در این مراسم رو به رو شد.

. انتهای پیام /*