کتاب «اندیشه اخلاقی امام خمینی (س)» نوشه محمد منصورنژاد، توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره)، این کتاب 192 صفحه ای در قالب هفده درس به چاپ رسیده که درس های اول در مورد کلیاتی از مفهوم و «جایگاه اخلاق و نوآوری های اخلاقی امام خمینی (س)» است و از درس چهارم به بعد جزء به جزء به مسائل اخلاقی از جمله «خیر و شر»، «رجا و قنوط»، «عدل و جور»، «شکر و کفران» و سایر موارد اخلاقی پرداخته شده است.

این کتاب به قلم محمد منصور نژاد به چاپ رسیده و نویسنده در ابتدای مقدمه ای که بر کتاب خود نوشته آورده است: « اخلاقی زیستن دغدغه جوامع بشری بوده و از نکات کلیدی تمامی ادیان می باشد. در فرهنگ اسلامی، انجام رساندن اخلاق را، از اهداف رسالت نبوی معرفی کرده اند؛ به همین جهت مسلمانان باید به اخلاق – در نظر و عمل – اهتمام ویژه داشته باشند. اما متأسفانه وضعیت جامعه از این جهت رضایت بخش نمی باشد؛ لذا برای برون رفت از این مشکل، ارجاع به سیره نظری و عملی بزرگان و پیشتازان عرصه اخلاق و عرفان، بسیار رهگشا است. حضرت امام خمینی (س) یکی از این ستارگان می باشد. ایشان هم در اخلاق نظری صاحب سبک و تألیفند و هم در عمل، استاد اخلاقی کم نظیر برای شاگردانشان بودند؛ بنابر این شایسته است تا با تکیه بر اندیشه های اخلاقی حضرت امام (س) و مروری بر سیره عملی ایشان، اخلاق اسلامی را با روایتی دقیق و مؤثر به علاقه مندان معرفی نمایی. با داعیه گام برداشتن ابتدایی در چنین مسیری، این اثر تنظیم، تدوین و تألیف شده است.»

در درس دوم این کتاب نیز در مورد ذیل عنوان «شواهدی از نگرش امام خمینی به رابطه اخلاق با علوم دیگر» جمله هایی از صحیفه امام آورده شده که در آن قسمت نوشته شده: «این فاجعه است که ابزار علم در دست اشخاصی باشد که متعهد نیستند و اخلاق اسلامی ندارند. فرق بین دانشگاه و حوزه های علمیه نیست که در این که اگر همراه با علم، تعهد باشد، تزکیه باشد، با این دو بال علم و اخلاق و عمل، مملکت خودشان را، کشور را نجات می دهند. و از حلقوم آنهایی که می خواهند همه چیز ما را ببرند نجات می دهند. و اگر علم تنها باشد، فقط در دانشگاه ها تحصیل علم باشد، در مدارس تحصیل علم باشد، این علم، انسان را به فنا می کشد.»

. انتهای پیام /*