امام خمینی(س) از سال ۱۳۴۰ به بعد که به صورت گسترده وارد مبارزه علیه حاکمیت طاغوت گردید، همواره دانشجویان را به عنوان یک قشر مؤثر در نظر داشته است و علی رغم وضعیت فرهنگی، اجتماعی و فکری آن دوران که فاصله زیادی بین حوزه و دانشگاه و مردم وجود داشت و دانشگاه پدیده تقریباً ناشناخته ای بود و رسانه های گروهی به دلیل عدم پیشرفت و گستردگی و توسعه نتوانسته بودند مردم را با دانشگاه آشنا کنند، ایشان با دانشجو سخن گفته و آن ها را دعوت به دخالت در روند تحول نموده است و اتفاقاً نقش اساسی در تحول را به دانشجویان واگذر می کنند.

در آن زمان حوزه از نظر دانشگاه متهم به تحجّر و دانشگاه از طرف حوزه متهم به بی دینی بود امّا امام در چنین شرایطی از قشر دانشجو غافل نبود و به خوبی از نیرو و توان این قشر در ایجاد تحول، آگاهی داشت و همواره در پیام ها و سخنرانی هایشان دانشگاه و دانشگاهیان را مورد خطاب خود قرار داده و آنها را در راستای حرکت در جهت آرمان های والای انسانی و اسلامی تشویق می نمودند.

در همین زمینه کتاب «دانشگاه و دانشگاهیان از دیدگاه امام خمینی» دفتر چهاردهم از آثار موضوعی تبیان ها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) استخراج و تنظیم شده است. این اثر درباره آرا و افکار حضرت امام در ارتباط با نقش و اهمیت دانشگاه ها و مجامع علمی در ایجاد تحولات اجتماعی و لزوم توجه این قشر به وظایف، تکالیف و حقوق خود در جهت پیشبرد اهداف متعالیه دین اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی می باشد. این مجموعه مشتمل بر هشت فصل با عناوین ذیل است که به همت معاونت پژوهشی مؤسسه تدوین شده است:

ارزش علم، دانشگاه قبل از انقلاب اسلامی، دانشگاه و انقلاب فرهنگی، رسالت دانشگاه، اساتید در کلام امام، دانشجو در کلام امام، تحصیلات خارج از کشور وحوزه و دانشگاه.

در همین ارتباط جهت آشنایی بیشتر با نظریات بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران در این مورد، کتاب ارزشمند «دانشگاه و دانشگاهیان از دیدگاه حضرت امام خمینی» را از اینجا مطالعه نمایید.  

. انتهای پیام /*