بیعت با امام

 (میز اندیشه با حضور مهمانان سالگرد ارتحال امام خمینی از کشور ترکیه)

 

حضور: ضمن تشکر از مهمانان گرامی، لطفاً در آغاز بحث خودتان را به صورت مختصر معرفی کنید و نحوه آشنایی خود را با امام خمینی و انقلاب اسلامی ایران توضیح دهید.

 آقای ابراهیم چیفچی: بسم الله الرحمن الرحیم. من ابراهیم چیفچی هستم. از  39 سال پیش در کشور هلند در شهر نوتردام، بسر می برم. اصالتاً ترکیه ای هستم. من امام  خمینی را- که خدا روحش را شاد کند-  از زمانی که از  فرانسه به  کشورشان  بازگشته اند می شناسم. من از همان زمان که با شخصیت ایشان آشنا شدم تا کنون سعی دارم در راه او حرکت کنم. ان شاء الله تا آخرین لحظه عمرمان هم در خط او و خط رهبرمان قدم برخواهیم داشت.

 حضور: شغل و فعالیت شما چیست؟

 چیفچی: من به امر تجارت مشغول هستم. من پیش از این به مدت ده سال در هلند به کارهای مختلف دستی پرداختم و اکنون از 29 سال پیش به این طرف به کار تجارت مشغول هستم. ابتدا در آنجا یک مغازه داشتم و اکنون از مدتها پیش به تجارت کالاهای مختلف با ترکیه می پردازم.

 حضور: شما نیز خودتان را معرفی کنید و در باره آشنایی خود با امام خمینی توضیح دهید.

  آقای حاجی میرزا جعفراوغلو: بسم الله الرحمن الرحیم. علیکم السلام. من حاجی میرزا جعفراوغلو هستم و از 43 سال پیش در هامبورگ زندگی می کنم.

 

 امام خمینی مدتی در ترکیه بودند و سپس به عراق و فرانسه رفتند. ایشان برای رسیدن به هدف اسلامی خویش سخت تلاش کردند. ما از آن زمان در راه و در خط او- که خدا روحش را شاد نماید- حرکت می کنیم و فعالیت داریم. ما با زن و فرزندانمان در خط او هستیم. خدا او را رحمت نماید. او حیات و روزگار جدیدی پدید آورد و مرد بزرگی بود و باور نمی کنم که مرد بزرگی چون او باردیگر پای به عرصه جهان بگذارد. خدا روح او را شاد نماید.

 حضور: در هامبورگ چه نوع فعالیتی دارید؟

 جعفراوغلو:  من در هامبورگ تجارت می کنم. الحمدلله زندگی خوبی دارم. فرزندانم شغل و کارهای خوبی دارند. فرزندان کوچکم در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. کوچکترین آنها در رشته حقوق درس می خواند و انشاءالله بعد از اتمام تحصیلاتشان قصد بازگشت مجدد به ترکیه را دارم. خدای را سپاس می گوییم.

حضرت امام، خدمت بزرگی به ما کرده اند. پیش از نهضت ایشان در ترکیه در شهر اغدیر فقط یک مسجد وجود داشت. ولی خدای را شکر هم اکنون در شهرهای استانبول، بورسای، ازمیر، انکارا و هر جا و نقطۀ ترکیه، با اهل بیت پیامبر اکرم (ص) آشنا هستند و بسیاری از مردم به آنان اعتقاد دارند. خداوند هیچگاه ما را از راه اهل بیت(ع) جدا و دور نسازد. تا پیش از نهضت امام خمینی در ترکیه حتی نمازخواندن شیعیان را باور نداشتند. ولی در حال حاضر همه - حتی برادران سنی ما از مکاتب مختلف مانند حنفی و مالکی و غیره- دین و نماز خواندن شیعیان را قبول دارند. اینها همه از نعمات و یادگارهای زیبای آقا یعنی حضرت امام خمینی است. خدای روحش شاد نماید.

 حضور: شما هم خودتان را معرفی کنید و مختصری از فعالیتها و نیز آشنایی خود با امام خمینی بیان فرمایید.

 آقای موسی آدا: بسم الله الرحمن الرحیم. من موسی آدا از کشور ترکیه و روحانی هستم. تا سال 1984 در قم تحصیل می کردم و الان در ترکیه مشغول تبلیغات هستم. آشنایی من با شخصیت حضرت امام به سالها قبل برمی گردد. من وقتی طلبه بودم در ترکیه قرآن می خواندم که در ایران انقلاب اسلامی بوجود آمد. به همین دلیل به ایران آمدم و در مدرسه حجتیه قم به تحصیلاتم ادامه دادم. بعد از آن دوباره به ترکیه برگشتم و همچنان به فعالیتهای مذهبی اشتغال دارم. وقتی برای اولین بار امام را دیدم خیلی خوشحال شدم. در قم گفتند هرکس درسش خوب است و امتحانها را بخوبی برگزار کرده می روند به دیدار امام (رحمت الله علیه). من آن شب را اصلاً نخوابیدم و منتظر صبح بودم. الحمد لله رفتیم جماران و امام را زیارت کردم. از آن لحظه که نور امام را دیدم تا کنون از خط امام، دور نشده ام.

 

 همیشه و همه جا - در مجالس، در منبرها - نام امام را می برم و مدح امام می گویم. مردم ما در اوایل انقلاب با شخصیت امام آشنایی نداشتند. ولی وقتی طلبه ها از اینجا به ترکیه رفتند نام امام در شهرهای مختلف ترکیه پخش شد و امروزه مردم امام را می شناسند، او را دوست دارند و بسیاری عاشق امام هستند. بعد از امام، مردم آیت الله خامنه ای را خیلی دوست دارند و اگر ایشان بگویند در جبهه ها یا جای دیگر به سرباز نیاز هست همه عاشقان امام ، جوانان، حاضرند و با رهبری میثاق همیشگی دارند.

 حضور: اگر از دوران طلبگی در قم خاطره دیگری در باره امام خمینی دارید بیان بفرمایید.

 آدا: خاطره دیگری که از آن دوران الان به یاد دارم این است که وقتی یک سال از رحلت امام گذشته بود قرار شد برای سالگرد ایشان برویم ولی توفیق نصیب من نشد که بروم. شب که خوابیدم دیدم توی مدرسه حجتیه که درس می خواندم هستم. اصلاً این خواب از خاطرم نمی رود. امام شخصیت بسیار بزرگی است. از این خواب که دیدم فهمیدم ایشان چه شخصیت بزرگی است. دیدم عکس ایشان روی در است. با خود گفتم چرا من خوابیدم و برای رحلت امام نرفتم. دیدم عکس جان گرفت و آمد جلو رو به روی من. من انگشتم را بلند کردم و گفتم: ای امام تو را به جدت امام حسین (ع) قسم من یک حاجتی دارم این را بنویس به من بده.

  گفت: شما خودم را قسم بده. من امام حسین هستم.

  از این خواب فهمیدم که امام خمینی انسان خیلی بزرگی است.

 حضور: در باره انگیزه خود از سفر اخیر به ایران بیشتر بگویید.

 آدا: ما اینجا آمدیم تا یک بار دیگر با امام امت بیعت کنیم و بگوییم ای امام ما از شما جدا نمی شویم و همیشه در راه شما هستیم و این هدفها را که شما گذاشته اید ما، جریان می دهیم.

من معتقدم مردم باید از قشرهای مختلف بیایند امام را خوب بشناسند. قرآن کریم می گوید آنها که در راه خدا کشته می شوند شهید هستند. امام هم به این روایت اشاره می کنند که مداد العلما افضل من دماء الشهدا. امام در راه خدا انقلاب کرد و این انقلاب را در اختیار ما گذاشت. این نعمت بزرگی است و ما باید قدر این نعمت را بدانیم. ما در اینجا فاتحه ای و صلواتی نثار روح امام امت می کنیم تا از ما راضی شود. چون نام شیعه در جهان شناخته نبود. امام با هدف الهی آمد و شیعه را در جهان معرفی کرد. الان شیعیان در دولت ترکیه و سایر دولتها هستند. قبل از انقلاب اسلامی در ترکیه سخن گفتن از شیعه سخت بود. ولی به همت امام امروز ما همه جا می گوییم شیعه هستیم. می پرسند از کدام شیعه می گوییم مثل شیعه ایران. از این جهت ما را می شناسند.

 

حضور: آقای چیفچی، گویا شما چندمین بار است که برای شرکت در مراسم ارتحال امام خمینی به ایران می آیید. در این باره توضیحی بفرمایید.

 

 و اگر شما هم خاطره ای از حضرت امام دارید بیان بفرمایید.

 چیفچی: از سال 1980 میلادی به این سو من عضو مجمع جهانی اهل بیت (ع) هستم. از آن تاریخ به بعد ما با آقایانی که از ایران به کشورهای ما می آمدند آشنا شده ایم و در فعالیت های دینی نیز داخل هستم و نیز در تمام مراسم بزرگداشت یاد و خاطره حضرت امام (ره) شرکت می کنیم. و به طور مرتب هرسال در این مراسم حضور پیدا می کنیم. در کنفرانس ها و همایش هایی که از سوی مجمع برگزار می شود شرکت می کنیم. البته ابتدا فقط من عضو بودم و متعاقباً دیگر برادران بازاری نیز به ما پیوستند. از آن تاریخ رفت و آمد های ما به ایران ادامه دارد.

در مورد خاطره باید عرض کنم من شخصاً خاطره ای از امام ندارم ولی یکی از  خاطراتی که  از حضرت امام (رحمت الله علیه) شنیده ام سخت در من اثر کرد. هنگامی که حضرت امام در فرانسه اقامت داشتند، روزی قسمتی از گوشت گوسفندی را که همراهان ایشان ذبح کرده بودند

به بیت امام دادند. ایشان پرسید: از کجا تهیه شده است؟ و پس از اطلاع از نحوه ذبح حیوان فرمود: من از این گوشت نمی خورم چون وقتی به اینجا آمدم در قبال دولت فرانسه متعهد شدم که قوانین این کشور را رعایت کنم. اینک این گوشت از ذبح خلاف قوانین دولتی این کشور تهیه شده است و من از آن نمی خورم. این نحوه برخورد درس بزرگی برای همه است. البته این گونه درس های آموزنده حضرت امام، فراوان است.

حضور: آقای جعفر اوغلو شما چندمین بار است که در مراسم ارتحال امام خمینی شرکت می کنید؟

 جعفراوغلو: من حداقل سالی یک بار به همراه خانواده ام برای زیارت مشهد مقدس به ایران می آیم. حتی گاهی دو و یا سه بار در سال به ایران می آیم. من از زمان پیروزی نهضت امام خمینی به ایران رفت و آمد می کنم. در مراسم ساالگرد رحلت ایشان- که رهبری بزرگی برای ما بود- شرکت می کنیم. در این گونه مراسم ما تا آنجا که می توانیم حضور داشته و شرکت می کنیم. من در مراسم سالگرد رحلت ایشان، اگر کاری و مشکلی نداشته باشم، حتماً شرکت می کنم. خدای روحش را شاد نماید.

 حضور: در باره ارزش وحدت میان مسلمین که  امام خمینی برای گسترش و تعمیق آن تلاش بسیاری کردند چه نظری دارید؟

 جعفر اوغلو: من امام خمینی را مانند یک خورشید می دانم که به ما مسلمانان وحدت بخشید. تا آنجا که من بیاد دارم و در طول عمرم ناظر و شاهد آن بوده ام، تنها کسی که موجبات وحدت و اتحاد میان مسلمانان را فراهم آورد، حضرت امام خمینی بود. خدا او را رحمت کند. اگر امروز در عراق، سوریه و افغانستان می بینیم که آمریکا و اسرائیل ظلم و ستم های زیادی روا می دارند، علت آن در عدم وجود وحدت و برادری میان ما است.

اگر ما مسلمانان وحدت داشته باشیم، آمریکا و اسرائیل نخواهند توانست آرامش و آسایش مردم و کودکان مسلمان را از بین برده و نابود سازند و ما را دچار رنج و مصیبت سازند.

  خدا آمریکا و اسرائیل را لعنت کند. 

اما خداوند بزرگ به ما مسلمانان نعمات زیادی داده است. چاه های نفت در اختیار مسلمین است. میراث زیبای پیامبر اکرم (ص) به مسلمانان تعلق دارد. ظفر و عظمت در دست مسلمانان است. اما متأسفانه آنان وحدت ندارند و به اتحاد و همبستگی میان خودشان بی توجه هستند. لذا ما درچنین وضعیت اسف باری بسر می بریم. خدا امام را رحمت کند. ایشان مانند یک خورشید بود که طلوع کرد و غروب نمود. خدا آینده ما را خیر و نیک گرداند.

مسلمانان باید توجه کنند. امام خواهان دعوا و جنگ نبود. او قتل و کشتار انسان ها را نمی خواست. او همواره خواستار برقراری وحدت در میان مسلمانان بود. امروز من به همراه دخترم که در آلمان در دانشگاه تحصیل می کند به بازدید بیت امام رفتیم. همه حکام، همه رؤسای جمهور و دولتمردان کشورهای مختلف جهان - از ترکیه گرفته تا دیگر کشورها- کاخ، ویلاها و اتومبیل های گرانقیمت دارند. بازدید از بیت ساده امام انصافاً درس بزرگی برای همه است. او ساده زندگی کرد و برای انسان ها، برای اسلام و برای مردم تلاش کرد. او از مال دنیا هیچ چیزی نخواست. از این نظر من او را به حضرت امام حسین (ع) تشبیه می کنم. خدا یزید و معاویه را لعنت کند. حضرت امام حسین (ع) دنبال مال و منال دنیا نبود. او تنها برای استمرار و پایداری حیات اسلام قیام کرد و چه ظلم ها و ستم ها که بر او نرفت. خدا یزید و معاویه را لعنت کند. خدا روح امام خمینی را نیز شاد کند. او هم در همان راه امام حسین (ع) قدم برداشت و حرکت کرد.

حضور: به نظر شما حاصل وحدت مطلوب و مورد نظر امام خمینی چه خواهد بود؟

 چیفچی: به نظر من در مکتب و مسیر امام خمینی ویژگی خاصی نهفته است که اگر مسلمانان به آن روی بیاورند و با هم اتحاد و وحدت داشته باشند، یقیناً خواهیم توانست اسرائیل را نابود سازیم. باید گفت که نگاه بغض آلود و غضبناک دنیا به این مسیر و به اندیشه های امام خمینی از همین امر نشأت می گیرد.

هرگاه مسلمانان وحدت داشته باشند و در راه قرآن بکوشند، تا این اندازه متفرق و پراکنده و گرفتار مصائب نمی شوند. اینکه می بینیم ملتهای مسلمان با هم دعوا و مرافعه دارند به این دلیل است که هر دو طرف قرآن را می خوانند اما یکی قرائتی اسلامی از آن دارد و طرف مقابل قرائت آمریکایی، یک طرف در خط آمریکای لعنتی قرار گرفته و با آمریکا متحد شده و دست به قتل و کشتار مسلمانان می زند اما طرف دیگر شجاعانه به دفاع از اسلام حقیقی و امت اسلامی می پردازد.

الحمدلله جمهوری اسلامی ایران در خط رهبری حرکت می کند و در راه ثبات و استقرار آن می کوشد.  ا  ن شاءالله خداوند به رهبر ما طول عـمر عـطا فرماید و مـا را از خـط او جدا و دور ننماید.

 حضور: مسلماً اسرائیل دشمن مشترک همه مسلمانان است و یکی از نتایج وحدت مسلمانان نابودی این خطر دائمی است. نظرتان راجع به فعالیتهای تخریبی اسرائیل  در منطقه چیست؟

 چیفچی: به نظر من اسرائیل مشکل عظیم و منشأ فتنه در منطقه است. اسرائیل در بخش عرب نشین منطقه خاورمیانه جای گرفته و به صورت نامشروع حقوق دیگر کشورها را ضایع نموده و برای خود حقوق  ویژه قائل می شود و در هر حال نسبت به  مسلمانان تعدی می کند. او زور  و قدرت  خود را از آمریکا می گیرد.

ما و بلکه همه دنیا می داند که ایران دارای ذخایر غنی نفتی است لکن نمی تواند آن را به صورت عادلانه به دیگر کشورها مانند ترکیه، چین و حتی اروپا بفروشد و سبب این امر نیز قدرت استکباری جهان و اسرائیل است که مانع تراشی می کنند.

 آدا: من وقتی نام اسرائیل را می شنوم حالت نفرت و بیزاری پیدا می کنم. اسرائیل جنایتکار است و می خواهد میان مسلمانان تفرقه ایجاد کند. همان طور که آقا ابراهیم اشاره کردند اسرائیل اصلاً دولتی نداشت. انگلیس و بعد هم آمریکا این را ایجاد و حمایت کردند. حالا می گوید من در منطقه حرف اول را می زنم. ما باید بیدار باشیم و به دولتهایی که با اسرائیل دوست هستند ماهیت این کشور را نشان دهیم. اسرائیل خودش چقدر سلاح هسته ای دارد؟ حالا این تبلیغات علیه ایران برای چیست؟ مگر کشورهای دیگر سلاح هسته ای ندارند؟ مسئله سلاح هسته ای نیست.

ایران می خواهد مسلمانان را بیدار کند و به دنیا بفهماند که ما شیعه و مسلمانیم و می خواهیم از راه خدا برویم. ما از اسرائیل نمی ترسیم. ولی آنها می ترسند که تختشان پائین بیاید و به این خاطر می خواهند ایران توان مقابله با آنها را نداشته باشد. اگر سلاح هسته  ای بد است اول سلاح های خودتان را از بین ببرید، مال جاهای دیگر را از بین ببرید، بعد بیایید سراغ ایران. هر روز اسرائیل در فلسطین جنایت می کند، این همه شهید و مجروح هست. اسرائیل می خواهد مسلمانان، خواب بمانند و اصلاً بیدار نشوند. اگر مسلمانان بیدار شوند و بدانند و متحد شوند، همان طور که امام خمینی گفتند هرکدام یک سطل آب بریزند اسرائیل را آب می برد. ما همیشه می گوییم مرگ بر اسرائیل.

حضور: فکر می کنید از چه راههایی می توان وحدت ثمربخشی میان مسلمانان بوجود آورد؟

 چیفچی: به نظر من مسلمانان می توانند در هر زمان وحدت داشته باشند. آنان هرگاه به کتاب شان، به قرآن شان تأسی نمایند می توانند این امر را محقق سازند. اما چنانکه گفتم در صورت تبعیت از آمریکا، بالطبع تحقق این امر ممکن نخواهد بود. ما کم و بیش از 25 سال پیش با کسب اجازه از دولت هلند، در روز قدس مراسمی را برگزار می کنیم. این در حالی است که در برخی از کشورهای اسلامی مانند ترکیه علیرغم دعوت رسمی ما، برخی نسبت به بزرگداشت روز جهانی قدس رغبتی از خود نشان نمی دهند. بدیهی است که برادران سنی و شیعی ما وحدت ندارند که علت آن را - علاوه بر بی توجهی به مبانی دینی خود- می توان در بعد اقتصادی زندگی شان جستجو نمود.

 حضور: حال که به بعد اقتصادی جهان اسلام اشاره کردید با توجه به نوع فعالیت برادران بفرمایید در باره اقتصاد اسلامی و اقتصاد کشورهای اسلامی چه نظری دارند.

 چیفچی: در دنیا هیچ دولتی نیست که بودجه و برنامه اقتصادی و بدهی خارجی نداشته باشد. اما دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ دین و قرضی به احدی، به هیچ کشوری ندارد. ایران تمام امور خود را بر اساس نیرو و توان خود به انجام می رساند. این همه مشکلات بر سر راه او بوجود آورده و می آورند، جنگ چند ساله بر او تحمیل کرده اند، تحریمها از همه طرف هست، لکن در عین حال این کشور بر مشکلات فائق آمده و به بهترین نحو امور خود را اداره می کند و پیوسته در حال پیشرفت است و حتی نسبت به صدور تکنولوژی اقدام می نماید. این همه نشانگر این است اقتصاد این مملکت دارای سیستمی بسیار خوب و قوی است. ان شاءالله بعد از این هم در خط رهبرمان به حرکت خود ادامه خواهد داد. خداوند به ایشان طول عمر عنایت فرماید. انشاء الله خداوند به ما توفیق نمازگزاردن در پشت سر ایشان در قدس را نصیب نماید.

حضور: آقای آدا شما در باره ارزش اقتصاد از دیدگاه امام چه توضیح دارید؟

 آدا: به طور کلی اقتصاد از دیدگاه امام خمینی اهمیت بسیار دارد. اگر اقتصاد ایران نمی توانست سر پای خود بایستد کسی ایران را نمی شناخت. مسلمانان باید اقتصاد خود را جوری درست کنند که محتاج دیگران نباشند. امام خمینی بر این موضوع تأکید داشتند. اینکه ایران توانایی تولید سلاحهای دفاع از خود را دارد به خاطر توانایی اقتصاد ایران است. اگر ایران قدرت اقتصادی لازم را نداشت چگونه می توانست به فلسطینی ها کمک کند؟ چگونه از محرومان جهان حمایت می کرد؟ چگونه اسلام حقیقی را تبلیغ می کرد؟ در صدر اسلام هم همین طور بود. اگر ثروت خدیجه کبری (سلام الله علیها) نبود اسلام آنقدر پیشرفت نمی کرد. باید اقتصاد مسلمانان خوب باشد، درست باشد تا تبلیغ دیانت هم خوب باشد.

 حضور: در باره مشکلات جهان اسلام بحث بفرمایید. در حال حاضر مهمترین مشکلات مسلمانان را در چه چیزهایی می دانید؟

 آدا: قرآن کریم می فرماید: "واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا"، مسلمانان باید حول محور دین خود اتحاد داشته باشند. اتحاد یک اصل اسلامی است. عقب ماندن مسلمانان جهان از یک جهت به خاطر نداشتن وحدت است و به همین دلیل از یک جهت دیگر به خاطر وابسته بودن به اجانب خصوصاً آمریکا و اروپاست. اگر رؤسای کشورهای اسلام توجه کنند، قرآن و احادیث را بخوانند و بر اساس آن حرکت کنند مسلمانان سرافراز می شوند. مع الاسف چنین نیست. اینکه امام می فرمود آمریکا فتنه گر است، بین مسلمانها تفرقه و فساد ایجاد می کند واقعیت است. به همین خاطر نظر امام به آمریکا مثبت نبود. غربی ها می گویند میان مسلمانان تفرقه بینداز و مالشان و نفتشان را ببر. ببینید اینها در عراق، در بحرین، در سوریه و در سایر کشورهای اسلامی چه کردند، چه مشکلاتی ایجاد کردند. الان در سوریه بین مسلمانان جنگ است. اگر ما به جای توجه به آمریکا و گوش دادن به تبلیغاتی که می کنند به قرآن کریم و پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) گوش کنیم، اختلاف ایجاد نمی شود. هدف امام خمینی هم همین بود. ما باید از آمریکا و اروپا برحذر باشیم. آنها نمی خواهند ما به جایی برسیم. هدفشان این است که ما را سرکوب کنند.

 حضور: در باره نهضت ها و حرکتهای منطقه اسلامی- که فعلاً دچار مشکلات و نابسامانی های متعددی شده است- چه فکر می کنید؟

 چیفچی: به نظر من هرکدام از اینها مبنای اسلامی دارد و حرکتی اسلامی محسوب می شود. ان شاءالله در هرکدام از کشورها از سوریه گرفته تا تونس و مراکش و الجزایر و در دیگر بلاد مانند آذربایجان زمینه هایی از این حرکت وجود دارد و من معتقدم که اینها یعنی این بیداری ملت ها از برکات وجود و نهضت حـضرت امام خمینی است. انشاءالله راه خود را پیدا می کنند و ملت ها متحد می شوند و حق پیروز مـی شود و راه و حـرکت حق و حقیقت همچنان ادامه مـی یابد.

 حضور: به سوریه اشاره کردید. ظاهراً این کشور نسبت به نقاط دیگر وضعیت خاصی دارد؟

 چیفچی: بله، در مورد سوریه باید بگویم خداوند به سید حسن نصرالله عمر طولانی عطا فرماید. دشمنان می خواهند با ایجاد فتنه در سوریه، جایگاه حزب الله لبنان و اتحادش با ایران را به مخاطره بیندازند و مقاومت را تضعیف نمایند. لکن من معتقدم که کاری از پیش نخواهند برد.

آدا: از آنچه من خوانده ام و می دانم فکرم این است که این بهاری که می گویند در کشورهایی مانند تونس و مصر و لیبی بوجود آمد، اصلاً بهاری نبود و طراوتی ایجاد نکرد. الان در مصر باز تظاهرات هست و کشته ها هست. لیبی اصلاً ضد ایران شده است. نخست وزیر آنها گفته بود آنها که به ایران سفر کنند ما دیگر آنها را قبول نمی کنیم. در بحرین و تونس اصلاً فکر مردم نیستند. اصلاً مردم آن طور که باید بیدار نشده اند.

علما و طرفداران اسلام باید مردم را بیدار کنند. مردم باید آزادی خود را از دست ندهند. الان این کشورها بازهم زیر بار ذلت رفته اند. بعضی ها رفته اند و بعضی دیگر آمده اند. چیزی عوض نشده است.

 حضور: علت چنین وضعیتی چیست؟

 آدا: ببینید، این تحولات هدف نداشتند، رهبر نداشتند. انقلاب اسلامی ایران وقتی بوجود آمد که هم  رهبر داشت و هم هدف مشخص بود.

 

 نهضتهای این کشورها رهبر تعیین نکردند و هدفشان مشخص نبود. بر سر رهبری اختلاف و درگیری هست. تظاهرات و نابسامانی هست، رهبرشان معلوم نیست، هدفشان معلوم نیست.

 حضور: در مورد سوریه و درگیریهای آن کشور چه نظری دارید؟

 آدا: سوریه پلی است میان مسلمانها، خصوصاً میان ایران و حزب الله لبنان و مقابل اسرائیل است. اینها می خواهند این پل خراب شود و ایران نتواند با مسلمانان تحت ستم اسرائیل ارتباط برقرار کند. اینها می خواهند شیعه در منطقه تضعیف شود. اینها می خواهند سوریه را خراب کنند و بشار اسد را پایین بیاورند. در سوریه، در مصر، در بحرین و در جاهای دیگر می خواهند افرادی را سر کار بیاورند که تابع خودشان باشد و مطابق سیاستهای آنها عمل کند. به خاطر همین می خواهند هرکس را که مطابق سیاستهای آنها نیست از میان بردارند. امید ما این است که جنگ در سوریه تمام شود و خداوند به سوریه و به جمهوری اسلامی ایران و به سید حسن نصرالله ان شاء الله کمک کند.

 حضور: غیر از ترکیه، وضعیت امروز تبلیغ شیعیان در اروپا چگونه  است؟

 جعفر اوغلو: ما، در ترکیه پیش از آمدن امام و قبل از نهضت ایشان، با وجود شیعه بودن، هیچ اطلاعی از ایشان نداشتیم. من در آلمان کار می کردم. در آنجا همانند دیگر مردم، جز رفت وآمد بر سرکار و نماز خواندن، چیز دیگری انجام نمی دادم.

خداوند امام خمینی را رحمت نماید. طلاب و روحانیونی که در خط او بودند، به اروپا آمدند و نسبت به تبلیغ معارف دینی اهتمام ورزیدند. در مراکز اسلامی و مساجد ایرانی موجود در منطقه نیز اقدامات دینی و اطلاع رسانی خوبی صورت گرفته و می گیرد. اکنون آقای رمضانی مدیر مرکز اسلامی امام علی (ع) در هامبورگ است.

نظارت و توجه به فعالیت های مراکز اسلامی بسیار عالی است. پیش از این به جز مرکز یاد شده، هیچ مرکز و مسجدی در شهرهای دیگر وجود نداشت و ما برای سال های زیادی تنها در مرکز اسلامی امام علی (ع) در هامبورگ گردآمده و مثلاً نماز عید را بجای می آوردیم.

اما چند سالی است که ما مسلمانان مقیم آلمان در مراکز و مساجدی که بتدریج ایجاد شده اند، تجمع نموده و نماز می خوانیم.

اکنون خدای را سپاسگزاریم که به غیر از هامبورگ، در شهرهای دیگر نیز مساجدی ایجاد شده است. برادران ما از شهرهایی مانند کلن، بروکلین، هامبورگ، و یا حتی از آمستردام و روتردام و ...، با بهره گیری از فرمایشات و بیانات رهبر انقلاب به ایران آمده و به تحصیل علوم دینیه پرداختند. سپس به کشور ما بازگشته و افراد بی اطلاع یا کم اطلاعی چون ما را آگاه ساخته و تعلیم دادند. همچنین فرزندان ما نیز از از این رهگذر با اسلام و تعالیم و احکام دینی آشنا شدند و به رعایت موازین دینی روی آوردند. من شش فرزند دارم. الحمدلله همه به  اعتقادات  دینی پایبند  هستند و نمازهای پنجگانه را به موقع بجای می آورند.

راهنما و روشنی بخش این مسیر همانا مکتب امام خمینی بوده است. این میراث اوست. مکتبی زیباتر و دنیایی بهتر از این نمی توان تصور نمود . این مکتب همان مکتب اهل بیت (ع) است و ما همواره در این مسیر گام برداشته  و همچنان به راه خود ادامه خواهیم داد.

حضور: در انتها بفرمایید از برگزاری مراسم ارتحال امام خمینی و همایشهای آن تا چه حد رضایت دارید؟

 چیفچی: خدا راضی باشد. برای من بسیار مفید بوده و در هر بار ضمن زیارت برخی اماکن مقدس، از همایش ها نکاتی را یاد می گیریم. ما نیز نسبت به معرفی و آشناساختن دیگران با مفهوم و پیام انقلاب راغب تر می شویم. ما آماده جانفشانی در راه ایمان هستیم. چشم امید برادران مستضعف ما در کشورهای مختلفی مانند عراق، سوریه، تونس، مراکش و غیره به ما و کمک و یاری ماست. آنها باید بدانند که ما بی تفاوت نیستیم و آنها تنها و بی یاور نیستند. در صورتی که رهبرمان به ما اذن بدهند ما آماده هستیم دوشادوش این برادرانمان مبارزه کنیم. ما در دیدار با برادران خود در این گونه سمینارها چنین پیام هایی را با صراحت اعلام می کنیم. من در بازدید از زندان عبرت و با مشاهده آن همه فشار و شکنجه ای که برادران ما متحمل شده اند، یک آن آرزو کردم که کاش در کنار آنها بودم و برای قرآن، دین اسلام و کلمه ایمان الهی مبارزه می کردم.

اضافه کنم که من از هر مراسم و اتفاقی فیلمبرداری می کنم و در کشور خود  به برادران نشان خواهم داد.

نکته ای هم از مراسم بزرگداشت روز قدس بگویم. در بسیاری از موارد ما شاهد حضور برادران سنی مذهب خود (که تابع دیگر کشورهای اسلامی هستند) در این مراسم هستیم. حرکت خوبی است که ان شاءالله ادامه یابد. خداوند همه را موفق نماید و از خط امام دور ننماید.

 حضور: آقای آدا شما در باره مراسم ارتحال حضرت امام چه نظری دارید و کدامیک از برنامه ها را مفیدتر می دانید؟

 آدا: من قبلاً در دوران طلبگی به این مراسم آمده بودم و امسال نیز توفیق حاصل شد و دوباره آمدم. در این مدت نیز از طریق رسانه ها مانند تلویزیون برنامه ها را می دیدم. فکر می کنم خیلی از کسانی که از کشورهای دیگر دعوت می شوند افراد معمولی هستند در حالی که بهتر است از قشرهای تحصیل کرده مانند دکترها، تجار و غیره نیز دعوت شود. من بعضی ها را دیدم که چندین بار آمده بودند. بهتر است سالهای بعد دیگران بیایند، از قشرهای مختلف بیایند و آنها هم آشنا شوند.

در چند روزی که اینجا بودیم جاهای مختلف را گشتیم، مثل موزه زندان یا جنگ و دفاع، متأثر هم شدیم ولی در هر حال مثل گردش است. هزینه هم زیاد شده است. بعضی ها امام را خوب نمی شناسند، ایران را خوب نمی شناسند. این کنفرانسهایی که در هتل هست، یک ساعت و دوساعت هست، کافی نیست. بردن مهمان ها به برج و جاهای دیگر خوب است ولی هدف این نیست. باید افکار مردم را درست کنیم. من اینجاها که رفتم، درس و عبرت گرفتم ولی حس کردم که در بعضی ها چنین نیست. آشنایی بیشتری لازم است. باید روحیه ها را تغییر داد.

 حضور: در مراسم ارتحال حضرت امام چه دیدید و چه خاطره ای از این مراسم برای مردم محل اقامت خود خواهید برد؟

 آدا: ما همیشه امام را در منبرها و مجالس و مراسم، مدح می کنیم. امام انسان بزرگی بود و تأثیر بسیاری در جهان گذاشت. ما، در این مراسم دیدیم که مردم عاشق امام هستند. می شود گفت تقریباً پنج شش ملیون نفر آمده بودند. اینها امام را یادشان نمی رود. این عاشق بودن مردم ایران به امامشان را ما ان شاء الله به مردم خودمان می رسانیم و توضیح می دهیم. امام ما را سرافراز کرد. ایران، ما را سرافراز کرد. اینجا که آمدیم معنویتمان بیشتر شد. ان شاء الله مردم ایران هم قدر این انقلاب را می دانند. الان ایران را همه جا می شناسند. همه می گویند ایران کشور بزرگی است. در شهر ما، مردم قبلاً خوب ایران را نمی شناختند. الان می گویند اگر ایران نبود شهر ما هم از بین می رفت. ما به ایران دعا می کنیم. به رهبر ایران دعا می کنیم. خداوند به مردم ایران و به رهبرشان عمر طولانی عطا فرماید.

 

منبع: حضور، ش 88، ص 146.

 

. انتهای پیام /*