انقلاب اسلامی ایران، مشعل راه ما

 جهانگیر بدر[1]

 حضار محترم، امروز روزی بسیار مهم و تاریخی است. در اینجا ما به مناسبت فرا رسیدن میلاد امام خمینی(س) برای تجلیل از مقام شامخ ایشان در این محفل جمع شده ایم؛ در این سمینار کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران و سفیر محترم ایران حضور دارند که از آنها به خاطر حضور خود در این محفل بسیار سپاسگزارم؛ و این فرصت بسیار خوبی است تا از بزرگترین شخصیت تاریخی و انقلابی امام خمینی(س) تجلیل به عمل بیاورم.

     در این سمینار مقالات مفید و جامعی ارائه شد؛ و نیز مسائل و موارد بسیار خوب و جالبی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. اینجانب در یکی از مراکز سیاسی مشغول فعالیت می باشم و فکر می کنم دامنۀ علم و تجربه آنقدر وسیع و گسترده است که کسی نمی تواند ادعا کند که دارای علم و تجربۀ کاملی است. بسیاری از مردم، انقلابهای سایر نقاط جهان را بسیار بزرگ می پندارند؛ ولی من با توجه به آگاهی محدود خود می توانم بگویم که در تاریخ جهان انقلابهای عظیمی به وقوع پیوسته اند که اگر آنها را مورد مطالعه قرار دهیم، به این نتیجه می رسیم که انقلابی عظیمتر از انقلاب اسلامی ایران در تاریخ جهان به وجود نیامده است. حضرت امام شیوه ای را برای تشکیل انقلاب برگزیدند که رهبری در ایران، مطابق اندیشه های آن حضرت صورت گرفت. من فکر می کنم که مردم ایران، بخصوص مردم مستضعف ایران و تمام قلبهای جهان دوستدار انقلابهایی می باشند که عزت نفس را در اولویّت قرار می دهند؛ و برای تمام مسلمانان و مستضعفان جهان، انقلاب ایران انقلاب با ارزشی است.

     در گذشتۀ کشور ایران، شاه با اقتدار تمام و با حمایت ارتش و نیروهای مخصوص خود به گونه ای ملت را در برگرفته بود که کسی به ندای کوچکی که از مدرسۀ قم برمی خواست و تظاهرات کوچکی که صورت می گرفت اهمیتی نمی داد؛ کسی تصور نمی کرد این تظاهرات کوچکی که صورت گرفته به عظیمترین انقلاب دنیا تبدیل خواهد شد؛ و بدین ترتیب این انقلاب زمانی به وجود آمد که امام خمینی(س) خارج از کشور در تبعید به سر می بردند؛ و ارتش رژیم طاغوتی و نظام و ادارۀ امور کشور تحت کنترل ایشان در آمد.

     من به مردم ایران درود می فرستم که با شجاعت تمام در برابر رژیم پهلوی مقاومت کردند؛ در جهان چنین ملتی با این ویژگی بارز نادر است؛ حقیقت این است که ملت ما (پاکستان) از انقلاب ایران به رهبری امام خمینی(س) تأثیر بسیار پذیرفتند. من در اینجا نمی توانم احساسهای این ملت را بیان کنم، ما با مشاهدۀ انقلاب ایران متوجه این امر شدیم که مردم می توانند در سرنوشت خود تغییر به وجود بیاورند؛ و این مسأله را آموختیم که حکومتی که بر خلاف رضایت مردم عمل کند، پایدار نمی ماند؛ و نیز بدون مردم تشکیل انقلاب غیر ممکن است؛ و درسی دیگر که از این انقلاب گرفتیم این بود که در زمان جنگ بین ایران و عراق برگزاری انتخابات بدون هیچ وقفه و یا بهانه ای همچنان ادامه یافت؛ و جنگ را بهانه ای جهت برگزار نکردن انتخابات قرار ندادند بلکه انتخابات برگزار شد، و بدین ترتیب به مردم قدرت و اهمیت دادند، و انقلاب به رسمیت شناخته شد.

 

منبع: بازسازی تفکر اسلامی در اندیشه امام خمینی، ص 95.



[1] )) حقوقدان و از مبارزان سیاسی مشهور پاکستان، دبیر کل حزب مردم و رئیس سابق ایالت پنجاب.

. انتهای پیام /*