رهنمودهای امام خمینی

(مصاحبه با  آقای حسین نقوی، دبیر مؤسسه الجواد هندوستان)

 

 

حضور: ضمن تشکر، لطفاً خودتان را معرفی کنید و به صورت مختصر بفرمایید چه نوع فعالیت هایی دارید؟

آقای حسین نقوی: بنده سید مناظر حسین نقوی، مسئول مؤسسه الجواد هستم و در هندوستان در شهر لکهنو و در مؤسسه الجواد که در سال 1974 تأسیس شده است  به فعالیت های فرهنگی و پژوهشی در باره اهل بیت علیهم السلام اشتغال دارم. ما مجله ای داریم به نام " انوار ولایت" و روزنامه ای هم به عنوان خبرنامه الجواد داریم که عمدتاً میان طلاب اردو زبان مشهد و قم و اصفهان توزیع می گردد. ولی مجله انوار ولایت  به دو زبان اردو و انگلیسی است و در سطح وسیع تری منتشر می شود.

مؤسسه الجواد تا کنون کتابهای تحقیقی متعددی در باره اهل بیت علیهم السلام چاپ کرده است. از سال 2005 نیز در ایام سوگواری فاطمیه ما مراسمی در چندین ایالت و شهر برگزار می کنیم. کنفرانس بزرگی هم به نام حضرت زهرا سلام الله علیها داریم که در مرکز یکی از ایالات برگزار می شود که شخصیت های مهم کشور از جمله سروزیر ایالت، وزیر مرکزی، امرای ایالتی، شخصیت های کشوری و فرهنگی در آن شرکت می کنند.

در سال 2009 که این کنفرانس در هندوستان برگزار شد سرکار حاج خانم زهرا مصطفوی دختر حضرت امام نیز تشریف آوردند که آن سال کنفرانس حال و هوای خاصی داشت و مورد استقبال مسئولین کشور ما قرار گرفت. در این مراسم، مسلمانان زیادی - اعم از شیعه و سنی - برای سخنرانی خانم مصطفوی جمع شده بودند و خلاصه مراسم بزرگی بود. 

حضور: با توجه به سن وسال شما معلوم است که دوران انقلاب اسلامی ایران و حتی دوران رهبری امام خمینی را به خاطر ندارید. بفرمایید چگونه با انقلاب اسلامی و شخصیت حضرت امام آشنا شدید؟

حسین نقوی: درست است. بنده چند سال بعد از انقلاب اسلامی ایران به دنیا آمدم و تا خبرها را متوجه شوم بعد از ارتحال حضرت امام بود. ولی بر اثر انقلاب اسلامی ایران افراد زیادی طلبه شدند و روحانی شدند و فعالیتهای اسلامی و تبلیغاتی داشتند که این فضا یکی از راه های آشنایی ما با انقلاب اسلامی ایران و شخصیت امام بود.

همچنین نشریاتی که از خانه فرهنگ ایران می رسید مانند " راه اسلام" و نیز بعضی از آثار امام مانند سخنرانی های امام، دیوان امام و غیره، همه این ها در آشنایی ما با امام و انقلاب اسلامی مؤثر بود.

حضور: از آثاری که مطالعه کرده اید کدامیک برای شما آموزنده و جالب تر بوده است؟

حسین نقوی: هریک از آثار امام و هریک از جملات و سخنان امام آموزنده و جالب است.

من حتی بعضی از اشعار ایشان را حفظ کرده ام:

من به خال لبت ایدوست گرفتار شدم              چشم بیمار تو را دیدم و بیمار شدم

بعضی از جملات امام تکان دهنده است، مثلاً اینکه می گویند عالم محضر خداست. در محضر خدا معصیت نکنید چه جمله زیبایی است.

حضور: به نظر شما محورهای مهم  سخنان امام و در واقع اساس اندیشه ایشان چه بوده است؟

حسین نقوی: آنچه در اغلب سخنرانی های ایشان ملاحظه می شود اسلام، مردم، عدالت، اخلاص، خدمت به مستمندان و نظایر این هاست. محور اندیشه امام، بالا بردن رسم انسانیت است. عزت اسلام و مسلمانها هدف امام است. الآن هم در این زمینه در دنیا ایران از همه کشورها جلوتر است و از اسلام و مسلمانان و مستضعفان بیش از دیگر کشورها حمایت می کند. با انقلاب اسلامی ایران، عزت و آبروی مسلمان ها بالا رفت.

حضور: بنا براین در حال حاضر هم شما جایگاه ایران را در سطح جهان، جایگاه ممتاز و قدرتمندی می بینید، در حالی که رسانه های غربی و صهیونیستی دم از تحریم و ضعف و مشکلات ایران اسلامی می زنند و دائماً علیه ایران و مسلمانان تبلیغ می کنند.

حسین نقوی: جایگاه ایران در جهان، بسیار عالی است. این حرف هایی که بعضی از غربی ها می زنند نمی تواند ملاک قضاوت باشد. الآن در هر کشوری بروید ایران طرفداران بسیار دارد. مسلمان و غیر مسلمان طرفدار ایران اسلامی هستند. اگر رهبر ایران به هر کجا برود میلیون ها نفر به استقبالش می آیند. البته روزنامه ها و رسانه های غربی مسایل را جور دیگری مطرح می کنند. در حالی که خودشان هم می دانند این طور نیست و آنچه آمریکا و اسرائیل می گویند دروغ است. در باره مسئله تحریم نیز اشخاص بسیاری به ایران آمده اند. اشخاص مهمی از مسئولان کشورهای دیگر، اساتید دانشگاه ها و حوزه ها، اینها می گویند که ما، در ایران به بازار می رویم هیچ تحریمـی نمی بینـیم، در زندگـی ایرانــی ها تحریـمی نـمی بینیـم، در زندگـی افراد مخـتلف تحریمی نمی بینیم. یعنی این اقدامات آن طور که تبلیغ می کنند صدمه ای به ایران نزده است. کسانی که به ایران می آیند نادرستی آنچه روزنامه ها و رسانه های غربی می نویسند را می بینند.

حضور: بعضی از متفکران، پیام اصلی انقلاب اسلامی ایران را اتحاد مسلمانان و مبارزه با ظلم و ستم در همه عالم می دانند. به نظر شما این پیام تا چه حدی در کشورهای مختلف – خصوصاً کشورهای مسلمان- مؤثر بوده است؟

حسین نقوی: بله، خیلی مؤثر بوده است. آثار آن را در کشورهای مختلف می توان دید. الآن هم ایران از همه مستضعفان، حمایت معنوی می کند. مثلاً هر وقت آقا سخنرانی می کند از مردم فلسطین حمایت می کند.

دختر حضرت امام، دبیر حمایت از زنان فلسطین است و در کنفرانس ما اکثر سخنانش در جهت حمایت از فلسطین و مظلومیت آنها بود. خوب اینها اثر می کند. در همین کنفرانس، معاون رئیس جمهور هند حضور داشت و این سخنان را تأیید می کرد. مقامات بالا تأیید می کردند. واقعاً ایران در ایجاد اتحاد میان مسلمانان و حمایت از آنان جایگاه بزرگی در دنیا دارد.

حضور: با همه اینها به نظر می رسد که علاوه بر دشمنان اسلام، برخی از اشخاص و گروه ها در مسیر ایجاد تفرقه و شکاف میان مسلمانان حرکت می کنند و مانع وصول به اتحاد مطلوب میان آنان می شوند.

حسین نقوی: در حال حاضر میان مسلمانان یعنی اهل سنت و اهل شیعه و علمای آنان اتحاد خوب و مناسبی در اکثر نقاط وجود دارد. ولی بعضی از فرقه ها مانند وهابیت خیلی اذیت می کنند و متأسفانه بعضی از کشورهای عربی و نیز کشورهایی مانند اسرائیل حامی آنها هستند. اما در واقع آنها نه شیعه هستند و نه سنی بلکه فرقه های دیگری هستند که مانع اتحاد مسلمانان می شوند.

حضور: فکر می کنید در شرایط فعلی جهان آیا می شود به نوعی با قدرت های استکباری و استعماری  مذاکره و مصالحه کرد؟

حسین نقوی: نه، کدام کشورها؟ آنها همان طور که بودند هستند. اگر این طور بود که الآن ایران حدود 35 سال است که از محرومان و مستضعفان و مظلومان حمایت می کند، اگر آنها نیز چنین افکاری داشتند آنها هم می آمدند از مظلومان عالم دفاع می کردند. معلوم است که آنها اهل مصالحه و مشارکت و این طور چیزها نیستند. آنها برای منافع مادی خودشان همه چیز را قربانی می کنند.

حضور: در باره نهضت های سالهای اخیر کشورهای اسلامی چه نظری دارید. بعضی از رسانه ها چنین می نمایانند که این تحولات دچار رکود یا انحراف شده است

حسین نقوی: نهضتهای اسلامی هر روز جلوتر می رود و قدرت بیشتری پیدا می کند و دچار رکود و سکون نشده است. اگر کسی چنین بگوید اشتباه می کند. شما به هریک از کشورهای اسلامی که بروید مانند پاکستان یا در میان مسلمانان هندوستان بیایید پیشرفت روزافزون تحولات اسلامی را می بینید. جوانان مسلمان را می بینید که در باره حق و حقیقت و شخصیت اسلامی خودشان حرف می زنند. اگر این تحولات اسلامی نیست، پس چیست؟ بیداری اسلامی چیست؟

البته تحولات اجتماعی گاه بروزات شدید دارد و گاه نه، اما اصل تحولات و بیداری اسلامی همچنان جریان دارد.

در این کنفرانس بیداری اسلامی که در اینجا برگزار شد بنده را هم دعوت کرده بودند و آمدم و دیدم که جوانان مسلمان از سراسر دنیا آمده بودند و شور و شوق زیادی داشتند.

خوب معلوم است که نهضت اسلامی روز بروز دارد محکمتر می شود. در بحرین، در لیبی، در همه مناطق اسلامی این بیداری هست.

حضور: در باره سوریه چه نظری دارید؟

حسین نقوی: در سوریه هم نهضت اسلامی هست. ولی در آنجا مردم از حکومت و از بشار اسد که اسلامی است حمایت می کنند. خود حزب الله مگر گروه سیاسی است که آن طور قدرت دارد. آنها یک گروه اسلامی و مذهبی هستند. به هر حال به نظر بنده بیداری اسلامی به طور وسیع آغاز شده و تازه در ابتدای راه است.

حضور: چه نسبتی میان این تحولات یا بیداری اسلامی و نهضت امام خمینی می بینید؟

حسین نقوی: اگر امام قیام نمی کرد و انقلاب اسلامی بوجود نمی آمد این نهضت ها و تحولات منطقه و خلاصه این بیداری اسلامی هم بوجود نمی آمد. بیداری اسلامی از اندیشه امام است. قبل از آن کسی اسلام را نمی شناخت. اخلاص امام و حمایت امام از مسلمانان آنان را بیدار کرد. اگر کشورهای عربی دم از اسلام می زنند و جوانان مسلمان به اسلام انقلابی رو آورده اند همه از اندیشه ها و نهضت امام است.

حضور: یکی از ابتکارات امام خمینی برای اتحاد مسلمانان و هویت بخشی به آنان تعیین روز قدس است. در باره این روز چه تجربیات و مشاهداتی دارید؟ خصوصاً که امام روز قدس را روز همه آزادی خواهان و مستضعفان دنیا می دانستند.

حسین نقوی: همین طور است. همین طور که در چنین روزی در ایران تظاهرات و راهپیمایی هست در همه جای جهان در میان مسلمانان و حتی غیرمسلمانان این روز هست و تظاهرات هست. در هندوستان هم هست.

روز قدس یک روز جهانی است و فقط تعلق به ایران ندارد. مردم سخن امام را یک پیام جهانی می دانند. همان طور که گفته اند انقلاب ایران انفجار نور بود، نور برای همه جهان است. هرچه امام گفتند همین طور است.

حضور: فکر می کنید برای مقابله با تبلیغات غربی و صهیونیستی که به هرحال به صورت دائم علیه اسلام و مسلمانان جریان دارد چگونه باید عمل کرد؟

حسین نقوی: این کار بایستی از طریق رسانه ها انجام شود. البته علمای اسلام – علمای شیعه و علمای اهل سنت- باید پاسخ بدهند و می دهند ولی نشر و توزیع وسیع آن نیز لازم است. گو  اینکه تبلیغات آنها بر مبنای دروغ است و نهایتاً چندان مؤثر نخواهد بود.

حضور: در باره ترویج اندیشه های امام خمینی که دیگر در میان ما نیستند چه نظر یا پیشنهادی دارید؟

حسین نقوی: امام خمینی در میان ما نیست ولی نهضت او بین ما هست. افکار او در میان ما هست. رهنمودهای او هست. هیچ موضوعی نیست که ما بدان نیاز داشته باشیم و امام خمینی در سخنان خود مطرح نکرده باشد. سخنان او هست و درباره همه مسایل رهنمود داده اند. سخنرانی های امام هست، سخنرانیهای رهبر معظم نیز در باره همین مسایل و در جهت اندیشه های امام است و می توان از همه اینها استفاده کرد.

حضور: در باره برگزاری مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام چه نظر یا پیشنهادی دارید؟

حسین نقوی: افتحار می کنم که در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام شرکت کرده ام. نه به عنوان مهمان بلکه به عنوان خادم این مراسم اگر بتوانم همانند دوستان کاری انجام دهم افتخار می کنم.

حضور: در پایان چنانچه سخن یا پیامی دارید بیان بفرمایید.

حسین نقوی: همه با هم دست به دست هم بدهیم و نهضت امام را تا ظهور حضرت مهدی(عج) نگه داریم.

 

منبع: حضور، ش 85، ص 120.

. انتهای پیام /*