پیام مشهور حضرت امام(س) موسوم به فرمان هشت ماده ای که در 1361/9/24 خطاب به مسئولان اجرایی و قضایی کشور صادر شد و اینکه امام خمینی(س) چنین موضوعی را نه در قالب سخنرانی و توصیه بلکه در قالب فرمان لازم الاجرا صادر فرمودند، نشان دهنده اهمیت و توجه بسیار ایشان به لزوم رعایت حریم خصوصی افراد است. به همین مناسبت گاهنامه ای با عنوان «حقوق شهروندی از منظر امام خمینی» در بخش گاهنامه های الکترونیکی پرتال امام خمینی(س) قرار گرفته است.


« مهمترین موضع گیری حضرت امام درباره لزوم حفظ حریم خصوصی افراد» عنوان سرمقاله این گاهنامه است که به برشمردن مهم ترین نکاتی می پردازد که در فرمان هشت ماده ای امام خمینی قابل تشخیص است.

 اولین مطلب از این مجموعه اختصاص به باز انتشار متن کامل فرمان هشت ماده ای حضرت امام دارد.

 گفتگو با آیت الله موسوی بجنوردی دومین بخش از این مجموعه را تشکیل داده است. وی با بیان اینکه صدور فرمان 8 ماده ای برای حفظ حقوق مردم ضروری بود، به بیان شیوه پیگیری و اجرایی کردن فرمان هشت ماده‌ای حضرت امام پرداخته است.

«بازخوانی فضای اجتماعی ـ سیاسی کشور در زمان صدور فرمان هشت ماده ای» از دیگر مطالب موجود در این گاهنامه است که دلیل صدور این فرمان را بررسی می کند.

از دیگر گفتگوهای موجود در گاهنامه، مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین عباسعلی شوشتری است. وی در هر دو دوره ای که در مجلس حضور داشته عضو کمیسیون حقوقی و قضایی بوده است. سپس وارد شورایعالی قضایی شده و به عنوان دادیار دادسرای دیوانعالی کشور فعالیت کرده است. پس از آن نیز در اواخر سال 1366 مسئولیت سازمان زندان‌ها و اقدامات تربیتی و تأمینی به وی واگذار شده و در دو دوره ریاست جمهوری آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی (جمعا 16 سال) در سمت وزیر دادگستری فعالیت داشته است. قضاوت در دیوان‌عالی کشور نیز آخرین سمت شوشتری قبل از بازنشستگی بوده است. شوشتری در این گفتگو تاکید می کند فرمان هشت ماده ای امام امروز هم از اعتبار فراوان برخوردار است.

 «بررسی نقش قانون و قانون گرائی در جامعه در کلام امام(س)» عنوان یادداشتی از این مجموعه است که به قلم رشید داودی نگاشته شده است.

آخرین گفتگوی این گاهنامه اختصاص به حجت الاسلام شیخ مهدی طائب دارد. وی که هم اکنون رئیس قرارگاه فرهنگی عمار است در این گفتگو صراحتا بیان می کند که فشارهای سیاسی نباید باعث نقض حریم خصوصی افراد شود. تحلیل کارکرد قوه قضائیه و سایر دستگاه‌های مسئول طی گذشت 30 سال از صدور این فرمان در راستای نظارت عمومی و نقد بر عملکرد نهادها و مراکز فرهنگی و سیاسی نظام و نیز عموم دستگاه‌های حکومتی موضوع این گفتگو است.

در کنار این مطالب فایل صوتی ای از سخنان حضرت امام در مورد کرامت انسانی و رعایت حقوق شهروندی نیز در این مجموعه خواندنی گنجانده شده است.

برای مشاهده و مطالعه تفصیلی این مطالب به  گاهنامه حقوق شهروندی از منظر امام خمینی مراجعه فرمایید.

. انتهای پیام /*