به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از فارس، آیت‌الله احمد بهشتی پیش از ظهر امروز در نشست حکمت متعالیه و انقلاب اسلامی که در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد با اشاره به ورود فلسفه یونانی به عالم اسلام اظهار کرد: عالمان، بزرگان و متفکران ما به این امر قانع نشدند و به این ترتیب مسائل ناقص این فلسفه در عالم اسلام کامل شد.

وی خاطرنشان کرد: ارسطو نمی‌توانست استاد باشد بنابراین باید در برابر ابن سینا برای کسب علم و دانش زانو بزند در نتیجه مباحثی که در عالم اسلام رواج پیدا کرد فلسفه نبود بلکه حکمت بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امامت، نبوت و معاد از حکمت متعالیه استخراج شده است گفت: عصمت پیامبر به طور کامل از سوی ابن سینا مطرح شده در حالی که در فلسفه یونانی این مباحث مطرح نبود.

وی عنوان داشت: حکمت متعالیه در دیدگاه صدر المتألهین تعالی پیدا کرد و وحی نیز در دیدگاه وی مطرح شد که به ذوق و عقل اشراف دارد.

حکمت متعالیه یک حکمت کاربردی است

بهشتی تصریح کرد: حکمت متعالیه یک حکمت کاربردی است و این طور نیست که در نظر و تأمل متوقف شود بلکه تا جایی در سیاست و نظام اجتماعی پیش می‌رود که با ظلم و ستم مبارزه کند و در مکانی زندانی نشود.

وی با بیان اینکه امام خمینی(س) حکیم متعالی بود و توانست انقلاب را رهبری کند گفت: حکمت متعالی وجود دارد ولی حکیم متعالی کم داریم و اگر حکیم متعالی نداشته باشیم نمی‌توانیم از این سرمایه استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه قم ادامه داد: امام خمینی(س) به عنوان حکیم توانسته است حرکت انقلابی را به وجود آورد.

وی خاطرنشان کرد: انسان به عنوان معلول خدا همیشه رو به تعالی و گسترش است و این امر حرکت جوهری در انسان محسوب می‌شود.

سیاستی که از شریعت فاصله بگیرد ارزش ندارد

وی با بیان اینکه سیاستی که از شریعت فاصله بگیرد این سیاست ارزش و اعتبار ندارد، گفت: به عنوان مثال سیاست به منزله جسم است که تا زمانی که روح در آن نفوذ نکند نمی‌تواند تعالی پیدا کند.

بهشتی یادآور شد: در جایی دیگر ذکر شده که شهوت باید در خدمت عقل قرار گیرد نه اینکه عقل در خدمت شهوت باشد.

وی عنوان داشت: برخی افراد زمانی که انقلاب اسلامی به نتیجه نخستین خود رسید تصور می‌کردند کار تمام شده است در حالی که در ابتدای راه بودیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام خمینی(س) فکر متعالی داشت و در وصیت‌نامه خود مطالب و آموزه‌های فراوانی را تبیین کرده است تا انقلاب با موفقیت به مسیر خود ادامه دهد.

. انتهای پیام /*