روابط عمومی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره): موسسه تنظیم و نشر آثارامام(ره) بنا به وظایف قانونی، جهت حفظ و نگهداری آثار و اماکن منتسب به ایشان و خانه بجای مانده از دوران اقامت اجباری رهبر کبیر انقلاب اسلامی در عراق  اقدام به خرید و تملیک و بازسازی و بهره برداری فرهنگی از این خانه که یادآور خاطرات دوران استثنایی تاریخ زندگی حضرتش  است، بعمل آورد.

نگهداری میراث ارزشمند فرهنگی و تاریخی آثار مربوط به حضرت امام در عراق و نجف اشرف همانند اماکن و آثار موجود در ایران و برخی کشورهای دیگر و بهره برداری صحیح فرهنگی از این مجموعه ها در قالب طرحی جامع برای آشنایی نسل جوان و نسلهای آینده با زندگی و آثار بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، موضوعی مهم است تا مجموعه آثار علمی ، فرهنگی ، تاریخی و جغرافیایی مرتبط با زندگی معمارکبیر انقلاب اسلامی ایران ، به منزله بخشهایی به ظاهر مجزا  از کلیت سیر زندگی و مبارزات حضرت امام را ساماندهی و حراست و مرتبط می نماید. در این راستا موسسه تنظیم و نشر آثارامام(ره)  اقدام به خرید نماد دوران سیزده ساله تبعید امام خمینی در عراق و دو بنای مجاور آن نموده تا به درک هویت دینی و روحانی انقلاب اسلامی در انظار زائران کمک کند.  

  دوران تبعید در نجف مهمترین بخش زندگی امام را تشکیل می دهد. در این دوران امام اساس شکل گیری انقلاب را طراحی کرده و زمینه های سقوط بنیان طاغوت را رقم زد. در حالی که شاهد لجام گسیختگی رژیم شاه و ظلم به مردم بودیم امام از این فرصت بهره بردند و هیچگاه تسلیم فشارهای دولت شاه نشدند. امام نسلی را در نجف تربیت کرد که ارتباط موثری بین ایشان و مردم برقرار کردند و وجه مردمی انقلاب از این طریق روز به روز تقویت شد.

از جمله این افراد سید علی اکبر محتشمی پور یار دیرین امام در نجف و نوفل لوشاتو اکنون مسوولیت اداره بیت امام در نجف را بر عهده دارد و با آشنایی گذشته نسبت به فعالیتهای این بیت توضیحات کاملی از روند فعالیتهای گذشته و حال این بیت ارائه کرده که بخش دوم این گفتگو از نظر می گذرد:

به سوال قبل برگردیم و لطفا شرح کاملی در باره قدمت خانه ای که امام در آن در طول دوران تبعید در نجف اقامت داشتند، را ارائه بفرمایید و اینکه اتاق ها و طبقات مختلف چه کاربردی در طول اقامت برای امام داشتند؟

این بیت مشتمل بر دو طبقه، طبقه اول دو اتاق یکی اتاق ملاقات های مرحوم آقا مصطفی بود. طبقه دوم دفتر امام سه اتاق دارد یک اتاق مربوط به مراجعات عموم با مسئولیت آیت الله رضوانی، اتاق دوم اتاق هیئت اصناف امام بوده و در این هیئت متشکل از علمای نجف بودند. اتاق سوم، اتاق جلوس عمومی امام بوده است، هر شب به مدت نیم ساعت ملاقات عمومی داشته اند 2:30 بعد از غروب آفتاب تا 3 بعد از غروب آفتاب و بعد امام به حرم امیر المومینین مشرف می شدند و حدود یک ساعت زیارتشان طول می کشید.

در همکف بیت یک اتاق محل سکونت امام و همسرشان، یک اتاق هم ملاقات های خصوصی امام یک اتاق کوچک هم متعلق به ندیمه حضرت امام بوده، یک آشپزخانه زیر پله کوچک هم بوده است. طبقه دوم محلی برای فعالیت های علمی بوده است دو اتاق دیگر هم در طبقه دوم برای مهمانانی که محارم امام بودند در نظر گرفته شده بود مثل فرزندان امام و داماد و زیرزمین هم برای اوقاتی که گرم بود. زمانی که امام به نجف آمده بودند منزلشان حدود 120 سال قدمت داشته است و تا زمانی که اینجا بودند اجازه بازسازی و تعمیر ندادن و در اتاق ها گلیم و حصیر پهن بود. و حالا بعد از بازسازی با همان نقشه تمام تلاش شد که به همان زمان نزدیک باشد.

کاربرد فعلی این منزل را در شرایط فعلی تشریح بفرمایید؛

الان این منزل به یک حوزه انقلاب تبدیل شده است و از همه جای دنیا برای بازدید می آیند بسیاری از کاروان های ایرانی و زوار برای بازدید می آیند و همچنین کاروان های فراوانی از شیعه و سنی از کشور های مختلف می آیند و از اینجا بازدید می کنند و سیل جمعیت فراوان از اینجا بازدید می کنند و در هر دو طبقه دفتر های یادداشت قرار گرفته تا برداشت های خود را آنجا منعکس کنند به خصوص بازدید کنندگان از قشرهای مختلف با سطوح علمی متفاوت با قوم های مختلف هستند. کمتر کسی هست که باور کند امام خمینی با این ساده زیستی و با این زهد و در این مکان کوچک توانسته این چنین در دنیا تحول عظیم ایجاد کند.

عملا کاربرد منزل امام به عنوان یک موزه انقلاب دانشگاهی است که روح و روان اقشار مردم را  تعلیم و تربیت می کند آموزش و پرورش می دهد.

بیت امام در نجف چقدر با اقبال بازدید کنندگان مواجه است؟ و چگونه فضای دوران مبارزه را برای بازدید کنندگان تشریح می کنید؟

 به صورت متوسط روزانه حدود 700 تا 800 نفر از این  مکان بازدید می کنند، در زمان و ایام خاصی بازدید کنندگان روزانه بالای چند هزار نفر هستند.

به دو صورت اطلاعات بازدید کنندگان وارد می شود: اول: روایتگری در مجموعه حضور دارد  و برای کسانی که به صورت گروهی و کاروانی می آیند اطلاعات کافی از امام و انقلاب در حدود 10 دقیقه توسط روایتگر ارائه می شود. دوم: اینجانب و دوستان سوالات افراد تحصیل کرده را پاسخگویی می کنیم. و البته بروشور و کتابچه هایی هم هست که به متقاضیان ارائه می شود. یکی از مسائل موثر هم نمایشگاه عکس است که در زیرزمین واقع شده و روایتگر سیر زندگی حضرت امام را نشان می دهد که استقبال بسیار خوبی از آن صورت می گیرد و بیت امام در نجف، تحول علمی مثبتی بر پایه نظریات امام در حوزه نجف ایجاد خواهد کرد. قبل از فعالیت های این مرکز هیچ گونه ارتباطی بین حوزه نجف با شخصیت امام وجود نداشت به خصوص اینکه شاگردان امام که در نجف بودند یا از دنیا رفته اند یا در ایران مشغول به فعالیت هستند. لذا شاگردی از امام در نجف نداشتیم که الان در کسوت استادی نظریات امام را بیان کنند. لذا اسم امام در نجف برده نمی شد. متاسفانه عنادی هم بوده. بعد از تاسیس این مرکز علمی، این مرکز باعث شد تا نظریات امام در سطح وسیعی در حوزه های نجف بیان شود و یک تحول عجیب علمی را توانسته ایم با نظریات امام در نجف ایجاد کنیم.(قسمت نخست این گفتگو در آرشیو سایت موجود است)

. انتهای پیام /*