مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره سراسری شعر روح الله با حضور شعراء  از سراسر ایران برگزار شد. به گزارش  پرتال امام خمینی(س) اختتامیه شانزدهمین جشنواره سراسری شعر روح الله با حضور شعرایی از سراسر ایران به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) اصفهان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین عباس کمساری، با بیان این موضوع که خدا را شاکریم که توفیق برگزاری شانزدهمین جشنواره حاصل شد، اظهار کرد: جشنواره شعر روح الله تنها جشنواره شعری است که به موضوع اندیشه امام خمینی (ره) می پردازد. باید از همراهی شاعران برای موفقیت این جشنواره سپاسگزار باشیم.

مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) اصفهان با بیان این موضوع آنچه با یک کنکاش بدست می آید این است که امام(ره) بر شعر معاصر تاثیرگذار بوده، ادامه داد: در سه برهه امام (ره) بر شعر معاصر تاثیرگذار بوده و این تاثیر در هر برهه متفاوت بوده است، در برهه اول پیش از پیروزی انقلاب شاعران مبارز به شخصیت امام (ره) پرداخته اند به شجاعت و صلابت و عدم ترس و مبارزه با طاغوت توجه داشته اند. در برهه دوم بعد از پیروزی انقلاب تا رحلت امام (ره) به عنوان رهبر انقلاب، شعرا بر حماسه آفرینی و رهبری حکیمانه و درایت امام (ره) توجه دارند.

توجه به اندیشه امام(ره) و تحول در شعر معاصر

وی در ادامه گفت: در برهه سوم بعد از رحلت امام (ره) بر شخصیت عرفانی امام(ره) تمرکز شده و در این سی سال به این موضوع پرداخته شده است. اعتقاد دارم جامعه ما محتاج یک گشایش و دوره دیگری است که باید در آن بیشتر به اندیشه های امام (ره) پرداخته شود. امام(ره) بنیانگذار ساختار فکری انقلاب است.  رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره شعر روح الله، به دلایل محبوبیت امام(ره) اشاره نمود و گفت:  امام (ره) پیش از انقلاب مبارزه را شروع کرد از باب اینکه یک مرجع دینی و فقهی بود مردم دور او جمع نشدند، مردم دور امام(ره) جمع شدند چون مردم اندیشه امام(ره) را درک کردند، آنها گفتمان امام (ره) را دیده و پسندیدند و حول این مرجع دینی  ، فقهی جمع شدند و پذیرفتند و انقلاب کردند و جمهوری اسلامی را با رای خود تاسیس کردند و بنیان این انقلاب بر اندیشه امام(ره) نهاده شده است. لذا به اعتقاد من بر شاعران متعهد وظیفه است به موضوعاتی همچون فقرستیزی، فسادستیزی، استکبار ستیزی، ظلم ستیزی، عدالت طلبی، حق خواهی، حقوق مردم، حقوق زنان، حقوق جامعه، وظایف مسئولان در قبال مردمی که امام (ره) خود را خدمتگذار آنها می دانست، مضررات مجیزگویی و ثناگویی مسئولین و آثار دروغ توسط  مسئولان در اندیشه امام (ره) بپردازند.

حجت الاسلام کمساری اظهار امیدواری کرد در برهه چهارم شاهد اتفاقات تاثیرگذار و زیبایی در حوزه شعر امام  (ره) باشیم . ایشان  ادامه داد: امام(ره) در اوج خود را خدمتگذار مردم می دانستند، تلاش کنیم نهان اندیشه امام(ره) را بر جامعه هویدا کنیم که می توان با زبان شعر به این اندیشه پرداخت.

وی به شهادت سرباز و دلباخته امام سردار حاج قاسم سلیمانی در ایام برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: او یک پیرو به حق امام(ره) بود، او خود را مرید و سرباز امام (ره) می دانست، از این رو جشنواره شانزدهم بخش ویژه ای با عنوان «سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی» داشت که مورد استقبال قرار گرفت.

در ادامه بیانیه هیات داوران از زبان عباس شاهزیدی دبیر علمی جشنواره قرائت شد که وی از ارسال 600 اثر از 387 شاعر به دبیرخانه جشنواره شعر روح الله یاد کرد و گفت: این جشنواره یکی از مستمرترین جشنواره های ایران است که قابل تقدیر است.

برگزاری اختتامیه جشنواره شعر روح الله با شعرخوانی  چهار نفر  از شاعران ، محمد حسین ملکیان متخلص به فراز و احمد رضا خان احمد ، عباس شاهزیدی و خانم موسوی  ادامه پیدا و برگزیدگان و شایسته تقدیران این جشنواره آثار خود را به استحضار حضار رساندند.

تقدیر از دو شاعر برجسته  کشور، دکتر نرگس گنجی و علی فردوسی زینت بخش این برنامه بود.

در ادامه شاعران برگزیده شانزدهمین جشنواره شعر«روح الله » به این شرح اعلام شدند: حسین صیامی از استان تهران، مصطفی جعفری از نجف آباد استان اصفهان، معصومه سادات شاکری از  نیشابور استان مشهد، زینب رضائی از اصفهان ، علی سلیمیان از زرین شهر استان اصفهان، آرش پور علیزاده از رشت،  میلاد حبیبی از خمینی شهر استان اصفهان، رضا نیکوکار از رشت به عنوان برگزیدگان شانزدهین دوره جشنواره شعر روح الله معرفی شدند و از مسعود صفری از اصفهان و نادر صهبا از اصفهان به عنوان شاعران شایسته تقدیر شانزدهمین جشنواره شعر «روح الله» تجلیل به عمل آمد.

. انتهای پیام /*