اولین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) با حضور نمایندگان وزارتخانه ها، سازمانها، ادارات و ارگانهای نظامی و انتظامی و مردمی و مراکز فرهنگی در حرم امام خمینی برگزار شد.

به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، محمد علی انصاری دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام خمینی ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار داشت: همه ما اعضای ستاد بزرگداشت باید بدانیم که در امر برگزاری این مراسم یک مسئولیت بسیار خطیر و یک رسالت و تکلیف الهی و فرهنگی در پیش رو داریم و هر اندازه نیز وقت گذاشته و همت بگماریم حق مراسم امام را ادا نکرده ایم و علی رغم اذعان به حق شناسی و عشق و نیز مدیریت مطلوب اعضاء ستاد نسبت به مراسم بزرگداشت امام، ولی از همه ظرافت ها و امکانات نیز استفاده نمی شود.

وی افزود: با توجه به اینکه تمامی اعضای ستاد مدیران و مسئولان و کارگزاران بخشهای مختلف نظام هستند، لکن در موضوع مراسم امام باید اولویت کار، پرداختن به مباحث مهم ستاد باشد و از اینکه خداوند این فرصت خدمت مضاعف را به ما داده است که بر راه و رسم امام که همان راه و رسم مکتب علوی و حسینی است، پافشاری کنیم و افتخار کنیم و همواره یادآور این حقیقت باشیم که این انقلاب بی نام و نشان امام خمینی در هیچ جای جهان شناخته نمی شود و اگر کسی فکر کند که در دایره نام مقدس جمهوری اسلامی ایران می تواند بدون بهره گیری از نام و روح و حقیقت مقدس امام به حیات معنوی و سیاسی خود ادامه دهد مرتکب خطا یا اشتباه تاریخی و جبران ناپذیر شده است. زیرا امام در تاریخ یک مرز روشن و یک خط ممتد تا رسیدن به حقیقت ناب توحید و اسلامی است و مقابل آن نیز خط باطل است و مرز واسط وجود ندارد؛ ما یا هویت فکری و سیاسی  خود را از امام گرفته ایم که باید به آن افتخار کنیم و با صلابت در مسیر آن گام نهیم و لحظه ای درنگ و کوتاهی نکنیم و یا در مقابل آن باشیم.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی با طرح این سوال که آیا بزرگداشت امام صرفا یک مراسم و آیین عزاداری و گردهمایی است یا اینکه روح و حقیقت مراسم، تبیین شخصیت و اصول و خط و راه امام و گردهمایی و نیز نماد وابستگی و عشق به استمرار مکتب سیاسی امام است، گفت: پاسخ به این سوال مجال بیشتری می طلبد، اما قدر مسلم این است که ما امروز وارث یک امانت بزرگ هستیم و باید به اهمیت آن واقف باشیم و بزرگداشت امام تذکار سنگینی امانت و رسالت حراست از آن است. لذا هر سال باید شکوه و عظمت مراسم بیشتر از گذشته باشد. امسال نیز که پایان دوره هشت ساله دولت خدمتگزار است، خوب است که مراسم با ویژگی و شکوه خاصی همراه باشد و کارنامه ای شفاف و میراث معنوی و مدیریتی خوب و کارآمد برای سالهای بعد به ودیعت نهاده شود.

انصاری هدف مهم دیگر ستاد بزرگداشت امام را ایفای نقش همکاری و بسترسازی در امر مناسبتهای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی مقارن با ایام سالگرد امام برشمرد و تصریح کرد: باید از ظرفیت و پتانسیل ستاد استفاده کنیم و ما برای این همکاری آمادگی لازم را داریم.

وی با اشاره به تقارن مراسم 14 خرداد امسال با 13 رجب یعنی میلاد سراسر نور مولای متقیان حضرت امیرمؤمنان علی(ع) و نیز 27 رجب مبعث پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) اظهار داشت: باید این دو مناسبت را به شکل شایسته ای پاس بداریم و با توجه به اینکه ایام سالگرد، شروع فعالیت تبلیغاتی کاندیداها و فضاسازی و آمادگی کشور برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستاست، قطعا ستاد باید در امور فرهنگی و تبلیغی خود به نظرات امام در امر اهمیت انتخابات و حضور پرشور مردم در صحنه، توجه ویژه مبذول دارد. از سویی هم نامگذاری سال 1392 به عنوان حماسه سیاسی و اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب موضوع قابل تأملی است که فلسفه این نامگذاری چیست؟ قدر متقن این است که امسال باید متفاوت از سالهای دیگر باشد، و الا روال معمول قانون گذاری و اجرایی و قضایی در کشور وجود دارد. یقینا موضوع مهم تری وجود دارد که کشور را در عرصه داخلی و خارجی نیازمند تحول و حماسه و خلق یک حرکت جدید می داند. قطعا کشور ما و جهان اسلام در یکی از نقاط عطف تاریخی خود قرار دارند.

وی ادامه داد: از سویی فشارهای بین المللی، تحریم ها، محاصره ها و زیاده خواهی های قدرتهای زورگو بر ایران و از سوی دیگر افراط گرایی و جنگ قومی و مذهبی و برادرکشی و حتی زمزمه تجزیه کشورهای اسلامی در بیرون مرزهای جغرافیایی ایران تصویری از یک رویارویی عقیدتی و سیاسی بزرگ به نمایش می گذارد و از طرفی دیگر آگاهی ملتها از ظرفیت و توان بالای جهان اسلام و احساس خیزش عمومی می تواند نویدبخش باشد که این هم مستلزم کسب مهارت ها و آمادگی های لازم است و قطعا یکی از موضوعات مهم فراروی ملت ایران، مساله هسته ای کشور است که متاسفانه هنوز گام امیدبخش از جانب طرفهای مذاکره کننده با جمهوری اسلامی برداشته نشده است.

انصاری اظهار داشت: علی رغم اختلاف نظرها در عرصه مسائل داخلی، ولی همه ما باید بپذیریم که عضو خانواده بزرگ انقلاب و نظام هستیم و هر تحولی در مسائل کشور مستلزم وحدت و حضور جمعی است و انتخابات باید تجلی گاه حضور مردم باشد و همه به نوعی مسئولیت بسترسازی این حضور را به عهده دارند و ستاد نیز مستثنی از این امر نبوده و پرواضح است که ستاد بزرگداشت از اول شروع به کار خود تاکنون، یک ستاد سیاسی و جناحی نبوده و نخواهد بود و هیچ کدام از اعضا و ارکان مختلف اجرایی و امنیتی، فرهنگی ستاد که شامل دهها وزارتخانه و سازمان و مراکز دیگر هستند شرعا و اخلاقا حق ندارند که با نام یا ابزار ستاد، از فرد یا گروه خاصی حمایت کنند و من بطور جدی با پیگیری سایر عزیزان پیگیر این مساله خواهیم بود تا خدای نکرده شائبه ای بوجود نیاید. البته تبیین نظرات و دیدگاه امام درباره انتخابات و نقش مردم در صحنه، از وظایف همه ما خواهد بود، کما اینکه در سخنان مقام معظم رهبری بر تعیین کننده بودن حضور حداکثری مردم و حضور همه سلایق در انتخابات تأکید شده است و قطعا حضور حداکثری با حضور همه سلایق محقق خواهد شد و امیدواریم زمینه این حضور هرچه بیشتر فراهم شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر حضور حداکثری مردم در پای صندوق رأی، آنچه مهم که مهم است انتخاب مطلوب است که باید منتهی به راهیابی فردی به حوزه حاکمیت اجرایی شود که از پس بحران ها و معرکه ها و مشکلات متعدد و عقبه های سخت اقتصادی و سیاسی و اجرایی و فرهنگی برآید و این ملت بزرگ را به وحدت و انسجام و استفاده کردن از  همه خدادادی نزدیک سازد و در عرصه بین المللی نیز مدافع اسلام و خط و آرمان امام و پاسدار عزت و کرامت ملت بزرگ ایران باشد.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی با اشاره به اینکه بسیاری از کارهای کلیدی ستاد به وزارتخانه ها و دستگاههای مرتبط با انتخابات، همانند وزارت کشور-استانداری ها- و نیروی انتطامی و بسیج پیوند خورده است، اظهار امیدواری کرد که این مسئولیت بسیار مهم انتخابات همانند گذشته مانع از اولویت بخشی به امر مراسم نگردد و رسانه ها خصوصا صدا و سیما نیز از هم اکنون ضرورت ارائه برنامه های متنوع و عمومی پیرامون امام و مراسم را مدنظر قرار دهند. البته نکته قابل توجه دیگری نیز امسال علاوه بر مناسبتهای ذکر شده وجود دارد و آن پنجاهمین سالگرد نهضت مقدس و الهی و روحانی امام خمینی در 15 خرداد است که در جای خود شایسته تجلیل و برنامه ریزی گسترده است که بحمدلله در سنوات گذشته نیز شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در برگزاری مراسم 15 خرداد یعنی سالروز نهضت تاریخی روحانیت به رهبری حضرت امام اقدامات شایسته ای داشته اند. لیکن مناسب تر این است که امسال همه برنامه ریزی و تلاش ها باید بر محور 14 خرداد متمرکز باشد و دز طول سال به اهمیت 15 خرداد و نقش آن در پیدایش بیداری ملت ایران و نهایتا پیروزی اسلام در عرصه ایران و جهان پرداخته شود.

در ادامه این جلسه، علاوه بر تأکید نسبت به فعال شدن همه کمیته های ستاد، برخی نمایندگان ادارات و ارگانها و مسئولان ستاد، پیشنهادهای خود را بیان کردند.

. انتهای پیام /*